reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziwne, że takie restrykcje w tych waszych przychodniach. U mnie to tylko trzeba mieć maskę i można siedzieć ile się chce.

Jak dobrze, że dziś już chłodniej. Od razu więcej sił w człowieka wstąpiło. Zrobiłam dziś nawet z zamrażarką generalny porządek, bo od najbliższych dni mam zamiar gotować i mrozić żarło na czas po szpitalu. 😀

reklama
@JM* Ja dopochwowo już nie biorę od dłuższego czasu, teraz schodzę z Besins z 2x100 na 1x100, zostało mi z 6 tabletek, więc wyjdzie na to że w 36tc odstawie (o ile lekarz czegoś nie wymyśli, mam wizytę za 2 dni).
Ja zapomniałam już do kiedy brałam, ale jak czytałam to właśnie każą odstawiać max w 37tyg bo to już bezpieczny czas. Mi zostało tego bensis ale niechce przeginać bo z doustnej mi dali dopochwowo, a nospe brałaś bierzesz ? Bo mi się już mota

Ja zapomniałam już do kiedy brałam, ale jak czytałam to właśnie każą odstawiać max w 37tyg bo to już bezpieczny czas. Mi zostało tego bensis ale niechce przeginać bo z doustnej mi dali dopochwowo, a nospe brałaś bierzesz ? Bo mi się już mota
No-spe profilaktycznie już dawno odstawilam jakoś w II trymestrze. Zdarzyło mi się z 2 razy wziąć doraźnie w III trym, ale raczej unikam. A Ty dużo bierzesz tej nospy teraz?

Dziwne, że takie restrykcje w tych waszych przychodniach. U mnie to tylko trzeba mieć maskę i można siedzieć ile się chce.

Jak dobrze, że dziś już chłodniej. Od razu więcej sił w człowieka wstąpiło. Zrobiłam dziś nawet z zamrażarką generalny porządek, bo od najbliższych dni mam zamiar gotować i mrozić żarło na czas po szpitalu. 😀
Tez staram się mrozic jedzonko. Zamrozilam trzy pudełka leczo i jeden bigosu :D dziś robię na obiad strogonowa, może coś zostanie to też pójdzie do zamrazalnika. Mąż sie dziwi, twierdzi, że niepotrzebnie to robię :D haha to się jeszcze okaże

No-spe profilaktycznie już dawno odstawilam jakoś w II trymestrze. Zdarzyło mi się z 2 razy wziąć doraźnie w III trym, ale raczej unikam. A Ty dużo bierzesz tej nospy teraz?
Nie też unikam, w szpitalu karmili nimi i magnezem dożylnie, po tym jak mnie wk..dali mi 6tabletek o 12 żebym miała do wieczora ale wzięłam dwie naraz a potem jedna od nerwa.po powrocie z dwie trzy może przez te dni i nie biorę.

Tez staram się mrozic jedzonko. Zamrozilam trzy pudełka leczo i jeden bigosu :D dziś robię na obiad strogonowa, może coś zostanie to też pójdzie do zamrazalnika. Mąż sie dziwi, twierdzi, że niepotrzebnie to robię :D haha to się jeszcze okaże
Ja czekam do skończenia 36tyg tak trochę po i się też wezmę ....choć u mnie się tak biorę i biorę i się co chwilę coś dzieje i się wszystko przestawia😒

Ja też mówię, że może by coś pomrozić, a mój mąż mówi, że on będzie gotował (lubi to bardziej niż ja). Też w to nie wierzę, może na początku tak będzie. Dziś zrobił gar zupy krem z dyni, także może nie będzie tak źle :D

reklama
Ja nie robię zapasów, mąż zobligował się do gotowania i wiem że moja mama i babcia coś naszykują... Bo moja babcia strasznie przeżywa że ja mam cukrzycę i nie mogę jej pierogów jeść (daje tylko dla męża) i już zapowiedziała że mi naszykuje paczki zamrożonych pierogów po porodzie 😁 mój mąż też lubi gotować, więc liczę że będzie mnie rozpieszczał w tej kwesti 🤣

Do góry