reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.
na tym etapie to raczej wróżenie z fusów, a wśród październikowych mam raczej wróżek nie ma, wiec poczekaj sobie spokojnie do dnia spodziewanej miesiączki i zrób test, bo umów się do ginekologa jak masz jakieś niepokojące dolegliwości.

reklama
Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.

Jeżeli masz objawy to jest hcg, jeżeli jest hcg to test i beta wyjdą pozytywne. Nawet zrobione teraz wieczorem. Niemniej jednak na moje na 99% to nie ciąża, ledwo jest 18dc, musiałabyś mieć owulację w okolicy 4-8dc - mała szansa

Mnie w pracy podejrzewają o ciążę, że się zdrowo zaczęłam odżywiać, dziś dostaliśmy ciasto powiedziałam że nie jest słodkie na początku a w połowie nie dałam rady go zjeść bo mówię że takie słodkie że masakra a wszystkie mówią ze przecież w ogóle nie jest słodkie, że jak mi się smak zmienia to tez coś oznaczać, jeju.
Teraz jak się smak zmienia to powinni bać się covida, a nie jakieś domysły snuć [emoji16]

U mnie w pracy już snuły podejrzenia, że coś jest na rzeczy, zanim ja jeszcze nie miałam zielonego pojęcia o niczym :D Że inaczej wyglądam, że blada jakaś chodzę, inna niż zwykle :D Nosz kurde, jakieś proroki, pomyślałam, No a dzisiaj się z tego śmiejemy :) Także ludzi czasami widzą z boku więcej niż ty sama możesz zauważyć ;)

U mnie w pracy już snuły podejrzenia, że coś jest na rzeczy, zanim ja jeszcze nie miałam zielonego pojęcia o niczym :D Że inaczej wyglądam, że blada jakaś chodzę, inna niż zwykle :D Nosz kurde, jakieś proroki, pomyślałam, No a dzisiaj się z tego śmiejemy :) Także ludzi czasami widzą z boku więcej niż ty sama możesz zauważyć ;)
ja zwalam złe samopoczucie na dochodzenie do siebie po covidzie :) ale ja naprawdę fatalnie się czuję..zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży :/

Dziękuję dziewczyny, poczekam i zobaczymy bliżej terminu miesiączki.

Cykl mam 30dniowy. Wyczytałam, że takie objawy związane z podbrzuszem, mogą być objawami zagnieżdżenia.

Oliwia088, Mam nadzieję, że te dolegliwości szybką miną, albo chociaż będą lżejsze w odczuciu. Jak widać, jesteś przykładem tego, że każda ciąża jest inna.

Miałam sobie robić te bety w środy i w soboty, ale czuje się już jak desperatka.

Jeszcze mnie tyle kłucia czeka, ze żądam aby mnie zgadac abym nie uległa jutro rano i dała spokój moim żyłom 😏
ok, jeżeli chcesz żeby Cię odwodzić to zamiast płacić za kłucie, kup sobie za zaoszczędzone coś co sprawi Ci przyjemność ❤ 😁

reklama
Ja właśnie z racji tej covidowej zadymy najbliższym z grupy powiedziałam że powód l4 ginekologiczny. Takie czasy

Do góry