reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No cena skromna 🙈 ale jak stać to sobie można poszaleć
Znalazłam w necie sporo tańszych dwa razy, ale trochę strach kupować tak na oko, bo to jednak i tak nadał dobrych parę stów, z podnóżkiem to min 700, a wiadomo czy będzie wygodny. W tym jej to się siedziało jak na chmurce...

firma Puszman, gdyby ktoś był zaintetesowany. Ale dla mnie obecnie to odpada za tą cenę 😀

reklama
Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś 🤔

Ty to masz full wypas wszystkie badania porobione.
O właśnie cytologia też podstawa a nie miałam.
I powiem więcej... Im częściej teraz muszę chodzić, tym mniej płacę🙂🙂 Nie dopytuję, dlaczego🙂🙂 Ostatnio maglowała mi wszystkie mozliwe przepływy (oprócz tych podstawowych moich, to również u Malucha) z pomiarami ciała, szacunkową wagą, kontrolą szyjki i szacowaniem zahamowania.wzrostu. Wiem, że standardowo od kobiety z zewnątrz wzięłaby ponad 300 zł. Prawie godzinę zeszło, a ja zapłaciłam 100 zł.

Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś 🤔
No ja właśnie nie pamiętam dokładnie, jak to było.. Moja gin mówiła, że w ciązy cytologia ważna rok, a usg piersi pół roku... Chyba tak to było...

A w ogóle... Czemu Wy nie śpicie?🙂 Ja wstaje na cukrzycowe śniadanie, a Wy?🙂🙂 A swoją drogą dopadła mnie ciążowa bezsennsoc. Dzis miałam przerwę między 3, a 5... Jak przysnęłam, to prawie zaraz budzik...

I powiem więcej... Im częściej teraz muszę chodzić, tym mniej płacę🙂🙂 Nie dopytuję, dlaczego🙂🙂 Ostatnio maglowała mi wszystkie mozliwe przepływy (oprócz tych podstawowych moich, to również u Malucha) z pomiarami ciała, szacunkową wagą, kontrolą szyjki i szacowaniem zahamowania.wzrostu. Wiem, że standardowo od kobiety z zewnątrz wzięłaby ponad 300 zł. Prawie godzinę zeszło, a ja zapłaciłam 100 zł.
Dobre podejście lekarza 👍 ja przepływy miałam badane na USG 3trymestru, a jak byłam 17 sierpnia to nie badał, ale teraz 7 września mam kolejną wizytę to się zapytam o przepływy, bo przy cukrzycy to trzeba kontrolować chyba bardziej niż przy ciąży o fizjologicznym przebiegu.

A w ogóle... Czemu Wy nie śpicie?🙂 Ja wstaje na cukrzycowe śniadanie, a Wy?🙂🙂 A swoją drogą dopadła mnie ciążowa bezsennsoc. Dzis miałam przerwę między 3, a 5... Jak przysnęłam, to prawie zaraz budzik...
Ja też wstaje na cukrzycowe śniadanko 😀 mąż jeszcze śpi, ale zaraz go wybudzam bo do kościoła się będziemy zbierać

reklama
Do góry