reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Mnie wychodzi chłopiec :) zawsze jakoś myślałam o dziewczynce, może dlatego że moje siostry mają dziewczynki... Jak się sprawdzi będzie rodzynek ;)
A co do wagi to schudłam trochę ponad kilogram. Bardzo mnie to zastanawia bo nie mam mdłości ani nie wydaje mi się żebym jadła jakoś mniej ani nic z tych rzeczy. Ale taki "okresowy brzuch" mam cały czas teraz :p

reklama
Ja też nigdy nie słyszałam o kalendarzu, sprawdziłam i wychodzi dziewczynka, nie ukrywam, że chciałabym drugiego syna(Sprawdzilam i syn się zgadza). Chociaż najważniejsze szczęśliwie donosić i urodzić zdrowe

Mnie wychodzi chłopiec :) zawsze jakoś myślałam o dziewczynce, może dlatego że moje siostry mają dziewczynki... Jak się sprawdzi będzie rodzynek ;)
A co do wagi to schudłam trochę ponad kilogram. Bardzo mnie to zastanawia bo nie mam mdłości ani nie wydaje mi się żebym jadła jakoś mniej ani nic z tych rzeczy. Ale taki "okresowy brzuch" mam cały czas teraz :p
Ja też schudłam a nie mam mdlosci i jem normalnie, ciekawe jak będzie dalej. Wolała bym tyć stopniowo, wtedy ta skóra się powoli rozciąga. Olejki na rozstępy już wjechały w każdym bądź razie :D

Ja też schudłam a nie mam mdlosci i jem normalnie, ciekawe jak będzie dalej. Wolała bym tyć stopniowo, wtedy ta skóra się powoli rozciąga. Olejki na rozstępy już wjechały w każdym bądź razie :D
Jakich używasz? Ja też chcę się zaopatrzyć właśnie a nie wiem co jest dobre. Ja na razie smaruje się zwykłymi kremami do ciała z firmy Vianek, bo lubię naturalne kosmetyki ale to na pewno będzie za mało xD
Ja też bym chciała nie wybuchać w miarę możliwości :p

Dziewczyny a jak się czujecie? Macie objawy typowo ciążowe ?
Ja właśnie nic a nic piersi może delikatnie bolą i trochę ucisk w podbrzuszu. Byłam ostatnio u gin i powiedział ze wcześnie i nic nie było jezcze widać, objawów nie mam, trochę schudłam, zaczynam się zastanawiać czy ja w ogóle jestem w ciąży czy te testy to mnie oszukają xD i sobie wmawiam xD

Jakich używasz? Ja też chcę się zaopatrzyć właśnie a nie wiem co jest dobre. Ja na razie smaruje się zwykłymi kremami do ciała z firmy Vianek, bo lubię naturalne kosmetyki ale to na pewno będzie za mało xD
Ja też bym chciała nie wybuchać w miarę możliwości :p
Jakieś naturalne olejki z bielendy. Też raczej patrzę na składy a nie na markę. Mam wrażenie że produkty dedykowane dla kobiet w ciąży niczym się nie różnią a są dwa razy droższe tylko za dopisek "w ciąży"

reklama
Dziewczyny a jak się czujecie? Macie objawy typowo ciążowe ?
Ja w pierwszej ciąży, prócz delikatnego bólu brzucha nie miałam nic, zero mdłości itd. Aktualnie w głowie czuję pustkę,mam tkliwe brodawki i delikatnie pobolewa brzuch. I są dni, że mnie mdli.
Jeśli chodzi o wagę to czuję się taka pełna,ale narazie nie widzę jakiegoś przyrostu.
Co do smarowania to w pierwszej ciąży używałam biooil nie mam żadnego rozstępu. Choć to ponoć zależy od tendencji do tego.
Wrzucam wam fotkę jak rosłam w poprzedniej ciąży,Przytylam 13 kg i bardzo szybko je zrzuciłam, karmiłam i nawet dałam poniżej wagi sprzed ciąży.jak skończyłam karmić to waga mi wróciła.

Do góry