reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Cały czas się zastanawiam nad aspiratorem do nosa między tym katarkiem a Frida. Miałam ten drugi to się robiłam czasem fioletowa od zasysania ale to zawsze szybciej niż cały rytuał do katarka. Pewnie przyjdzie kupić oba 🤔
Doswiadczone mamuski, a od kiedy zaczyna sie uzywac takich wynalazkow jak aspirator?
Ja juz chcialam kupowac ten katarek ale polozna na szkole rodzenia mowila, ze na poczatku to zbyt mocny sprzet dla takiego malego noska i, zeby sie wstrzymac z aspiratorami czy gruszkami🤔

reklama
Doswiadczone mamuski, a od kiedy zaczyna sie uzywac takich wynalazkow jak aspirator?
Ja juz chcialam kupowac ten katarek ale polozna na szkole rodzenia mowila, ze na poczatku to zbyt mocny sprzet dla takiego malego noska i, zeby sie wstrzymac z aspiratorami czy gruszkami🤔
Na tym co ja kupiłam jest że po skończonym miesiącu. Położna też u mnie mówiła, że przez pierwszy miesiąc to można najwyżej kilka kropel soli fizjologicznej wkropić i powinno się oczyścić ale ja nie jestem doświadczoną mamusią, więc nie wiem. Jak dziecko będzie miało mocno zatkany nosek to trzeba chyba trochę odciągnąć. Dlatego wzięłam jeszcze gruszkę na te pierwszej tygodnie na wszelki wypadek.

N
Dodam, że do newslettera Rossne.
Ja newsletter Rossman klub mam wyłączony a dostaje maile. Trzeba też mieć status "spodziewam się dziecka" z wypełnionym przew term porodu. Przy czym sama oferta jest ważna tylko 4 tyg od otrzymania maila.
Nie miałam tego statusu i terminu porodu. Dodałam i od razu dostalam maila, dzięki!!

Cały czas się zastanawiam nad aspiratorem do nosa między tym katarkiem a Frida. Miałam ten drugi to się robiłam czasem fioletowa od zasysania ale to zawsze szybciej niż cały rytuał do katarka. Pewnie przyjdzie kupić oba 🤔
"Sopelek 3 plus" łączy aspirator ustny i odkurzaczowy. Właśnie przeczytałam, że zmodyfikowali ten odkurzaczowy, może jest lepszy niż był 6 lat temu, bo u nas coś było nie tak, chyba się połamał.

Jak uważałam że ciężko się oddycha i słychać było że coś tam w nosku jest to odzyskałam tym doustnym.Moja to jeszcze była oczyszczana po porodzie to też inaczej.

Dziewczyny a robicie jeszcze badanie na toksoplazmoze teraz na końcówce? Robiłam początkiem lipca badanie ale nie wiem czy znowu się nie wybrać 🤔
Ja będę robić IgM albo w przyszłym tygodniu przed wizytą (35tc) albo jeszcze w następnej serii badań, bo niby powinnysmy hiv i żółtaczkę jeszcze dorobić przed porodem (szczerze, to mi się niezbyt chce wydawać na to kolejny raz w tej ciąży $).

Dwoje moich miało sapke niemowlęca i furczalo jakby w nosie miały tone kataru a tam czysto.

Ja na co dzień takiemu maluszkowi psikałam sól fizjologiczną jako element wieczornej toalety i nie odciągałam, nosek się sam odtykał. Czasem jak mleczko poleciało do nosa to też trzeba było solą. Mój syn to miał katar chyba dopiero jak mu zęby zaczęły rosnąć. Jak się karmi piersią to nie da się nie zauważyć zatkanego nosa, bo wtedy dziecko nie może pić 🙂 Ja nawet nie słyszałam o takich zaleceniach, żeby maluchowi nie odciągać.
Teraz mam przedszkolaka w domu to spodziewam się, że szybko będę musiała użyć aspiratora 😐

reklama
Do góry