reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ps. A z objawów to na dziś u mnie noc do niczego bo nie idzie się ułożyć przez te wrażliwe piersi, podbrzusze lekko daje o sobie znać, kawa z ekspresu nie razi ale nie wypiję...

reklama
A Ja dziś opanuje nudy weekend. Od rana już posprzątałam, na obiad wczorajsze pierogi, po południu mąż zabiera Gabrysię na urodzinki do kolegi, więc popołudnie spędzę tak jak lubię- z książką 😉

A my z moda już ogarnelysmy rejony i zaraz na zakupy, bo przecież coś jeść trzeba choć za bardzo nie mam apetytu. Mąż w pracy więc jesteśmy same na placu boju.
Dziewczyny ja w pracy jeszcze nikomu nic nie powiedzialam, tak sobie myślę że może poczekac do pierwszej wizyty... Sama nie wiem... A Wy macie już załatwione te sprawy w pracy?

A u mojej córki dziś goraczka w nocy, więc pół nocy na czuja. Wcześniej na dwa dni mnie zmiotło, został tylko kaszel i katar. Trzymajcie kciuki, żeby u córki nie rozwinęło się nic , bo nie będę miała jej w poniedziałek z kim zostawić i wizytę będę musiała przełożyć. I tak już późno jestem umówiona, bo będzie to 8 tydzień 😕

A u mojej córki dziś goraczka w nocy, więc pół nocy na czuja. Wcześniej na dwa dni mnie zmiotło, został tylko kaszel i katar. Trzymajcie kciuki, żeby u córki nie rozwinęło się nic , bo nie będę miała jej w poniedziałek z kim zostawić i wizytę będę musiała przełożyć. I tak już późno jestem umówiona, bo będzie to 8 tydzień 😕
Że tyle wytrzymałas☺ ja mam wizytę na 4.03 i to będzie 6+4 mam nadzieję że zobaczę już maleńkie serduszko🥰

Że tyle wytrzymałas☺ ja mam wizytę na 4.03 i to będzie 6+4 mam nadzieję że zobaczę już maleńkie serduszko🥰
Celowo się tak umówiłam, żeby nie nakręcac się jak nic wcześniej nie zobaczę, ale gdy widzę u Was, że serduszka pojawiają się na wcześniejszym etapie to żal mi tylek ściska, że tak sobie wymyśliłam 🤦🏻‍♀️😅

Kurde, czy ktoś wie, jak można zacytować kilka odpowiedzi naraz? ;) Jak nie to, będę odpowiadała edytując swój post, bo bardzo dużo piszecie ;)

Odpowiem póki co hurtowo

- boli mnie w dole brzucha. Od jakiegoś tygodnia tak, jakbym miała dostać miesiączkę - dlatego też od niechcenia poszłam wczoraj po test do Rossmana ;) spodziewałam się, że raczej się spóźnia

- Kasiek88, ja w poprzedniej ciąży dużo chorowałam w 1 trymestrze i szybko powiedziałam w pracy o ciąży. Ale z drugiej storny, wyrzucić Cię z pracy nie mogą, jest pandemia, chorujesz, idziesz na L4 - nie martw się tym aż tak bardzo :)

- sajfik, ja bym poszła do okulisty i zapytała. Noszę okulary i pamiętam, że w ciąży zmieniła mi się wada, a po karmieniu piersią to już koniecznie musiałam wymienić szkła :o zupełnie się wada zmieniła.

- jaxtoxia - jeżeli pozwolisz, będę pisała do Ciebie czasami na priv w związku z Twoją pracą. Z nieba mi tutaj spadasz :)
Ja pod każdym postem mam opcje cytat i jak sobie kliknę to się dodaje do listy. Tyle że ja używam przeglądarki.

Ja też mam dzisiaj słaby dzień. Ogólnie czuje się wymęczona, boli mnie z prawej strony podbrzusze, w nocy co chwila wstawałam bo niedobrze, piersi bolą, wszystko mi dzisiaj śmierdzi rybą 🙄 trochę mnie zmartwiłyście tą pogorszającą się wadą wzroku, ja też mam okulary, co prawda tylko do prowadzenia auta ale jak ich nie mam to znaków nie rozpoznaję a i tak już ze mnie słaby kierowca :p
Ja mam plany na weekend przedziadować i przenarzekać bo naprawdę czuje się dzisiaj jak przy jakiejś grypie.

A my z moda już ogarnelysmy rejony i zaraz na zakupy, bo przecież coś jeść trzeba choć za bardzo nie mam apetytu. Mąż w pracy więc jesteśmy same na placu boju.
Dziewczyny ja w pracy jeszcze nikomu nic nie powiedzialam, tak sobie myślę że może poczekac do pierwszej wizyty... Sama nie wiem... A Wy macie już załatwione te sprawy w pracy?
U mnie w pracy poza 1 koleżanką nikt nie wie. Ba! Nawet nikt się nie spodziewa, bo w końcu mam 12 latkę w domu i zaraz 35 lat na karku to w pieluchy bawić się nie będę (nie raz to w rozmowie wyszło z ich strony a ja spokojnie milczałam). Niestety ludzie podchodzą bardzo stereotypowo. Jak ciąża będzie się rozwijać prawidłowo to od kwietnia chcę iść na l4. Powiem tak ze 2 tyg. wcześniej, żeby kierowniczka miała czas na rozdysponowanie obowiązków. Praca biurowa ale stres jest, jak w każdej pracy a ja szybko się denerwuje.

reklama
Dziewczyny, testowalyscie te opaski na mdlosci? Ja już ja zamówiłam ale chce mieć nadzieję że to pomoże. Mnie trzymają cały dzień i w nocy też wstaje od 3 dni jest dramat, jestem już wymęczona a dziś od rana znowu. Nie wiem czy to jest normalne. Mięta i imbir nie pomógł, nic nie pomaga :((
Miałam w 1 ciąży straszne mdłości od początku ciąży do samego końca. Wymioty po 20-30 razy na dzien. Dobry dzień to były same mdłości i max 10 wymiotów. Wyjąć z domu nie mogłam, bo postoje na blee. Ciąża cały czas rozwijała się dobrze. Córka jest zdrowa.

W 2 ciąży było lżej bo do połowy ciąży a nie cała i tych wymiotów połowę mniej. Choć mdłości też miałam spore. Syn też zdrowy.

W ciążach nie tyłam przez te wymioty wcale. Urodziłam córkę to waga byla niższa niż przed ciążą. Teraz modlę się o brak wymiotów. Mdłości jakoś zniosę. 🤣

Do góry