reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

@MimiiMalwina Mnie najbardziej dziwi, że Ty wcale nie jesteś daleko od tego kryterium czasu - ile to będzie? 21 miesięcy? Medycyna nie matematyka a tutaj się lekarz uczepil jak rzep, że 18 miesięcy minęło. Ale pewnie patrzy nie przez pryzmat ryzyka dla macicy tylko swojej ewentualnej odpowiedzialności prawnej za stosowanie procedur :(

reklama
gdzie tam 😂😂😂, lekarz dawał mi tydzień (minął wczoraj) a ja w zasadzie czuje się coraz lepiej.. jedyne co to spać w nocy nie mogę i wczoraj trochę skurcze się zaczęły ale w nocy się całkiem uspokoiły.. myśle, ze mała Zeszła jeszcze niżej bo dzisiaj ciężko
Mi się chodzi i czuje jak podnoszę nogi, ze mała już jest na maksa nisko .. ale kiedy wyjdzie to już chyba nikt nie zgadnie 😂😂😂😂
Czyli jesteś po terminie? 🫣 u mnie tez czuje, ze jest nisko. A w nocy to norma spać nie można - każda pozycja nie wygodna Aa o po 6 pobudka to druga pociecha budzi 😅
Dostałaś jakieś skierowanie do szpitala ??

@MimiiMalwina Mnie najbardziej dziwi, że Ty wcale nie jesteś daleko od tego kryterium czasu - ile to będzie? 21 miesięcy? Medycyna nie matematyka a tutaj się lekarz uczepil jak rzep, że 18 miesięcy minęło. Ale pewnie patrzy nie przez pryzmat ryzyka dla macicy tylko swojej ewentualnej odpowiedzialności prawnej za stosowanie procedur :(
Tak dokładnie 21 msc ;) wiesz oni tez wychodzą z założenia ze poród SN jest zdrowszy z dla dziecka i matki ( chodź zdania w tej kwestii sa skrajnie podzielone )
Tak jednak cc to operacja i zmieniły się procedury co do kwalifikacji. No cóż zobaczymy co to będzie 🫣

Czyli jesteś po terminie? 🫣 u mnie tez czuje, ze jest nisko. A w nocy to norma spać nie można - każda pozycja nie wygodna Aa o po 6 pobudka to druga pociecha budzi 😅
Dostałaś jakieś skierowanie do szpitala ??
nie, nie ja termin mam 23/24pazdziernik ale mała
Tydzień temu miała
Ok. 3500, a ja 3cm rozwarcia, miękka szyjkę i mała częściowo w kanale.. lekarz mówił w zeszły czwartek, ze daje mi maks tydzień 😂😂😂 a ja się czuje coraz lepiej i tydzień minął wczoraj 🙈🙈🙈 😂😂😂

U mnie bez szału, połóg dzień 10. 😏 4-latek nie chodzi do przedszkola na razie, więc razem z 2-latką szaleją. Jej dodatkowo wychodzą zęby, więc dzisiaj wstała o 4.30 i nie chciała już iść spać, o 5 zrobiła awanturę i obudziła syna i obojgu od 5 musiałam czytać książki. Nad ranem spaliśmy w 5, bo jeszcze syn się zasikał pierwszy raz od 2 miesięcy. W końcu przełożyliśmy małą do łóżeczka, żeby miała trochę spokoju i spała sobie grzecznie.
Staram się zacząć coś ogarniać w domu, bo mąż nie jest na tyle zorganizowany, żeby zrobić wszystko, chociaż i tak robi dużo. No i efekt jest taki, że wczoraj padłam przed 18 a dzisiaj już mnie podbrzusze boli i w ogóle od wczoraj mam znowu krwawienie, więc pewnie powinnam zwolnić a naprawdę nie robię dużo 🫤 ciśnienie też dalej ponad normę, zaczynam się obawiać, że ze mną zostanie.
Milcia to w tym wszystkim mój grzeczny cukiereczek ☺️

U mnie bez szału, połóg dzień 10. 😏 4-latek nie chodzi do przedszkola na razie, więc razem z 2-latką szaleją. Jej dodatkowo wychodzą zęby, więc dzisiaj wstała o 4.30 i nie chciała już iść spać, o 5 zrobiła awanturę i obudziła syna i obojgu od 5 musiałam czytać książki. Nad ranem spaliśmy w 5, bo jeszcze syn się zasikał pierwszy raz od 2 miesięcy. W końcu przełożyliśmy małą do łóżeczka, żeby miała trochę spokoju i spała sobie grzecznie.
Staram się zacząć coś ogarniać w domu, bo mąż nie jest na tyle zorganizowany, żeby zrobić wszystko, chociaż i tak robi dużo. No i efekt jest taki, że wczoraj padłam przed 18 a dzisiaj już mnie podbrzusze boli i w ogóle od wczoraj mam znowu krwawienie, więc pewnie powinnam zwolnić a naprawdę nie robię dużo 🫤 ciśnienie też dalej ponad normę, zaczynam się obawiać, że ze mną zostanie.
Milcia to w tym wszystkim mój grzeczny cukiereczek ☺️
O to widzę rodzinka pełna para 🤩🤩 jak Ty kochana dajesz radę 🫣🫣🫣
A ja się martwię jak sobie poradzę z dwójka dzieci hehe
Dobrze, ze malutka grzeczniutka jest .
Czyli musisz się oszczędzać i to bardzo. Fajnie, ze mąż pomaga. Ja na mojego tez bardzo mogę liczyć chodź wiem, ze z organizacja mogą być problemu 😂😅😅

Mój termin jutro, od dziś jestem w szpitalu miałam robiona preindukcje - zakładany balonik na 24h, bóle i skurcze zaczęły się po około pół h. Po dwóch godzinach ustały... Czekam na dalszy rozwój sytuacji

reklama
Do góry