reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Nawet się dziś wyspałam :) znalazłam sposób na sen, mam nadzieję, że w kolejnych nocach się sprawdzi.
Jak obudziłam się na siku o 2.40 i nie mogłam przez godzinę zasnąć ( w każdej możliwej pozycji bolały mnie biodra) to w końcu wstałam z łóżka, żeby chociaż moim kręceniem męża nie obudzić i poszłam sobie na kanapę. Myślałam, że coś poczytam a zasnęłam na niej w ciągu kilku minut :)
Wychodzi na to, że moje biodra chcą w nocy zmiany podłoża 😂
Tylko mąż rano przerażony, że co on zrobił, że ja sobie poszłam na kanapę 😂 już był gotowy przepraszać z góry

reklama
Dziewczyny macie jakies zdanie o tensie do porodu? Uzywala ktoras z Was wczesniej?
Zastanawiam sie nad kupnem ale sama nie wiem
polożna na szkole rodzenia nam o tym mówiła, pokazywała nawet jak działa, z racji tego że u mnie w szpitalu drugiego wyboru z form znieczulenia jest tylko gaz i kroplówka myślę nad tym... w poniedziałek jade do szpitala oddalonego 60km na kwalifikacje, zapytam lekarza co o tym myśli 🙃

U nas można pożyczyć ze szkoły rodzenia. Chyba nie warto kupować.
Raczej jestem z tych ktorzy nie lubia nic pozyczac, zawsze wole miec swoje w razie gdyby sie cos popsulo np, mniej mnie to stresuje. Ale zastanawiam sie caly czas czy kupic czy wypozyczyc, tylko najpierw szukam opinii czy w ogole jest sens.
U mnie w szpitalu dostepny jest tez gaz, chcialabym sprobowac, moze akurat przyniesie mi jakas ulge, chociaz z tego co czytalam wielu dziewczynom jedyne co dal to bol gardla.
Wczesniej mowilam, ze bez zzo nie rodze ale czym blizej porodu to mam coraz wiecej watpliwosci. Boje sie, ze podczas wkuwania dostane skurczu i mimowolnie sie rusze😟

Raczej jestem z tych ktorzy nie lubia nic pozyczac, zawsze wole miec swoje w razie gdyby sie cos popsulo np, mniej mnie to stresuje. Ale zastanawiam sie caly czas czy kupic czy wypozyczyc, tylko najpierw szukam opinii czy w ogole jest sens.
U mnie w szpitalu dostepny jest tez gaz, chcialabym sprobowac, moze akurat przyniesie mi jakas ulge, chociaz z tego co czytalam wielu dziewczynom jedyne co dal to bol gardla.
Wczesniej mowilam, ze bez zzo nie rodze ale czym blizej porodu to mam coraz wiecej watpliwosci. Boje sie, ze podczas wkuwania dostane skurczu i mimowolnie sie rusze😟

Ja po drugim porodzie zarzekałam się że chodzbym miała jechać i do Warszawy to trzeci porod musi być z zzo ale teraz po lata wiadomo z racji na to że mój szpital nie ma takiej możliwości nie skorzystam z niego, liczę na bardzo szybki porod.

Dziewczyny czy wam ten brzuch też tak twardnieje mi już od rana chyba z 10 raz, do tego rano tak bolało mnie podbrzuszek ale takim ciągłym bóle ze wzięła nospe, teraz przeszło.

Ja po drugim porodzie zarzekałam się że chodzbym miała jechać i do Warszawy to trzeci porod musi być z zzo ale teraz po lata wiadomo z racji na to że mój szpital nie ma takiej możliwości nie skorzystam z niego, liczę na bardzo szybki porod.

Dziewczyny czy wam ten brzuch też tak twardnieje mi już od rana chyba z 10 raz, do tego rano tak bolało mnie podbrzuszek ale takim ciągłym bóle ze wzięła nospe, teraz przeszło.
Niby się młody wypina ale to za czesto już mi się tez dzieje ,ja dziś dostałam taki skurcz od krocza w nogę poszło że iść nie mogłam.

Nawet się dziś wyspałam :) znalazłam sposób na sen, mam nadzieję, że w kolejnych nocach się sprawdzi.
Jak obudziłam się na siku o 2.40 i nie mogłam przez godzinę zasnąć ( w każdej możliwej pozycji bolały mnie biodra) to w końcu wstałam z łóżka, żeby chociaż moim kręceniem męża nie obudzić i poszłam sobie na kanapę. Myślałam, że coś poczytam a zasnęłam na niej w ciągu kilku minut :)
Wychodzi na to, że moje biodra chcą w nocy zmiany podłoża 😂
Tylko mąż rano przerażony, że co on zrobił, że ja sobie poszłam na kanapę 😂 już był gotowy przepraszać z góry
bardzo fajny ten twój mąż w takim razie :)

u mnie tez niestety nie ma możliwości porodu z Zzo ale gdybym miała możliwość to bym nawet zapłaciła żeby to znieczulenie dostać 🙈

reklama
Do góry