reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A co do forum grupowego prywatnego:
Byłam na dwóch.
Jedno dla listopadowek z 2011 i tam szybko założyliśmy prywatna grupę, bo żadna z nas nie chciała gadać np o współżyciu w ciąży na otwartym formum.
Plus istnieje wielu zboczeńców którzy zaglądają na takie fora żeby sobie na ciężarne w bieliźnie popatrzeć.

Drugie z grudnia 2018 - ta sama historia, prywatne forum i większy komfort wypowiedzi.

Ważne ze u właśnie nikt nie stawiał wymogów - logowanie codziennie itd bo to paranoja.
Prosiłabym tylko o rozwagę drogie administratorki- zboczency tez mogą napisać ze są w ciąży tylko po to żeby się na takie forum zamknięte dostać, a ja na serio już miałam nieprzyjemność się z takimi typami tutaj zetknąć na wcześniejszych etapach i nie jest to coś co ktokolwiek chce przeżyć.

Także jakby choćby weryfikacja podstawowa miała miejsce to byłoby ekstra- nie wiem No, konto z fb ?
Cokolwiek?

reklama
Hej. Jak z waszymi objawami? 7 tydzień jutro lekarz. Ja raz bym mogła góry przenosić raz bym mogła cały dzień leżeć. Czasem to sama się zastanawiam czy rzeczywiście w ciąży jestem. Nie slyszalam serduszka mam nadzieję że jutro usłyszę.
U mnie objawy bez zmian...
Pewnie ze usłyszysz ;) daj znać odrazu po wizycie!
Cześć kochane.
Wstałam.
Żyje.
Cukier sprawdzony - 102 na czczo 🥺
Plamienia poki co nie ma, ale ono zawsze się zaczyna koło południa.
Męża wysyłam po kolejne testy do sklepu.
Byle do czwartku wytrzymać, usg zaklepać, w piątek zobaczyć zdrowego kropka z mrugającym serduchem…..

Jakie macie plany na dzisiaj ?
Mi ma przyjść moje orzeszki biurowe, mam nadzieje ze się nade mną zlitują i mi je wniosą chociaż na korytarz 😅
Ja mam w planach rogaliki z nutella :) póki co leżę z luteina i mdlosciami :D

Ja w 2017 roku byłam dodana w październiku, a rodziliśmy w grudniu, więc chyba można.
Dziewczyny, nie dość że każda z nas przeżywa ciążę, ma inne swoje różne lepsze i gorsze chwile to jeszcze lincz, mam nadzieję, że to nie będzie tak wyglądało.
I ja mam nadzieje bo wsparcia jak na lekarstwo potrzeba każdej a nie ocen...
Tulę na smutki

Hej. Jak z waszymi objawami? 7 tydzień jutro lekarz. Ja raz bym mogła góry przenosić raz bym mogła cały dzień leżeć. Czasem to sama się zastanawiam czy rzeczywiście w ciąży jestem. Nie slyszalam serduszka mam nadzieję że jutro usłyszę.
U mnie z objawów to biust lepiej,wczoraj sie nachodziłam i ten lekarz jeszcze i te nogi przesiliłam. Na zmianę pogody idzie,ciągnie mnie w jednym udzie od mięśni :(

Hej dziewczynki :)
U mnie dzisiaj 5+2, wizyta u lekarza dopiero 14.03, ale chyba musimy się zapisać wczesniej prywatnie, bo męża wtedy nie będzie, a chciałby posłuchać serduszka.
Ja od rana kakao, ciągle mam ochotę na mleko jak nigdy.
Piszcie czy dzisiaj macie wizyty i jak się czujecie ;)
Ja ciągle mam bóle brzucha jak w pierwszy dzień okresu, ale da się żyć, trochę ruchu i jest lepiej ;)
Miłego dnia Wam życzę, jak najmniej stresu i dużo pozytywnego myślenia. Widzę, że dużo z Was miało wiele przeżyć z początkiem ciąży, ale trzymam za Was kciuki. Wiem, że to dla Was stresujący czas, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. I będzie jak najwięcej malutkich bić serca.
Ja za to miałam ciężki poród, prawie mnie wykończyli, wiec ja jestem przerażona końcówka. Nawet nigdy nie myślałam o drugim dziecku, bo mam taką traumę. Ale stało się i tym razem stawiam na CC.
Dziewczynki wierzę w nas wszystkie, nieważne jaki etap ciąży teraz mamy, jesteśmy silne!

