reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja jestem po pierwszej glukozie. Wyniki miałam zawsze idealne. Teraz glukoza na granicy i nie wiem czy to dlatego ze pozwoliłam sobie w niedzielę (badania we wtorek rano) na wielki kawał ciasta czy coś się dzieje niedobrego
Niedzielne ciasto nie ma wpłynęło na cukier we wtorek. Nie martw się na zapas, będzie dobrze 😚

reklama
Ja badanie krzywej cukrowej źle wspominam, po godzinie myślałam że zwymiotuje. Panie pozwoliły mi zrobić łyczek wody ale co to jest łyczek, ciągle mi się podnosiło fuj ehhe myślałam że nie przetrwam tych 2 godzin, najgorsze 2 godziny w ciąży to były dla mnie hehehe

Z bolem piersi to żaden wyznacznik moim zdaniem - w poprzednich ciążach tego nie miałam w ogóle, w tej bolały mnie tylko jeden dzień :) więc nie ma co się tym przejmować
Mialam wlasnie Was pytać, bo od wczoraj piersi ju mnie tak nie bolą. Owszem jak scisne lekko to pobolewaja ale nie tak jak wczesniej, ze sie rano budzilam z ich bólem. Troche mnie zmartwilo ze "minęły objawy" 🙄 brzuch juz tak nie boli w podbrzuszu. Tylko rano ciągnie troszke.. I tak w glowie myślę, czy panikowac czy to normalne ze moga objawy sie wyciszać 😬

Mialam wlasnie Was pytać, bo od wczoraj piersi ju mnie tak nie bolą. Owszem jak scisne lekko to pobolewaja ale nie tak jak wczesniej, ze sie rano budzilam z ich bólem. Troche mnie zmartwilo ze "minęły objawy" 🙄 brzuch juz tak nie boli w podbrzuszu. Tylko rano ciągnie troszke.. I tak w glowie myślę, czy panikowac czy to normalne ze moga objawy sie wyciszać 😬

Nie ma co się podkręcać negatywnie i raczej doceniać chwilę, gdy ból lub mdłości odpuszczają 😂
Ja na razie całkiem bez objawów, oby jak najdłużej. Zazdroszczę Wam, ktore jestescie w pierwszych ciązach czasu na spokojny odpoczynek 😂

Mialam wlasnie Was pytać, bo od wczoraj piersi ju mnie tak nie bolą. Owszem jak scisne lekko to pobolewaja ale nie tak jak wczesniej, ze sie rano budzilam z ich bólem. Troche mnie zmartwilo ze "minęły objawy" [emoji849] brzuch juz tak nie boli w podbrzuszu. Tylko rano ciągnie troszke.. I tak w glowie myślę, czy panikowac czy to normalne ze moga objawy sie wyciszać [emoji51]
moim zdaniem, z tego co pamietam z poprzedniej ciazy, to normalne. od 5 tygodnia do 10 miałam spokój, a potem sie zaczęło: nudności, duszności...

też jak mi minął ból piersi to dostałam ataku paniki. Zrobiłam betę, test, poszłam do lekarza. Okazało się, że wszystko jest ok. Już teraz mnie znacznie mniej bola , tak jak mówisz są nabrzmiałe i jak ścisne to bolą a nie jka wcześniej ze spać nie mogłam bo tak bolały.

Uff to mnie uspokoiłyście 😏 choć nie tęsknię za bolem piersi to mnie troszke zaniepokoiło ze zanika😅
Jak to jest z tymi aplikacjami, jedna apka mówi mi 4+6, inna 5+0 a jeszcze inna ze "jesteś w 6 tygodniu" 🤣 jakie apki wg Was sa najbardziej prawdomówne?

Nie ma co się podkręcać negatywnie i raczej doceniać chwilę, gdy ból lub mdłości odpuszczają 😂
Ja na razie całkiem bez objawów, oby jak najdłużej. Zazdroszczę Wam, ktore jestescie w pierwszych ciązach czasu na spokojny odpoczynek 😂
Jak sobie dajesz radę mając dzieciaczki? 😅 Pozwala Ci to nie myśleć o jakos lżej przechodzić objawy czy wrecz przeciwnie, czujesz ze potrzebujesz chwili dla siebie?

reklama
Ja jak zaczęłam wczoraj czytać Wasze kulinarne pomysły to opuściłam forum bo tak zgłodniałam a wcześniej ledwie kolacje wcisnęłam bo głodna nie bylam. :D
Później opowiadałam mężowi przed spaniem na co mam ochotę ale ostatecznie dla zdrowia na noc nie zjadłam :D
Ja mam faze na surówki szczególnie takie wyraziste jak np z pora wczoraj zjadłam cały kubełek :p
ja jak przed snem rozmawiam z mężem o jedzeniu to muszę coś zjeść, bo na głodnego nie zasnę 😅🤣 A w poprzedniej ciąży zdarzało mi się o 4 wstać i wciągnąć np banana bo z głodu nie mogłam spac🤣😅

Do góry