reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.
na tym etapie to raczej wróżenie z fusów, a wśród październikowych mam raczej wróżek nie ma, wiec poczekaj sobie spokojnie do dnia spodziewanej miesiączki i zrób test, bo umów się do ginekologa jak masz jakieś niepokojące dolegliwości.

reklama
Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.

Jeżeli masz objawy to jest hcg, jeżeli jest hcg to test i beta wyjdą pozytywne. Nawet zrobione teraz wieczorem. Niemniej jednak na moje na 99% to nie ciąża, ledwo jest 18dc, musiałabyś mieć owulację w okolicy 4-8dc - mała szansa

Mnie w pracy podejrzewają o ciążę, że się zdrowo zaczęłam odżywiać, dziś dostaliśmy ciasto powiedziałam że nie jest słodkie na początku a w połowie nie dałam rady go zjeść bo mówię że takie słodkie że masakra a wszystkie mówią ze przecież w ogóle nie jest słodkie, że jak mi się smak zmienia to tez coś oznaczać, jeju.
Teraz jak się smak zmienia to powinni bać się covida, a nie jakieś domysły snuć [emoji16]

U mnie w pracy już snuły podejrzenia, że coś jest na rzeczy, zanim ja jeszcze nie miałam zielonego pojęcia o niczym :D Że inaczej wyglądam, że blada jakaś chodzę, inna niż zwykle :D Nosz kurde, jakieś proroki, pomyślałam, No a dzisiaj się z tego śmiejemy :) Także ludzi czasami widzą z boku więcej niż ty sama możesz zauważyć ;)

U mnie w pracy już snuły podejrzenia, że coś jest na rzeczy, zanim ja jeszcze nie miałam zielonego pojęcia o niczym :D Że inaczej wyglądam, że blada jakaś chodzę, inna niż zwykle :D Nosz kurde, jakieś proroki, pomyślałam, No a dzisiaj się z tego śmiejemy :) Także ludzi czasami widzą z boku więcej niż ty sama możesz zauważyć ;)
ja zwalam złe samopoczucie na dochodzenie do siebie po covidzie :) ale ja naprawdę fatalnie się czuję..zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży :/

Dziękuję dziewczyny, poczekam i zobaczymy bliżej terminu miesiączki.

Cykl mam 30dniowy. Wyczytałam, że takie objawy związane z podbrzuszem, mogą być objawami zagnieżdżenia.

Oliwia088, Mam nadzieję, że te dolegliwości szybką miną, albo chociaż będą lżejsze w odczuciu. Jak widać, jesteś przykładem tego, że każda ciąża jest inna.

Miałam sobie robić te bety w środy i w soboty, ale czuje się już jak desperatka.

Jeszcze mnie tyle kłucia czeka, ze żądam aby mnie zgadac abym nie uległa jutro rano i dała spokój moim żyłom 😏
ok, jeżeli chcesz żeby Cię odwodzić to zamiast płacić za kłucie, kup sobie za zaoszczędzone coś co sprawi Ci przyjemność ❤ 😁

reklama
Ja właśnie z racji tej covidowej zadymy najbliższym z grupy powiedziałam że powód l4 ginekologiczny. Takie czasy

Do góry