reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny czy Wy też czujecie takie napięcie tam na dole. Taki jeszcze nie ból ale ucisk jakby. Mnie tak ciśnie od południa z prawej storny i w sumie nie wiem czy normalne a jak normalne to jak temu zaradzić w naturalny sposób? Czy to ma tak ciągnąć na boki i tyle XD

Hej dziewczyny czy Wy też czujecie takie napięcie tam na dole. Taki jeszcze nie ból ale ucisk jakby. Mnie tak ciśnie od południa z prawej storny i w sumie nie wiem czy normalne a jak normalne to jak temu zaradzić w naturalny sposób? Czy to ma tak ciągnąć na boki i tyle XD
Mnie kilka razy zakuło z prawej strony. Po wizycie wiem, że owulacja była z prawego więc przypuszczam, że dlatego ta prawa strona.
Ja takie uczucie napięcia mam, jak leżę na plecach.
Za to dziś głowa mi pęka, już wzięłam jedną tabletkę, ale chyba nic nie pomogła.

Po przełożonej ze środy na dzisiaj wizycie nareszcie doczekałam się i pierwszy raz zobaczyłam moją istotkę 😍🥰😘 Wiek zgadza z datą ostatniej miesiączki, serduszko bije ❤️ Termin porodu 14 październik w dzień nauczyciela a że jestem nauczycielem to miła niespodzianka 😊 To się nazywa szczęście 👶

Po przełożonej ze środy na dzisiaj wizycie nareszcie doczekałam się i pierwszy raz zobaczyłam moją istotkę 😍🥰😘 Wiek zgadza z datą ostatniej miesiączki, serduszko bije ❤️ Termin porodu 14 październik w dzień nauczyciela a że jestem nauczycielem to miła niespodzianka 😊 To się nazywa szczęście 👶
Też jestem nauczycielem w podstawówce. Uczę matematyki i informatyki. A Ty? Czy idziesz na L4 od razu, czy później ? Ja jeszcze nie wiem.

Też jestem nauczycielem w podstawówce. Uczę matematyki i informatyki. A Ty? Czy idziesz na L4 od razu, czy później ? Ja jeszcze nie wiem.

Pracuje z dziećmi z autyzmem. Chciałabym iść na L4 jak najszybciej się da bo jednak mam specyficzne warunki pracy ale to nie jest takie proste. W mojej miejscowości nie ma wielu specjalistów w tej dziedzinie a ktoś musi mnie zastąpić. Narazie jeszcze nie powiedziałam o ciąży. Czekałam do pierwszego usg.

uczucie napięcia, twardnienia czasem.
Tak, zwłaszcza jak zjem za dużo albo leżę na plecach.

W wyższej ciąży ponoć tak odczuwałam „niewyczuwalne na tym etapie ciąży naturalne skurcze macicy” 🙃 ale teraz nie mam pojęcia co to to jest. Nie boli, ale czuć tak, jakby się w jelitach za dużo gazu zebrało w samym podbrzuszu i rozpychało….

Z tego co pamiętam to w ciąży ciągle coś kluje i ciągnie 🙈 najważniejsze żeby cię nie bolało. Potem jak się macica rozciąga też może być nieprzyjemnie. Ogólnie każda z nas będzie miała inaczej ale rękę na pulsie trzeba trzymać i na wizycie zapytać ginka.

reklama
Do góry