reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... ☹️ dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem 🤦🏻‍♀️ też tak macie?

Jejku odkąd mała jest głowa w dół, strasznie mnie kopię po żołądku... nie mam apetytu, ciągłe uczucie pełności, zgaga mnie męczy potężna... ☹️ dziś idę na taki skromny wieczór panieński przyjaciółki i jak sobie pomyśle, ile będzie pyszności, a ja nic nie zjem 🤦🏻‍♀️ też tak macie?
Męczy mnie zgaga i refluks, ale bez względu co jem, więc ja bym sobie nie odnawiała (gdybym mnie była na diecie).

@crainte Masz widocznie dobra dietę i organizm sobie radzi. Ja w żadnej ciąży nie miałam anemii widocznej w hemoglobinie (ferrytyna mi spadała i dla hematologa to była anemia, ale dla gina nie). A żelazo w Prenatalu takie symboliczne jest, z niedoboru nie wyciągnie.

Ja po serku łaciatym w szpitalu jak zgagę dostałam to masakra..oczywiście żebyście nie myslaly że takie rarytasy są do jedzenia od szpitala miałam swój 🙂mój jest cały czas już głową w dół i po zebrach bolaco kopie a jak już siedzę to wogole kopy i w zebra i w dolna część ciała jak do wyjścia ...czasem nie ma jak iść i wtedy już myślę że wykopuje tunel w tej szyjce.

Ja po serku łaciatym w szpitalu jak zgagę dostałam to masakra..oczywiście żebyście nie myslaly że takie rarytasy są do jedzenia od szpitala miałam swój 🙂mój jest cały czas już głową w dół i po zebrach bolaco kopie a jak już siedzę to wogole kopy i w zebra i w dolna część ciała jak do wyjścia ...czasem nie ma jak iść i wtedy już myślę że wykopuje tunel w tej szyjce.
Ubawiło mnie to, bo jestem w tej samej sytuacji. Podczas załatwiania się czuje tę głowę tak, że czasem się zastanawiam, czy na pewno nie rodze właśnie. A stopy pod biustem to wręcz macać mogę. Ja już mam przepisanh syrop antyrefluksowy, mogę brać po każdym posiłku. Staram sie jak najrzadziej, ale z drugiej strony, jesli krótko po posiłku się kładę, to po prostu ta zgaga jest nie do zniesienia i laryngolog mówi, że grozi infekcja gardła.

Męczy mnie zgaga i refluks, ale bez względu co jem, więc ja bym sobie nie odnawiała (gdybym mnie była na diecie).

@crainte Masz widocznie dobra dietę i organizm sobie radzi. Ja w żadnej ciąży nie miałam anemii widocznej w hemoglobinie (ferrytyna mi spadała i dla hematologa to była anemia, ale dla gina nie). A żelazo w Prenatalu takie symboliczne jest, z niedoboru nie wyciągnie.
Nie... z niedoboru nie ma.szans, zeby wyciągnęło, to oczywiste🙂

To ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegam :)

reklama
To ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd jest głową w dół to nie mam zgagi, mogę więcej zjeść i ogólnie apetyt lepszy. Tylko siku częściej biegam :)
A ja z kolei czesciej chodzilam siku jak mloda byla w ulozeniu miednicowym, dostawalam takie kopniaki w pecherz, ze praktycznie nie wstawalam z toalety. Jak sie obrocila to jakos „rzadziej” mam potrzebe o ile w ogole mozna to tak nazwac bo ja od poczatku ciazy caly czas spedzam w lazience😂

Do góry