Dziewczyny które korzystają z PZU Zdrowie. Jak nie chodzę do gina na PZU tylko prywatnie ale chce robić badania na PZU to muszę umawiać się na dodatkowe wizyty tylko po skierowanie? Mogę tak zrobić?
Przyznam, że nigdy nie miałam takiej sytuacji bo chodzę do ginekologa z PZU Zdrowie i od niego mam badania ale… wczoraj jak rejestrowałem badania to na Infolinii nie pytano mnie o nazwisko lekarza (brak weryfikacji). Podałam jedynie jakie badania chce zrobić i jakiej specjalizacji lekarz kierował. Może zadzwoń i zapytaj na Infolinii? Albo na czacie?

Wczoraj byłam o 19 na wizycie kontrolnej. Od zeszłego poniedziałku w pęcherzyku pojawiło się ciałko żółte i zarodek z bijącym serduszkiem 🥰 Z USG 6t 0d. Aplikacja pokazuje 3 dni starszą ciążę. Rano przed praca byłam na badaniach a jutro popołudniu kolejna wizyta. Oby wszystko zmierzało w dobrym kierunku 🙏🏼
Miłego i spokojnego dnia dla Was 😘

Pappa to statystyka i wiadomo że NIFTY jest nieporównywalnie wręcz czulszy. A wiek bardzo wpływa statystycznie, nie ma co się oszukiwać. Jak ktoś ma kasę na Nifty to pappa jest zupełnie zbędne.
Ale
jak ktoś nie ma kasy na Nifty a wiek zawyża ryzyko to jednak dobrzem ze jest ten Pappa i że odsiewa te podwyższone ryzyka. Odsiewa te ciąże, którym warto się mocniej przyjzeć. Czy to zdecydować się na Nifty czy na amniopunkcję. mnie kiedyś wylapal… i to z 1:3 a nie miałam 35 lat. przy prenatalnych lekarz uznał ze mi wystawi na niego skierowanie bo coś mu się nie podobało to co widzial, choć parametry wszystkie mieściły się w normie
I robiłaś amniopunkcję? Dzieciątko zdrowe?
Moja koleżanka (34lat) otrzymała wynik pappa 1:58 ZD. Chłopczyk urodził się zdrowy w 34 tygodniu ciąży (wcześniak). Dodam ze po wyniku pappa nie robiła żadnych innych badań (amnio/NIFTY) tylko kolejne USG genetyczne.

Dziewczyny które korzystają z PZU Zdrowie. Jak nie chodzę do gina na PZU tylko prywatnie ale chce robić badania na PZU to muszę umawiać się na dodatkowe wizyty tylko po skierowanie? Mogę tak zrobić?
Ja jestem na pzu zdrowie. Ja wszystko umawiam ze skierowaniem. Czyli jeśli Ci gin nie wystawi (to wystarczy) to musisz zadzwonić na infolinię, umówić się do internisty /ginekologa na poradę telemedyczna, poprosić o skierowanie, jeszcze raz zadzwonić na infolinię i umówić badania laboratoryjne 🙈 szczerze to jak ja mam jakieś 15 procent zniżki na coś to już wolę zwyczajnie zapłacić niż te wszystkie telefony wykonywać

reklama
Hej dziewczynki :)
U mnie dzisiaj 5+2, wizyta u lekarza dopiero 14.03, ale chyba musimy się zapisać wczesniej prywatnie, bo męża wtedy nie będzie, a chciałby posłuchać serduszka.
Ja od rana kakao, ciągle mam ochotę na mleko jak nigdy.
Piszcie czy dzisiaj macie wizyty i jak się czujecie ;)
Ja ciągle mam bóle brzucha jak w pierwszy dzień okresu, ale da się żyć, trochę ruchu i jest lepiej ;)
Miłego dnia Wam życzę, jak najmniej stresu i dużo pozytywnego myślenia. Widzę, że dużo z Was miało wiele przeżyć z początkiem ciąży, ale trzymam za Was kciuki. Wiem, że to dla Was stresujący czas, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. I będzie jak najwięcej malutkich bić serca.
Ja za to miałam ciężki poród, prawie mnie wykończyli, wiec ja jestem przerażona końcówka. Nawet nigdy nie myślałam o drugim dziecku, bo mam taką traumę. Ale stało się i tym razem stawiam na CC.
Dziewczynki wierzę w nas wszystkie, nieważne jaki etap ciąży teraz mamy, jesteśmy silne!
Przed 12 tc ciąży lekarz nie powinien puszczać bicia serduszka, co najwyżej może pokazać na monitorze 😉
Ja w pierwszej ciąży miałam puszczone 12+5 na prenatalnych tak już jest bezpiecznie 😉

Do góry