reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja nie robię zapasów, mąż zobligował się do gotowania i wiem że moja mama i babcia coś naszykują... Bo moja babcia strasznie przeżywa że ja mam cukrzycę i nie mogę jej pierogów jeść (daje tylko dla męża) i już zapowiedziała że mi naszykuje paczki zamrożonych pierogów po porodzie 😁 mój mąż też lubi gotować, więc liczę że będzie mnie rozpieszczał w tej kwesti 🤣
A mój mąż ma istne dwie lewe ręce do gotowania, inne rzeczy ogarnie, ale tego to jestem pewna, że nie. Umie robić jedno danie, spaghetti alaa bolońskie. A mamy i teściowej na miejscu nie mam, jedynie szwagierka, ale ona do gotowania też raczej się w kolejce nie ustawia. Mam zamiar pierogi polepić, jakieś klopsiki z indyka z warzywami i rybę taką coś jak po grecku. Może jeszcze jakiś gulasz.

reklama
A mój mąż ma istne dwie lewe ręce do gotowania, inne rzeczy ogarnie, ale tego to jestem pewna, że nie. Umie robić jedno danie, spaghetti alaa bolońskie. A mamy i teściowej na miejscu nie mam, jedynie szwagierka, ale ona do gotowania też raczej się w kolejce nie ustawia. Mam zamiar pierogi polepić, jakieś klopsiki z indyka z warzywami i rybę taką coś jak po grecku. Może jeszcze jakiś gulasz.
Mój gotuje ale głównie smazeniny. Czyli schabowe, mielone, szyncle na okrągło :D

Coś chyba jednak jest nie halo z tym układem moczowym u mnie. Zamiast leczyć mnie na grzybicę której nie mialam, mogła mi zapisać jednak wtedy coś ambitniejszego niż witamina C i żurawina :/ Wzrosly mi bakterie i erytrocyty w moczu, pojawiły się kryształy. Dr pewnie powie że wszystko jeszcze w dopuszczalnych granicach.

Coś chyba jednak jest nie halo z tym układem moczowym u mnie. Zamiast leczyć mnie na grzybicę której nie mialam, mogła mi zapisać jednak wtedy coś ambitniejszego niż witamina C i żurawina :/ Wzrosly mi bakterie i erytrocyty w moczu, pojawiły się kryształy. Dr pewnie powie że wszystko jeszcze w dopuszczalnych granicach.
Widzisz mi nic nie powiedzieli na temat ketonów białka leukocytów erytrocytów i bakteri w szpitalu co wyszły w moczu taka obsługa wszędzie 😡

Ale Ty chodzisz prywatnie więc coś kiepska z tą obsługa jak za kasę

Widzisz mi nic nie powiedzieli na temat ketonów białka leukocytów erytrocytów i bakteri w szpitalu co wyszły w moczu taka obsługa wszędzie 😡
Leżałam z kobietą, która miała białko w moczu i była opuchnięta a jej ginekolog powiedział, że wyniki OK. Sama sobie wyczytała w internecie że to może być zatrucie ciążowe i pojechała do szpitala na patologie, niestety musieli rozwiazax ciążę wcześniej, spędziła długo w szpitalu. Inna dziewczyna też olana przez lekarza prowadzącego, koleżanka jej kazała jechać na sor, kilka godzin i robili pilne CC - bardzo mocny wcześniak. Naprawdę zastanawiam się, po co oni te badania zlecają, skoro wszystko tłumacza, że tak moze być w ciąży :/

Nie mam dużo tego, ale jednak rosnie i pojawiło się w momencie tego plamienia z cewki. A nie głupoty że grzybica weszła do cewki!!! Nie wspólzylam ponad miesiąc, chodzę głównie bez majtek a jak w majtkach to zmieniam 3 razy dziennie. Do tego dzisiaj ketony w moczu najwyższe że wszystkich badan, ale to kwestia diety, bo musiałam wyjesc jedzenie nieprzygotowane przeze mnie, żeby się nie popsuło.

Ostatnia edycja:
Leżałam z kobietą, która miała białko w moczu i była opuchnięta a jej ginekolog powiedział, że wyniki OK. Sama sobie wyczytała w internecie że to może być zatrucie ciążowe i pojechała do szpitala na patologie, niestety musieli rozwiazax ciążę wcześniej, spędziła długo w szpitalu. Inna dziewczyna też olana przez lekarza prowadzącego, koleżanka jej kazała jechać na sor, kilka godzin i robili pilne CC - bardzo mocny wcześniak. Naprawdę zastanawiam się, po co oni te badania zlecają, skoro wszystko tłumacza, że tak moze być w ciąży :/

Nie mam dużo tego, ale jednak rosnie i pojawiło się w momencie tego plamienia z cewki. A nie głupoty że grzybica weszła do cewki!!! Nie wspólzylam ponad miesiąc, chodzę głównie bez majtek a jak w majtkach to zmieniam 3 razy dziennie. Do tego dzisiaj ketony w moczu najwyższe że wszystkich badan, ale to kwestia diety, bo musiałam wyjesc jedzenie nieprzygotowane przeze mnie, żeby się nie popsuło.
Ja jeszcze nie wróciłam do siebie po tym pobycie i aż mnie wykręca żeby iść na wyniki i do tego lekarza po tych rozbieżnościach we wszystkim

Również widziałam dzisiaj w biedrze w promocji jak coś i były też dodatkowe filtry.

Inna rada to minikosmetyki albo wręcz próbki. Ja sobie wziełam kremy do twarzy i szampony w takich próbkach właśnie, małą paste i mini żel do higieny intymnej, nawet mam miniszczotkę i szczotkeczkę do zębów heheh. Przyzwyczajenia sprzed ciąży jak człowiek jeszcze jeździł na 3 tygodniowe wakacje z plecakiem 40 litrów 😀 Jedyne duże rzeczy jakie mam z kosmetyków to dwie buteleczki gotowej tantum rosa.
Uzywalas kiedyś tego Tantum Rosa w buteleczkach? To się da jakoś nimi sensownie spryskać krocze?

reklama
Uzywalas kiedyś tego Tantum Rosa w buteleczkach? To się da jakoś nimi sensownie spryskać krocze?
Nie używałam ale jak patrzylam na te buteleczki to da się oblać. Naciskasz i wylatuje tą szyjką wyciąganą, można nakierować na krocze i je oblać zamiast wewnętrznie. Nie chce mi się brać proszku do szpitala, żeby się nie bawić w rozrabianie.

Do góry