reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

o masle zapomniałam 😜 no ale jeden dzien to pewnie tez za malo, ogolnie bardzo pilnuje co jem bo jednego dnia bylo duzo lepiej ale nie zakodowalam czego nie jadlam :/
Myślę, ze minimalnie 2 tyg żeby było widać jakiś wyraźny efekt oczyszczenia organizmu z alergenu
A i niektóre dziewczyny mają przesuszona skórę e ciąży, może też masz? I dlatego swędzi

reklama
Myślę, ze minimalnie 2 tyg żeby było widać jakiś wyraźny efekt oczyszczenia organizmu z alergenu
A i niektóre dziewczyny mają przesuszona skórę e ciąży, może też masz? I dlatego swędzi
tyle ze smaruje codziennie jakimis hipoalergicznymi balsamami i nie ma poprawy

A mnie swędzą przedramiona, uda, brzuch, piersi a teraz jeszcze plecy…
Badania na cholestaze wyszly w normie i teoretycznie to nie to ale i tak się obawiam czy to ja pewno nie to… swędzi mnie już prawie 2 tygodnie… chyba powtorze badania jeszcze raz czy na pewno sa ok :(
Wszystkie miałyście badania na cholestazę? Jeśli tak, to w którym tygodniu? Nie wiem, czy to jest rutynowe badanie, czy nie, bo mój lekarz nic mi nie zlecił 🙄

nie mam wysypki, wlasnie zastanawiam czy nie nabiał, kiedyś tak mialam ze jak za duzo serow jadlam to mnie wlasnie swedziala skora. Wiec od dzis 0 nabialu ;p
Badania kwasow chce zrobic w czwartek jeszcze raz, bo w zeszlym tygodniu robilam wiec tak tydzien po, zeby sprawdzic czy nie rosną wyniki… ale trzymam się nadziei że to nie to. Teoretycznie czytałam że świąd wynika wlasnie z wysokich kwasow, wiec skoro mnie swedzi a kwasy wyszly ok to mam nadzieje ze sie okaze ze to jakas alergia, choc zupelnie nie moge sobie przypomniec czy cos „nowego” zjadlam…
Nie musiało być nic nowego. Mi w lipcu wyszło uczulenie na orzechy, które jadłam całe życie. Podobno po ciąży znowu będę mogła je jeść🙂 Położna tłumaczyła, że w ciąży może tak właśnie być. No, ale ja miałam z wysypką..

reklama
Alkoholu się obawiasz, a grzybów nie?🙂🙂 Jak tak patrzeć, to niczego lepiej nie jeść🙂
No wlasnie nie obawiam się grzybów 😅 z tego co się dowiedziałam to kuzynka do sosu dodała trochę brandy 🤷🏼‍♀️ Ale uspokaja mnie, ze to bezpieczne i mam się nie martwić. To wszystko takie popieprzone… już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim :(

Do góry