reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Mąż i dzieciaki póki co zdrowi... Martwię się ja jestem raczej panikarą i przy każdej podwyższonej temperaturze brałam skierowanie na wymaz... Teraz mówili o łatwiejszym przebiegu więc nie byłam tylko z apteki. Ja mam zaraz czarne wizję że dziecku się coś stanie jakąś godzinę temu wierciła się że nie mogłam ulezec a teraz cisza 🥺
Mam znajomą, która w ciąży przechodziła covid dwa razy. I to były te pierwsze fale. Dziecko zdrowe, wszystko z córeczka jest dobrze :) także głowa do góry !

reklama
moja siostra tez miała covid w ciąży w II trymestrze i też urodziła 2 miesiace temu zdrowego synka! choroba jak choroba, nie ważne czy grypa czy covid, ważne żeby nie przechorować ciężko! @Oleńka90 Ty bierzesz acard albo heparyne?

moja siostra tez miała covid w ciąży w II trymestrze i też urodziła 2 miesiace temu zdrowego synka! choroba jak choroba, nie ważne czy grypa czy covid, ważne żeby nie przechorować ciężko! @Oleńka90 Ty bierzesz acard albo heparyne?
Nie biore... Tylko insulinę na noc, a moje cukry teraz oszalały...
Niestety córka w nocy obudziła się z gorączką i wymiotami
Mały dwulatek teraz rano 38,6😥 także będę miała szpital w domu 😥

Ostatnia edycja:
Połóż nogę wyżej i przyłóż zimny okład, z maści w 3 trymestrze to słabo, wszystkie typowo przeciwbolowo/przeciwzapalne odpadają:(
czekaj, czekaj.... podejrzenie zespołu cieśni nadgarstka w I trymestrze... zaraz sprawdzę... Ortopeda wtedy pozwolił lekko smarować Voltaren żel. Nie stosowałam, bo Acard rozwiązał mi ten problem :-)
Edit. czytam, że w III trymestrze nie można :(
Noga spuchła i z researchu w necie wychodzi, że nic nie można miejscowo przeciwbólowo w trzecim trymestrrze. Chyba zostaje mi leżenie, zimny okład ii opaska elastyczna A tu czeka góra prasowania i torba spakowana do połowy. Ech. 😞

A powiedzcie mi dziewczyny, czy do szpitala zabiera sie od razu ubrania na wyjscie zarowno dla mamy jak i bobasa? Czy lepiej, zeby maz je pozniej dowiozl?
Sorry za te pytania, byc moze wydaja sie glupie ale przy pierwszym porodzie to wszystko wydaje sie takie niewiadome😂
Ja miałam wszystko w foteliku i w dn. Wyjścia mąż przywiózł wszystko 😊
Sierpniowa mama 🙂

Moj pranny spacer przebiega drogą, gdzie jest wytyczona ścieżka rowerowa, ale nie ma chodnika. Chodzę lewą stroną ścieżki rowerowej. Dzisiaj starsza kobieta na rowerze próbowała we mnie wjechać krzycząc jednocześnie, że nie powinnam tam być. Miałam do wyboru wejść w rów, wejść pod rower jadący z drugiej strony, stać i patrzeć, co kobieta robi... 8 miesiąc ciąży to nie bułka z masłem😁 to chleb żytni z hummusem..

reklama
Do góry