reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

a bo mówią, ale z drugiej strony ja się na poród naturalny nie pisze, próbowałam ostatnio i po 24h bólów takich ze myślałam ze umrę łaskawie zrobiono mi cesarkę.
Ja pierwsza mialam z powodu ułożenia miednicowego synka, w drugiej chcieli na siłę zebym rodziła naturalnie i cala noc mega skurcze a szyjka nic, aż zaczęło dziecku mocno skakać tętno dopiero rano po zmiane lekarza szybko robili cesarke. Dodam ze obie ciąże skończyły się w 33/34 tygodniu, ale chlopaki zdrowi bez żadnych powikłań na szczęście. Teraz mam ubytek w bliznie po cesarce, wiec szans na naturalny porod choćbym chciała juz nie ma.

reklama
Jak sobie dajesz radę mając dzieciaczki? 😅 Pozwala Ci to nie myśleć o jakos lżej przechodzić objawy czy wrecz przeciwnie, czujesz ze potrzebujesz chwili dla siebie?

Ja jestem dopiero na starcie, wg apki dopiero 3+6, zobaczymy co powie usg. Ale na razie objawów brak, więc póki co luz. Moje dzieci dalej mają drzemkę w ciągu dnia, więc w poprzedniej ciąży tym się ratowałam :) zależało nam na małej różnicy wieku więc muszę się jakoś przemęczyć. Córka do przedszkola chodzi więc to trochę ułatwia ;)

Ja jestem dopiero na starcie, wg apki dopiero 3+6, zobaczymy co powie usg. Ale na razie objawów brak, więc póki co luz. Moje dzieci dalej mają drzemkę w ciągu dnia, więc w poprzedniej ciąży tym się ratowałam :) zależało nam na małej różnicy wieku więc muszę się jakoś przemęczyć. Córka do przedszkola chodzi więc to trochę ułatwia ;)
Ale cudownie ze taka mala roznica wieku 😍 moze teraz dużo masz na głowie ale kiedyś dzieciaczki docenią ze mogą razem przeżywać swoje etapy życia. Ja mam o wiele mlodsza siostre i niestety różnica etapów z czasem nas oddaliła :(

O to na kiedy masz termin? Moze pisalas ale nie zauważyłam. Bedziesz robić bete przed pierwsza wizyta? Zycze Ci w takim razie aby objawy byly ledwo widoczne i ciąża przebiegła lekko❤️

Edit. Widziałam nadrobilam, pisalas ze masz date na koniec października 😍

Uff to mnie uspokoiłyście 😏 choć nie tęsknię za bolem piersi to mnie troszke zaniepokoiło ze zanika😅
Jak to jest z tymi aplikacjami, jedna apka mówi mi 4+6, inna 5+0 a jeszcze inna ze "jesteś w 6 tygodniu" 🤣 jakie apki wg Was sa najbardziej prawdomówne?
to jest nic. Mi tydzień temu jeden lekarz powiedział, że jestem w 6 tyg a inny że w 7 😂 wiec co dopiero aplikacje. 😀 Ale tak docelowo to myśle, że zaufany lekarz Ci powie dokładnie.

Ale cudownie ze taka mala roznica wieku 😍 moze teraz dużo masz na głowie ale kiedyś dzieciaczki docenią ze mogą razem przeżywać swoje etapy życia. Ja mam o wiele mlodsza siostre i niestety różnica etapów z czasem nas oddaliła :(

O to na kiedy masz termin? Moze pisalas ale nie zauważyłam. Bedziesz robić bete przed pierwsza wizyta? Zycze Ci w takim razie aby objawy byly ledwo widoczne i ciąża przebiegła lekko❤️

Edit. Widziałam nadrobilam, pisalas ze masz date na koniec października 😍

Beta kusi z drugiej strony strata czasu i kasy - nie mam wpływu na tą ciążę, więc po prostu czekam na wizytę.

W ciąży którą straciłam prawie od początku czułam, że coś jest nie tak - tydzien po bladej kresce na tescie kolejna nie była mocniejsza. Ginekolog rzucił podejrzenie pustego jaja, beta była na poziomie kilku tysięcy, ale niestety miał rację. Dlatego wiem, że sama beta nic mi nie powie, czekam na wizytę :)

Beta kusi z drugiej strony strata czasu i kasy - nie mam wpływu na tą ciążę, więc po prostu czekam na wizytę.

W ciąży którą straciłam prawie od początku czułam, że coś jest nie tak - tydzien po bladej kresce na tescie kolejna nie była mocniejsza. Ginekolog rzucił podejrzenie pustego jaja, beta była na poziomie kilku tysięcy, ale niestety miał rację. Dlatego wiem, że sama beta nic mi nie powie, czekam na wizytę :)
tzn w moim przypadku strata czasu i kasy, żeby nie było ze podważam przydatnosc tego badania w innych przypadkach :)

reklama
Ja pierwsza mialam z powodu ułożenia miednicowego synka, w drugiej chcieli na siłę zebym rodziła naturalnie i cala noc mega skurcze a szyjka nic, aż zaczęło dziecku mocno skakać tętno dopiero rano po zmiane lekarza szybko robili cesarke. Dodam ze obie ciąże skończyły się w 33/34 tygodniu, ale chlopaki zdrowi bez żadnych powikłań na szczęście. Teraz mam ubytek w bliznie po cesarce, wiec szans na naturalny porod choćbym chciała juz nie ma.
o No popatrz, u mnie identycznie ! Syn pierwszy 37+4 i cesarka bo próbował się pchać pośladkami na świat.
Drugi poród wywołany, 24h skurczy na 100% i tylko 4cm rozwarcia i tuż przed północą się zlitowali nad nami, bo zaczęło być nieciekawie i z małym i ze mną i weszła druga cesarka. Tyle ze z drugim synkiem było 40+4 ;)

Do góry