reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja po serku łaciatym w szpitalu jak zgagę dostałam to masakra..oczywiście żebyście nie myslaly że takie rarytasy są do jedzenia od szpitala miałam swój 🙂mój jest cały czas już głową w dół i po zebrach bolaco kopie a jak już siedzę to wogole kopy i w zebra i w dolna część ciała jak do wyjścia ...czasem nie ma jak iść i wtedy już myślę że wykopuje tunel w tej szyjce.
Ubawiło mnie to, bo jestem w tej samej sytuacji. Podczas załatwiania się czuje tę głowę tak, że czasem się zastanawiam, czy na pewno nie rodze właśnie. A stopy pod biustem to wręcz macać mogę. Ja już mam przepisanh syrop antyrefluksowy, mogę brać po każdym posiłku. Staram sie jak najrzadziej, ale z drugiej strony, jesli krótko po posiłku się kładę, to po prostu ta zgaga jest nie do zniesienia i laryngolog mówi, że grozi infekcja gardła.

reklama
Męczy mnie zgaga i refluks, ale bez względu co jem, więc ja bym sobie nie odnawiała (gdybym mnie była na diecie).

@crainte Masz widocznie dobra dietę i organizm sobie radzi. Ja w żadnej ciąży nie miałam anemii widocznej w hemoglobinie (ferrytyna mi spadała i dla hematologa to była anemia, ale dla gina nie). A żelazo w Prenatalu takie symboliczne jest, z niedoboru nie wyciągnie.
Nie... z niedoboru nie ma.szans, zeby wyciągnęło, to oczywiste🙂

Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... ☹️ dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem 🤦🏻‍♀️ też tak macie?
To ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegam :)

To ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegam :)
A ja z kolei czesciej chodzilam siku jak mloda byla w ulozeniu miednicowym, dostawalam takie kopniaki w pecherz, ze praktycznie nie wstawalam z toalety. Jak sie obrocila to jakos „rzadziej” mam potrzebe o ile w ogole mozna to tak nazwac bo ja od poczatku ciazy caly czas spedzam w lazience😂

miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy

miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy
Wymaz z pochwy i z okolic odbytu, ale bez jakiegos dłubania w środku. Podobno sporo kobiet ma +, ale czy to ma związek z jakimiś objawami to nie wiem.

Nigdy nie miałam żadnych problemów z infekcjami, nawet zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, a GBS w poprzedniej ciąży dodatni. Teraz jeszcze nie robilam. Ale to nic strasznego jak wyjdzie dodatni, po przyjęciu do szpitala przed porodem dostajesz antybiotyk dożylnie.

Nigdy nie miałam żadnych problemów z infekcjami, nawet zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, a GBS w poprzedniej ciąży dodatni. Teraz jeszcze nie robilam. Ale to nic strasznego jak wyjdzie dodatni, po przyjęciu do szpitala przed porodem dostajesz antybiotyk dożylnie.
Czyli jak np. wyjdzie wynik pozytywny GBS to nawet z rozkręcona akcja i skurczami to dają mi to w kroplowce?

Ja mam skierowanie na to na 37 tydzień, idę 10 września.

Teraz w poniedzialek robie HBS, HIV, HCV i kiłę.

Toxo już mi nie zapisał. Robiłam ostatnio jakoś pod koniec lipca.

reklama
Czyli jak np. wyjdzie wynik pozytywny GBS to nawet z rozkręcona akcja i skurczami to dają mi to w kroplowce?
Jak miałam poród wczesniaczy i nie było wyniku, to mi podłączyli kroplówkę z antybiotykiem, ale i tak nic nie dała, bo poród się za szybko skończył. Potem przyszedl wynik ujemny, więc już nie ciągnęłam tematu, zresztą z dzieckiem było OK. Za drugim razem też nie zdążyłam odebrać wyniku, ale na IP mieli szybko test na gbs (ostatni!!! mi się fuksnal), wyszedł ujemny, więc nie było mowy o antybiotyku. Ale generalnie tak: jeśli masz wynik + to Ci dają kroplówkę z antybiotykiem i przez kilka godzin nie powinnaś urodzić (około 4h)

Do góry