reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie w tej ciąży już mało opowieści, komentarzy na szczęście, babcie się skupiają na wnukach 😁 ale też nie było najgorzej wcześniej a i wśród koleżanek wielkich traum porodowych brak, więc mam raczej przyjazne środowisko 🙂
U nas 26 stopni ma być, wiatr wieje i jest przyjemnie, więc chillujemy na tarasie. Zarządziłam odpoczynek i niewychodzenie z domu, z resztą ja i dzieciaki jeszcze nie do końca zdrowe.
No da się oddychać ale taki muł łapie do spania ,chyba spadki ciśnienia są bo normlanie chodzę jak przymul.

reklama
My wczoraj byliśmy u teściów i był brat babci, który powiedział mojemu Mezowi że schudł, na co babcia do niego : jak żona tyje to mąż musi chudnąć... 😂 ogólnie nie mówiła tego przy nas więc mąż nie zareagował a mnie to rozbawiło bo przytyłam praktycznie 2kg od początku ciąży więc jestem bardzo bardzo zadowolona z tego wyniku ale rozwaliła mnie... Gdybym przytyła więcej to byłabym na prawdę załamana takim tekstem...

My wczoraj byliśmy u teściów i był brat babci, który powiedział mojemu Mezowi że schudł, na co babcia do niego : jak żona tyje to mąż musi chudnąć... 😂 ogólnie nie mówiła tego przy nas więc mąż nie zareagował a mnie to rozbawiło bo przytyłam praktycznie 2kg od początku ciąży więc jestem bardzo bardzo zadowolona z tego wyniku ale rozwaliła mnie... Gdybym przytyła więcej to byłabym na prawdę załamana takim tekstem...
U nas niby jest odwrotnie: mąż też tyje 😂

Dziewczyny, poratujcie co zrobić żeby ból po skurczu zmniejszył się, dziś rano dwa skurcze jeden po drugim w jedną nogę i stać praktycznie nie mogę na tej nodze... Masuje mi ją mąż, ja rozciągam ale z chodzeniem słabiutko.... Ja już kompletnie nie wiem co zrobić żeby tych skurczy nie było, rozciągam nogi przed spaniem aa tu i tak się pojawiają. 🤷‍♀️ Biorę magnez i potas.. Ale może za małe dawki? 2 x 1 Magne B6 Forte... 🙄

Tylko 2 kg? O matkoo... To ta dieta Ci mega służy.. Jaa mimo diety prawie 7kg na plusie.. 🙈 Skąd te kilogramy jak same warzywka wcinam 🤣🤣 ale szczerze przyznaje się że ostatnio z moją aktywnością jest ciężko, odpuszczam przez te upały spacery po obiedzie itp.. Raz w tygodniu zajęcia dla ciężarnych, ale co to jest... Muszę chyba serio wrócić do spacerków dłuższych.

Tylko 2 kg? O matkoo... To ta dieta Ci mega służy.. Jaa mimo diety prawie 7kg na plusie.. 🙈 Skąd te kilogramy jak same warzywka wcinam 🤣🤣 ale szczerze przyznaje się że ostatnio z moją aktywnością jest ciężko, odpuszczam przez te upały spacery po obiedzie itp.. Raz w tygodniu zajęcia dla ciężarnych, ale co to jest... Muszę chyba serio wrócić do spacerków dłuższych.
ja przed ciąża chodziłam do dietetyka i schudłam 14 kg, ale nadal mam spory nadbagaż i chyba dlatego mała wysysa ze mnie, a też nie spaceruje codziennie, po prostu chyba miałam duży zapas 😂😂 no ale nie zmienia faktu że tekst wredny na maxa

Dziewczyny, poratujcie co zrobić żeby ból po skurczu zmniejszył się, dziś rano dwa skurcze jeden po drugim w jedną nogę i stać praktycznie nie mogę na tej nodze... Masuje mi ją mąż, ja rozciągam ale z chodzeniem słabiutko.... Ja już kompletnie nie wiem co zrobić żeby tych skurczy nie było, rozciągam nogi przed spaniem aa tu i tak się pojawiają. 🤷‍♀️ Biorę magnez i potas.. Ale może za małe dawki? 2 x 1 Magne B6 Forte... 🙄
Może prysznic nóg naprzemienny ciepła-zimna? Słyszałam o korzystnym działaniu rozpuszczonej w wodzie sody oczyszczonej (do picia), ale nie wiem ile w tym prawdy ani ile tej sody na szklankę wody.

Może lodem sobie przyłóż i odrazu potem gniec to miejsce gdzie boli,taka krioterapia

Mnie wczoraj chciał złapać jak noga tego rogala próbowałam ustawić ale się zatrzymałam i nie poszedł dalej , no ale na te we śnie się nic nie poradzi.

reklama
No niefajnie masz z tymi łydkami, jeszcze mi przychodzi do głowy, że może macica na jakieś naczynia krwionośne uciska, więc może staraj się odpoczywać w takich pozycjach odciążających przy ścianie, z poduszką pod pupą i nogami w górze, podpieraj brzuch jak śpisz. Ja w ciąży na koniec miewałam drętwienia palców u rąk, mam nadzieję, że tym razem mnie ta przyjemność ominie 😬

Do góry