reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Pracuje z dziećmi z autyzmem. Chciałabym iść na L4 jak najszybciej się da bo jednak mam specyficzne warunki pracy ale to nie jest takie proste. W mojej miejscowości nie ma wielu specjalistów w tej dziedzinie a ktoś musi mnie zastąpić. Narazie jeszcze nie powiedziałam o ciąży. Czekałam do pierwszego usg.
Ja też jeszcze w pracy nie powiedziałam. I trochę nie wiem kiedy powiedzieć, czy czekać. Jedno mnie tylko martwi, często jestem chora odkąd pracuje w szkole. A to angina, a to jelitowka, różne przeziębienia. To mnie martwi.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie nowe październikowe mamusie ❤️
I gratuluje dziewczyny Waszych wizyt, ja jestem jakoś pozytywnie nastawiona ☺️ Mam przeczucie, ze wszytskie w październiku będziemy zdjęcia swoich bobo tutaj wrzucać ❤️
Jakie plany na weekend ?
Też mam nadzieję, że w październiku będą tutaj piękne fotki. No i że trochę się zaprzyjaźnimy tutaj.

Plany: urodziny chrześniaka, który mieszka 160 km odemnie. Więc jutro z rana wyprawa.

I gratuluje dziewczyny Waszych wizyt, ja jestem jakoś pozytywnie nastawiona ☺️ Mam przeczucie, ze wszytskie w październiku będziemy zdjęcia swoich bobo tutaj wrzucać ❤️
Jakie plany na weekend ?
oszczędzanie się, dopinanie kontraktów z klientami męża przez maile+dwójka dzieci w domu a mąż w pracy także ogólnie będzie co robić :) coś tam posprzątać i starać się nie myśleć za bardzo o wszystkim co może pójść nie tak 😅

Jakie plany na weekend ?
Ja również wierzę, że będziemy sie za kilka miesięcy dzielić zdjęciami maluszków i jak dziewczyny wyżej pisaly, z pewnością sie wszystkie zaprzyjaźnimy ❤️ taka wspólna podróż bardzo przybliża ludzi. Nie mogę się jej z Wami doczekać!

U mnie plany średnio interesujące 😅 ide robić bete jutro, odebrać okulary i chyba praca, praca, praca. Możliwe odwiedzimy teściową. A jakie Ty masz plany ma weekend?

Dziewczyny, czy moze wiecie dlaczego nie powinno sie robić badań wzroku w 1szym trymestrze? Jestem w sytuacji podbramkowej, zlamaly mi się okulary i wzrok pogorszyl od kilku miesięcy więc muszę jakies nowe kupić i koniecznie zbadac ostrość oczu... I nie wiem co to robić 🤷‍♀️

Kurde, czy ktoś wie, jak można zacytować kilka odpowiedzi naraz? ;) Jak nie to, będę odpowiadała edytując swój post, bo bardzo dużo piszecie ;)

Odpowiem póki co hurtowo

- boli mnie w dole brzucha. Od jakiegoś tygodnia tak, jakbym miała dostać miesiączkę - dlatego też od niechcenia poszłam wczoraj po test do Rossmana ;) spodziewałam się, że raczej się spóźnia

- Kasiek88, ja w poprzedniej ciąży dużo chorowałam w 1 trymestrze i szybko powiedziałam w pracy o ciąży. Ale z drugiej storny, wyrzucić Cię z pracy nie mogą, jest pandemia, chorujesz, idziesz na L4 - nie martw się tym aż tak bardzo :)

- sajfik, ja bym poszła do okulisty i zapytała. Noszę okulary i pamiętam, że w ciąży zmieniła mi się wada, a po karmieniu piersią to już koniecznie musiałam wymienić szkła :o zupełnie się wada zmieniła.

- jaxtoxia - jeżeli pozwolisz, będę pisała do Ciebie czasami na priv w związku z Twoją pracą. Z nieba mi tutaj spadasz :)

Ostatnia edycja:
Oj nie wiem Kochana, bo to bedzie tak: serduszko bije ulga, potem prenatalne stresss, potem bedziecie detektory tętna kupować i nie jak się nie wyłapie to palpitacje serca, potem kiedy bedą już ruchy to znowu że za mało, że za często i całe dnie skupione tylko na tym i tak w koło... no ale ciąża to przecież taaki wspaniały, piękny stan [emoji23]

Oj tam, oj tam, Ty to lepiej powiedz czy Ci jeszcze dachu nie wyrwało? [emoji3061]

Kobietki w UK taki huragan że strach wyjść żeby czymś w łeb nie dostać, w Polsce tak też wieje?
W Belgi też tak wiało, zwineli mi metro i wracałam 8km na pieszo do domu z pracy, powiedzieli że jest za niebezpiecznie żeby jeździli [emoji52]

Oliwia088, Mam nadzieję, że te dolegliwości szybką miną, albo chociaż będą lżejsze w odczuciu. Jak widać, jesteś przykładem tego, że każda ciąża jest inna.
No niestety, nastawiałam się,ze będzie dosyć przyjemnie jak poprzednio, ale takie uroki ciąży, trzeba przetrwać 💪

reklama
Ja również wierzę, że będziemy sie za kilka miesięcy dzielić zdjęciami maluszków i jak dziewczyny wyżej pisaly, z pewnością sie wszystkie zaprzyjaźnimy ❤️ taka wspólna podróż bardzo przybliża ludzi. Nie mogę się jej z Wami doczekać!

U mnie plany średnio interesujące 😅 ide robić bete jutro, odebrać okulary i chyba praca, praca, praca. Możliwe odwiedzimy teściową. A jakie Ty masz plany ma weekend?

Dziewczyny, czy moze wiecie dlaczego nie powinno sie robić badań wzroku w 1szym trymestrze? Jestem w sytuacji podbramkowej, zlamaly mi się okulary i wzrok pogorszyl od kilku miesięcy więc muszę jakies nowe kupić i koniecznie zbadac ostrość oczu... I nie wiem co to robić 🤷‍♀️
ja słyszałam, ze do pol roku po porodzie,żeby nie robić badań, ale dlatego ze często ten wzrok się pogarsza i może o to chodzi. U mnie się potwierdziło, po porodzie wymieniłam okulary, bo wzrok przez ciąże się popsuł.

Do góry