Ja objawów nie mam nie piecze nie boli,wiadomo ucisk mam jak młody naciśnie to ledwo do kibelka idę ale wtedy mam pełny zbiornik.Często ten monural zapisują pod koniec ciąży przy infekcjach układu moczowego (bez posiewu oczywiscie), koleżanki chwaliły, bo im objawy zapalenia pęcherza przechodzily, ale czy Tobie on potrzebny to nie wiem (może tak jak mi clotrimazol)
reklama
Ja bym na Twoim miejscu brała grzecznie antybiotyk, żebyś nie miała potem jakiś historii z nadkażeniem wód płodowychJa objawów nie mam nie piecze nie boli,wiadomo ucisk mam jak młody naciśnie to ledwo do kibelka idę ale wtedy mam pełny zbiornik.
A mi kiedyś też zapisał ale jedna saszetkę mimo że posiew był ujemny i po tyg od badania nadal były bakterie potem pisałaś o tym sikaniu na stojaka i bakteri nie było ale też żurawinę sok piłam.teraz zapisał dwie sasz.jedna teraz druga za tydzieńCzęsto ten monural zapisują pod koniec ciąży przy infekcjach układu moczowego (bez posiewu oczywiscie), koleżanki chwaliły, bo im objawy zapalenia pęcherza przechodzily, ale czy Tobie on potrzebny to nie wiem (może tak jak mi clotrimazol)
No jak to tak się spieszyc, nieładnie. Dopiero się wrzesień zaczął a Ty masz być mama październikowaJa w ciąży donoszonej do 40tc miałam tylko 1 raz ktg u gina a tam akurat było bardzo ostroznosciowe podejście i robili dużo badań. Tutaj robią na każdej wizycie od 30 TC, ale te wizyty są co 3-4 tyg. Dopiero teraz pierwszy raz powiedziała, że mam w przyszłym tyg przyjść na samo ktg bez wizyty na fotelu/usg. Ja mam niby cukrzycę ciążowa, ale w sumie moja ginekolog uważa że nie mam, także trudno się połapać.
Właśnie mi wylazł spory farfocel, więc przemawiam do dziecka, że bardzo mi nie pasuje, żeby się urodziło wcześniej niż w poniedziałek
Wezmę wezmę bo już mnie wk.to wszystko centralnie,ta opieka medyczna.Ja bym na Twoim miejscu brała grzecznie antybiotyk, żebyś nie miała potem jakiś historii z nadkażeniem wód płodowych
@Anulka4247 dziewczyna w 26tyg z krawieniem leżała i pierwsze urodziła w 31tyg to ktg jej zrobiło tylko na przyjęciu , a tętno jak nam co 3h to jej mówiły że w tym tyg tylko raz badają ....dramat ciężko przyłożyć ten podręczny tetnomierz i było jej zmierzyć.wiec jakbym ja za tymi moimi krwawieniami jeździła to by mi też nic nie dali prócz łóżka i tabletek...
Ja raz mam więcej raz mnie na wadze ogólnie 9kg przybralam ale waga mi się ostatnio trzyma nic więcej ale czasem mniej.Jestem przerażona moja wagą. Ostatnio potrafię przybrać kg na tydzień obecnie plus 10kg, czas skończyć to rozpasanie slodyczowe
Ja nie miałam żadnych w pierwszej ciąży tylko albo aż te skurcze przyszły z krzyżaJa w ciąży donoszonej do 40tc miałam tylko 1 raz ktg u gina a tam akurat było bardzo ostroznosciowe podejście i robili dużo badań. Tutaj robią na każdej wizycie od 30 TC, ale te wizyty są co 3-4 tyg. Dopiero teraz pierwszy raz powiedziała, że mam w przyszłym tyg przyjść na samo ktg bez wizyty na fotelu/usg. Ja mam niby cukrzycę ciążowa, ale w sumie moja ginekolog uważa że nie mam, także trudno się połapać.
Właśnie mi wylazł spory farfocel, więc przemawiam do dziecka, że bardzo mi nie pasuje, żeby się urodziło wcześniej niż w poniedziałek
reklama