reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
100% powinno się wystawiać, sprawdź czy lekarz dobrze ci wystawił, może się pomylił. Powinien być kod BMam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?
crainte
ja mam 100%. A sprawdzałaś kod na zwolnieniu?Mam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?
crainte
Ale.... to też jest uśrednione. To nie jest 100% ostatniej podstawy. Jeśli zarabiałaś dużo mniej kilka miesięcy temu, to może stąd różnica...Mam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?
Nie, na piśmie z ZUSu mam napisane, że dostanę 80%.Ale.... to też jest uśrednione. To nie jest 100% ostatniej podstawy. Jeśli zarabiałaś dużo mniej kilka miesięcy temu, to może stąd różnica...
Kod zwolnienia można sprawdzić na swoim koncie w ZUSie?
aspekt
@Oleńka90 Mam nadzieję, że Ci już dzisiaj nie będzie narastać temperatura a i Maluch pośpi w ciągu dnia i zwalczy to dziadostwo.
Tak, w podgladzie zwolnienia jest ten kodNie, na piśmie z ZUSu mam napisane, że dostanę 80%.
crainte
Na IKP jest, więc na ZUSowskiej tym bardziej będzie,.Nie, na piśmie z ZUSu mam napisane, że dostanę 80%.
Na zusowskiej jest bez kodu, albo jestem ślepa i nie widzę, a na ikp w ogóle nie widzę zwolnienia. Może muszę zobaczyc na kompie a nie telefonie.Na IKP jest, więc na ZUSowskiej tym bardziej będzie,.
100procent. Ja tez miałam perypetie w zusie bo mój pracodawca na czas nie wysyłał mi druku z3. Jak wyślę to ZUS ma 30 dni od daty otrzymania na wypłatę. Ale błąd 80% to nie czasem błąd, ze lekarz nie zaznaczył ciąży??Mam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?
reklama
Udało mi się sprawdzić ten KOD, dostałam zwolnienie z kodem B. Czyli znów księgowa dała ciała...100procent. Ja tez miałam perypetie w zusie bo mój pracodawca na czas nie wysyłał mi druku z3. Jak wyślę to ZUS ma 30 dni od daty otrzymania na wypłatę. Ale błąd 80% to nie czasem błąd, ze lekarz nie zaznaczył ciąży??