reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Poród to jedno, bo ja mogę chcieć, a względy medyczne mogą sprawić, że zasadne będą inne decyzje, niż moje chciejstwa. Ale w planie porodu mogę też wyraźnie zaznaczyć, że chcę być cały czas informowana o powodach decyzji, że zależy mi na kangurowaniu, jeśli nie u mnie, to u męża, że absolutnie nie życzę sobie podawania mm bez mojej/naszej zgody... Tak sobie to wyobrażam😁

reklama
No mnie stanowczo za późno nacięły.. i tez nie uważam ochrony krocza za największy priorytet bo bez sensu akcja trwała
Jakieś 30/45 minut dłużej przez to ze kazała mi przec mimo
Ze młody nie miał
Szans wyjść 😬 a Mała zapowiada się rozmiarów Aleksa wiec jk trzeba niech nacinają i już 🙈

Jedyne co to wszędzie na około teraz widzę, ze porody się cesarka kończą wiec mam nadzieje ze mnie to nie czeka 🙈 koleżanka ostatnio rodziła 3h parte a młody jej się w kanał nie wstawił i na koniec jeszcze cesarka 🙈
No u mnie podobna sytuacja, bo dziecko dosyć duże a poród wywoływany, w dużej mierze leżący, to też tkanki się nie przystosowały wystarczająco. Ale w drugim porodzie u mnie nie było potrzeby nacinania, więc może i u Ciebie tak będzie, bo tam już wszystko porozciagane po pierwszym 🙂

No mnie stanowczo za późno nacięły.. i tez nie uważam ochrony krocza za największy priorytet bo bez sensu akcja trwała
Jakieś 30/45 minut dłużej przez to ze kazała mi przec mimo
Ze młody nie miał
Szans wyjść 😬 a Mała zapowiada się rozmiarów Aleksa wiec jk trzeba niech nacinają i już 🙈

Jedyne co to wszędzie na około teraz widzę, ze porody się cesarka kończą wiec mam nadzieje ze mnie to nie czeka 🙈 koleżanka ostatnio rodziła 3h parte a młody jej się w kanał nie wstawił i na koniec jeszcze cesarka 🙈
Przede mną na planowana CC były 4 dziewczyny niby ten szpital woli CC i po też większość na CC przychodziła.Pytalam się jedej co była przede mną akurat z mamą nie miała 18lat to ani cukrzycy ani nic jedynie usłyszałam że prywatnie jeździły kawał drogi do tego miasta i najlepszy wybór to CC.
Ja tam nic nie mówię każdy rodzi jak chce ja teraz po takim czasie też jak pierwszy raz.

W moim szpitalu plan porodu jest wymagany jako dokument jeśli kobieta nie ma go napisanego to z położona wypełnia taka mini ankietę właśnie na zasadzie czy zgadzasz się na nacięcie krocza, czy przy porodzie będzie osoba towarzyszącą, czy i jaka formę znieczulanie chce.

"Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza"

Eeee to można nie dostać znieczulenia do szycia?
🤣🤣🤣🤣

Czy ktoras z Was spotkała się ze szpitalem w którym nie ma w ogóle możliwości znieczulenia zewnatrzopnowego?

reklama
Cycki mi nie rosnąl ale sutki mnie bolał już kolejny dzień was też ?
Moje niestety nie urosły i na szczęście nie bolą ;)
Ale mam inny kłopot z cyckami. Bo mam jedna brodawke wklęsła i lekarz powiedział, że nie mam sobie tym głowy zawracać i, że dziecko sobie samo ja wypracuje i wyciągnie. Zaczęłam jednak czytać i widzę, że bywa wcale niewesoło z tymi wkleslymi brodawkami. Od 32 tyg można zacząć je ćwiczyć i o ile nie będzie p/wskazań na pewno spróbuję. Czy któraś z Was miała taki problem?

Do góry