Prenatal napewno nie działa na toJa przy 11,9 też nic nie brałam. Mialam tak chyba w II trymestrze. Teraz mam ponad 13 i naprawdę nie wiem dlaczego.. Prenatal tak działa? Jem mnóstwo pomidorów, może one? Pojęcia nie mam...
reklama
crainte
Fanka BB :)
Trochę żelaza to on jednak chyba ma...Prenatal napewno nie działa na to
kaha216
Moderator
Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem też tak macie?
aspekt
Męczy mnie zgaga i refluks, ale bez względu co jem, więc ja bym sobie nie odnawiała (gdybym mnie była na diecie).Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem też tak macie?
@crainte Masz widocznie dobra dietę i organizm sobie radzi. Ja w żadnej ciąży nie miałam anemii widocznej w hemoglobinie (ferrytyna mi spadała i dla hematologa to była anemia, ale dla gina nie). A żelazo w Prenatalu takie symboliczne jest, z niedoboru nie wyciągnie.
Ja po serku łaciatym w szpitalu jak zgagę dostałam to masakra..oczywiście żebyście nie myslaly że takie rarytasy są do jedzenia od szpitala miałam swój mój jest cały czas już głową w dół i po zebrach bolaco kopie a jak już siedzę to wogole kopy i w zebra i w dolna część ciała jak do wyjścia ...czasem nie ma jak iść i wtedy już myślę że wykopuje tunel w tej szyjce.Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem też tak macie?
No dodatkowy stres ,że jak się coś zacznie to weź dygaj tyle kilometrów i nie wiadomo czy się zdąży ..Masakra z tymi szpitalami ....... dobrze jak jest wszytsko dobrze ale jak są jakieś problemy w ciazy to kobieta serio sama zostaję.
aspekt
Ubawiło mnie to, bo jestem w tej samej sytuacji. Podczas załatwiania się czuje tę głowę tak, że czasem się zastanawiam, czy na pewno nie rodze właśnie. A stopy pod biustem to wręcz macać mogę. Ja już mam przepisanh syrop antyrefluksowy, mogę brać po każdym posiłku. Staram sie jak najrzadziej, ale z drugiej strony, jesli krótko po posiłku się kładę, to po prostu ta zgaga jest nie do zniesienia i laryngolog mówi, że grozi infekcja gardła.Ja po serku łaciatym w szpitalu jak zgagę dostałam to masakra..oczywiście żebyście nie myslaly że takie rarytasy są do jedzenia od szpitala miałam swój mój jest cały czas już głową w dół i po zebrach bolaco kopie a jak już siedzę to wogole kopy i w zebra i w dolna część ciała jak do wyjścia ...czasem nie ma jak iść i wtedy już myślę że wykopuje tunel w tej szyjce.
crainte
Nie... z niedoboru nie ma.szans, zeby wyciągnęło, to oczywisteMęczy mnie zgaga i refluks, ale bez względu co jem, więc ja bym sobie nie odnawiała (gdybym mnie była na diecie).
@crainte Masz widocznie dobra dietę i organizm sobie radzi. Ja w żadnej ciąży nie miałam anemii widocznej w hemoglobinie (ferrytyna mi spadała i dla hematologa to była anemia, ale dla gina nie). A żelazo w Prenatalu takie symboliczne jest, z niedoboru nie wyciągnie.
Anulka4247
To ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegamJejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem też tak macie?
reklama
kociamama.
Moderator
A ja z kolei czesciej chodzilam siku jak mloda byla w ulozeniu miednicowym, dostawalam takie kopniaki w pecherz, ze praktycznie nie wstawalam z toalety. Jak sie obrocila to jakos „rzadziej” mam potrzebe o ile w ogole mozna to tak nazwac bo ja od poczatku ciazy caly czas spedzam w lazienceTo ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegam