reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Właśnie nie wiem czy jest sens pakowania pajac z długim rękawem z body czy w szpitalu to nie za dużo? Ja coś kojarzę ze jak miałam taka paczkę to połozna i tak zakładała tylko pajaca.
Ja biore tylko body i pajace, jak będzie bardzo ciepło to będę zakładać właśnie same pajace, a jak nie będzie gorąco to body z krótkim pod spód.

reklama
Co do witamin ja kupuję witaminę D w areozolu z D-Vitum te twist-off do mnie nie przemawiają, zaraz wylewają się na palce a tak to psikne i po sprawie
ja mam D-Vitum w aerozolu a potem robię taki myk, że dokupuję Vigantol lub Devikap (nie pamiętam czy obydwa mają dobre dawki), oba są lekiem, jeden jest ma receptę, u mnie w razie co mąż wypisuje i zakładam na to ten psikacz

ja mam D-Vitum w aerozolu a potem robię taki myk, że dokupuję Vigantol lub Devikap (nie pamiętam czy obydwa mają dobre dawki), oba są lekiem, jeden jest ma receptę, u mnie w razie co mąż wypisuje i zakładam na to ten psikacz
Ale to nie masz gwarancji, że psikniecie odpowiada kropli z oryginalnego kroplomierza...? Czy sprawdzałaś objętość kropli w ulotkach i wyszło na to samo?

Ale to nie masz gwarancji, że psikniecie odpowiada kropli z oryginalnego kroplomierza...? Czy sprawdzałaś objętość kropli w ulotkach i wyszło na to samo?
Jedno psiknięcie odpowiada 2 kroplom, bo dają i ten kroplomierz i to do psikania i tak jest napisane na opakowaniu. Ale już właśnie nie pamiętam, czy przy tej małej dawce na pewno to się sprawdzało, czy tam się daje 2 krople czy 1.
Ja pakuję zestawy do szpitala body z krótkim i pajace a jak będzie ciepło to sam pajac będę zakładać. Półśpiochów na sam początek nie polecam ze względu na kikut pępowiny.
Chyba opadł mi brzuch 😏 pamiętam, że w poprzedniej ciąży mi opadł na 36 tygodni i teraz tak samo właściwie, bo jutro też mam 36 tc

reklama
Ostrożnie z tymi informacjami na stronach. Warto się upewnić. U nas niby dają wszystko, a od covidu już nie dają nic, choć na stronie nadal jest taka informacja🙂
Na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia które odbywają się w szpitalu w którym będę rodzić położna potwierdziła że ubranka są dawane oraz podpaski i podkłady poporodowe 😊

Do góry