reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Pracuje z dziećmi z autyzmem. Chciałabym iść na L4 jak najszybciej się da bo jednak mam specyficzne warunki pracy ale to nie jest takie proste. W mojej miejscowości nie ma wielu specjalistów w tej dziedzinie a ktoś musi mnie zastąpić. Narazie jeszcze nie powiedziałam o ciąży. Czekałam do pierwszego usg.
Ja też jeszcze w pracy nie powiedziałam. I trochę nie wiem kiedy powiedzieć, czy czekać. Jedno mnie tylko martwi, często jestem chora odkąd pracuje w szkole. A to angina, a to jelitowka, różne przeziębienia. To mnie martwi.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie nowe październikowe mamusie ❤️
I gratuluje dziewczyny Waszych wizyt, ja jestem jakoś pozytywnie nastawiona ☺️ Mam przeczucie, ze wszytskie w październiku będziemy zdjęcia swoich bobo tutaj wrzucać ❤️
Jakie plany na weekend ?
Też mam nadzieję, że w październiku będą tutaj piękne fotki. No i że trochę się zaprzyjaźnimy tutaj.

Plany: urodziny chrześniaka, który mieszka 160 km odemnie. Więc jutro z rana wyprawa.

I gratuluje dziewczyny Waszych wizyt, ja jestem jakoś pozytywnie nastawiona ☺️ Mam przeczucie, ze wszytskie w październiku będziemy zdjęcia swoich bobo tutaj wrzucać ❤️
Jakie plany na weekend ?
oszczędzanie się, dopinanie kontraktów z klientami męża przez maile+dwójka dzieci w domu a mąż w pracy także ogólnie będzie co robić :) coś tam posprzątać i starać się nie myśleć za bardzo o wszystkim co może pójść nie tak 😅

Jakie plany na weekend ?
Ja również wierzę, że będziemy sie za kilka miesięcy dzielić zdjęciami maluszków i jak dziewczyny wyżej pisaly, z pewnością sie wszystkie zaprzyjaźnimy ❤️ taka wspólna podróż bardzo przybliża ludzi. Nie mogę się jej z Wami doczekać!

U mnie plany średnio interesujące 😅 ide robić bete jutro, odebrać okulary i chyba praca, praca, praca. Możliwe odwiedzimy teściową. A jakie Ty masz plany ma weekend?

Dziewczyny, czy moze wiecie dlaczego nie powinno sie robić badań wzroku w 1szym trymestrze? Jestem w sytuacji podbramkowej, zlamaly mi się okulary i wzrok pogorszyl od kilku miesięcy więc muszę jakies nowe kupić i koniecznie zbadac ostrość oczu... I nie wiem co to robić 🤷‍♀️

Kurde, czy ktoś wie, jak można zacytować kilka odpowiedzi naraz? ;) Jak nie to, będę odpowiadała edytując swój post, bo bardzo dużo piszecie ;)

Odpowiem póki co hurtowo

- boli mnie w dole brzucha. Od jakiegoś tygodnia tak, jakbym miała dostać miesiączkę - dlatego też od niechcenia poszłam wczoraj po test do Rossmana ;) spodziewałam się, że raczej się spóźnia

- Kasiek88, ja w poprzedniej ciąży dużo chorowałam w 1 trymestrze i szybko powiedziałam w pracy o ciąży. Ale z drugiej storny, wyrzucić Cię z pracy nie mogą, jest pandemia, chorujesz, idziesz na L4 - nie martw się tym aż tak bardzo :)

- sajfik, ja bym poszła do okulisty i zapytała. Noszę okulary i pamiętam, że w ciąży zmieniła mi się wada, a po karmieniu piersią to już koniecznie musiałam wymienić szkła :o zupełnie się wada zmieniła.

- jaxtoxia - jeżeli pozwolisz, będę pisała do Ciebie czasami na priv w związku z Twoją pracą. Z nieba mi tutaj spadasz :)

Ostatnia edycja:
Oj nie wiem Kochana, bo to bedzie tak: serduszko bije ulga, potem prenatalne stresss, potem bedziecie detektory tętna kupować i nie jak się nie wyłapie to palpitacje serca, potem kiedy bedą już ruchy to znowu że za mało, że za często i całe dnie skupione tylko na tym i tak w koło... no ale ciąża to przecież taaki wspaniały, piękny stan [emoji23]

Oj tam, oj tam, Ty to lepiej powiedz czy Ci jeszcze dachu nie wyrwało? [emoji3061]

Kobietki w UK taki huragan że strach wyjść żeby czymś w łeb nie dostać, w Polsce tak też wieje?
W Belgi też tak wiało, zwineli mi metro i wracałam 8km na pieszo do domu z pracy, powiedzieli że jest za niebezpiecznie żeby jeździli [emoji52]

Oliwia088, Mam nadzieję, że te dolegliwości szybką miną, albo chociaż będą lżejsze w odczuciu. Jak widać, jesteś przykładem tego, że każda ciąża jest inna.
No niestety, nastawiałam się,ze będzie dosyć przyjemnie jak poprzednio, ale takie uroki ciąży, trzeba przetrwać 💪

reklama
Ja również wierzę, że będziemy sie za kilka miesięcy dzielić zdjęciami maluszków i jak dziewczyny wyżej pisaly, z pewnością sie wszystkie zaprzyjaźnimy ❤️ taka wspólna podróż bardzo przybliża ludzi. Nie mogę się jej z Wami doczekać!

U mnie plany średnio interesujące 😅 ide robić bete jutro, odebrać okulary i chyba praca, praca, praca. Możliwe odwiedzimy teściową. A jakie Ty masz plany ma weekend?

Dziewczyny, czy moze wiecie dlaczego nie powinno sie robić badań wzroku w 1szym trymestrze? Jestem w sytuacji podbramkowej, zlamaly mi się okulary i wzrok pogorszyl od kilku miesięcy więc muszę jakies nowe kupić i koniecznie zbadac ostrość oczu... I nie wiem co to robić 🤷‍♀️
ja słyszałam, ze do pol roku po porodzie,żeby nie robić badań, ale dlatego ze często ten wzrok się pogarsza i może o to chodzi. U mnie się potwierdziło, po porodzie wymieniłam okulary, bo wzrok przez ciąże się popsuł.

Do góry