kaha216
Moderator
tak tak wiem, też to czytałam. lekarz mi dzisiaj jednoznacznie nie powiedział czy ona jest wokół głowy czy na zdjęciu jest jej fragment. powiedział żeby wgle o tym nie myśleć, nie ma to wpływu na rozwój ciąży, że dzieci są czasem po 3 razy poobwijane i wszystkie historię babć i ciotek że dziecko zmarło w brzuchu, bo się obwinęło pępowiną traktować z przymrużeniem oka, bo to było w czasach gdzie USG nie istniało i tak sobie tłumaczyli różne sytuację, że zdarza się to ekstremalnie rzadko. nie jest to też przeciwskazanie do SN w razie komplikacji następuje CC ale bardzo często dzieci są poobwijane i matki o tym nie wiedzą dla ich spokoju. mnie też by nie powiedział, ale na zdjęciu wyszła tak wyraźnie, że się domyśliłamZ tą pępowiną, to tak na spokojnie. Często się zdarza, ze dziecko się owinie, a nawet odwinie i znowu zawinie... Czytałam nawet, że jest to na tyle powszechne, a zarazem.na tyle stresujące dla kobiet, że często lekarze nawet o tym nie mówią. Problem jesf, gdy sie tak zaczyna rodzić. Teraz bądź spokojna.