reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Mnie wychodzi chłopiec :) zawsze jakoś myślałam o dziewczynce, może dlatego że moje siostry mają dziewczynki... Jak się sprawdzi będzie rodzynek ;)
A co do wagi to schudłam trochę ponad kilogram. Bardzo mnie to zastanawia bo nie mam mdłości ani nie wydaje mi się żebym jadła jakoś mniej ani nic z tych rzeczy. Ale taki "okresowy brzuch" mam cały czas teraz :p

reklama
Ja też nigdy nie słyszałam o kalendarzu, sprawdziłam i wychodzi dziewczynka, nie ukrywam, że chciałabym drugiego syna(Sprawdzilam i syn się zgadza). Chociaż najważniejsze szczęśliwie donosić i urodzić zdrowe

Mnie wychodzi chłopiec :) zawsze jakoś myślałam o dziewczynce, może dlatego że moje siostry mają dziewczynki... Jak się sprawdzi będzie rodzynek ;)
A co do wagi to schudłam trochę ponad kilogram. Bardzo mnie to zastanawia bo nie mam mdłości ani nie wydaje mi się żebym jadła jakoś mniej ani nic z tych rzeczy. Ale taki "okresowy brzuch" mam cały czas teraz :p
Ja też schudłam a nie mam mdlosci i jem normalnie, ciekawe jak będzie dalej. Wolała bym tyć stopniowo, wtedy ta skóra się powoli rozciąga. Olejki na rozstępy już wjechały w każdym bądź razie :D

Ja też schudłam a nie mam mdlosci i jem normalnie, ciekawe jak będzie dalej. Wolała bym tyć stopniowo, wtedy ta skóra się powoli rozciąga. Olejki na rozstępy już wjechały w każdym bądź razie :D
Jakich używasz? Ja też chcę się zaopatrzyć właśnie a nie wiem co jest dobre. Ja na razie smaruje się zwykłymi kremami do ciała z firmy Vianek, bo lubię naturalne kosmetyki ale to na pewno będzie za mało xD
Ja też bym chciała nie wybuchać w miarę możliwości :p

Dziewczyny a jak się czujecie? Macie objawy typowo ciążowe ?
Ja właśnie nic a nic piersi może delikatnie bolą i trochę ucisk w podbrzuszu. Byłam ostatnio u gin i powiedział ze wcześnie i nic nie było jezcze widać, objawów nie mam, trochę schudłam, zaczynam się zastanawiać czy ja w ogóle jestem w ciąży czy te testy to mnie oszukają xD i sobie wmawiam xD

Jakich używasz? Ja też chcę się zaopatrzyć właśnie a nie wiem co jest dobre. Ja na razie smaruje się zwykłymi kremami do ciała z firmy Vianek, bo lubię naturalne kosmetyki ale to na pewno będzie za mało xD
Ja też bym chciała nie wybuchać w miarę możliwości :p
Jakieś naturalne olejki z bielendy. Też raczej patrzę na składy a nie na markę. Mam wrażenie że produkty dedykowane dla kobiet w ciąży niczym się nie różnią a są dwa razy droższe tylko za dopisek "w ciąży"

reklama
Dziewczyny a jak się czujecie? Macie objawy typowo ciążowe ?
Ja w pierwszej ciąży, prócz delikatnego bólu brzucha nie miałam nic, zero mdłości itd. Aktualnie w głowie czuję pustkę,mam tkliwe brodawki i delikatnie pobolewa brzuch. I są dni, że mnie mdli.
Jeśli chodzi o wagę to czuję się taka pełna,ale narazie nie widzę jakiegoś przyrostu.
Co do smarowania to w pierwszej ciąży używałam biooil nie mam żadnego rozstępu. Choć to ponoć zależy od tendencji do tego.
Wrzucam wam fotkę jak rosłam w poprzedniej ciąży,Przytylam 13 kg i bardzo szybko je zrzuciłam, karmiłam i nawet dałam poniżej wagi sprzed ciąży.jak skończyłam karmić to waga mi wróciła.

Do góry