reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

W którym momencie duże przyrosty? :D bo ja badałam tylko 2x do poziomu kilkuset, później uważam że nie ma sensu i przyrost ponad 200%, miałam też dużego proga i przez chwilę myślałam że bliźniaki, ale jednak usg nie potwierdziło :p

A po co badałaś betę tego samego dnia jak już widziałaś serduszko i wszystko było ok? Przy takich wartościach (i już po potwierdzonym usg!!) już się nie powinno badać bety bo później właśnie jest stres, płacz i zgrzytanie zębów. Tak jak Lea pisała, wzrost już nie będzie powyżej 66%, a na tym etapie już tylko usg jest rozstrzygające bo beta już Ci nic nie powie. Ja w poprzedniej ciąży badałam przy okazji innych badań, bo coś było nie tak i miałam bete chyba 14tys,a i tak później się okazało że zarodek prawdopodobnie zatrzymał się na 5tyg. Także beta akurat nic nie wniosła. Ty musisz teraz czekać do kolejnej wizyty żeby się uspokoić.

reklama
W którym momencie duże przyrosty? :D bo ja badałam tylko 2x do poziomu kilkuset, później uważam że nie ma sensu i przyrost ponad 200%, miałam też dużego proga i przez chwilę myślałam że bliźniaki, ale jednak usg nie potwierdziło :p

A po co badałaś betę tego samego dnia jak już widziałaś serduszko i wszystko było ok? Przy takich wartościach (i już po potwierdzonym usg!!) już się nie powinno badać bety bo później właśnie jest stres, płacz i zgrzytanie zębów. Tak jak Lea pisała, wzrost już nie będzie powyżej 66%, a na tym etapie już tylko usg jest rozstrzygające bo beta już Ci nic nie powie. Ja w poprzedniej ciąży badałam przy okazji innych badań, bo coś było nie tak i miałam bete chyba 14tys,a i tak później się okazało że zarodek prawdopodobnie zatrzymał się na 5tyg. Także beta akurat nic nie wniosła. Ty musisz teraz czekać do kolejnej wizyty żeby się uspokoić.
No jak po co z niewiedzy xD pierwsza ciąża to skąd mam wiedzieć czy się sprawdza czy nie. Wszędzie na forach piszą że najważniejszy przyrost,a jak się ma lekarkę która nic nie mówi od siebie to się czyta w internecie. Tylko tyle co z forum pierwsze słyszę,że już nie ma sensu robić bety , a zrobiłam ją żeby mieć pewność czy wszystko jest ok

no i pewnie też nie wytrzymam, tyle dobrze że jest tu troche polskich prywatnych klinik to można się poratować [emoji846] dużo by opowiadać na temat tutejszej opieki nad ciężarną, brak istotnych badań, ale już to przerabiłam dwa razy także i teraz dam rade.

Dziewczyna sprawdzacie ten słynny chiński kalendarz płci? mi dwa razy wychodził chłopak i sie sprawdziło bo mam dwóch synów i teraz kurka wodna też wychodzi chłopak, a ja bym chciała jedną córeczke mieć.
mi wyszedł chłopak i się nie zgadza bo po domu biega córka, teraz też niby ma być chłopak zobaczymy czy tym razem się sprawdzi [emoji28]

Załączniki

• 273513631_500339775025466_3568354085272535876_n.jpg
    273513631_500339775025466_3568354085272535876_n.jpg
    94,8 KB · Wyświetleń: 45
Ja też marzę o takim ragdollu albo o Maine coonie 😍 narazie mam kotkę rasa Pospolitus Śmietnikus 10 lat i Yorka 11 lat i boję się że moja kotka by nie zaakceptowała nowego kota bo do Yorka nic nie ma ale jak już się pojawiają inne zwierzaki w gościach to z końca mieszkania syczy 🤣 kocham ją tak mocno to moja mała córeczka i niech żyje jak najdłużej. Ale jak się kiedyś coś jej stanie to będę wybierała pomiędzy tymi 2 rasami właśnie. 😍
A jak dziewczynki u was z kuwetami ? Niby piszą że na początku ciąży nie powinno się sprzątać bo ten amoniak wyczuwalny w szczochach jest szkodliwy

No jak po co z niewiedzy xD pierwsza ciąża to skąd mam wiedzieć czy się sprawdza czy nie. Wszędzie na forach piszą że najważniejszy przyrost,a jak się ma lekarkę która nic nie mówi od siebie to się czyta w internecie. Tylko tyle co z forum pierwsze słyszę,że już nie ma sensu robić bety , a zrobiłam ją żeby mieć pewność czy wszystko jest ok
Czyli usg z tętnem nie dało tej pewności? W takim razie nie wiem co da... 🤔

Mi z kalendarza chińskiego wychodzi chłopczyk 😃 ale czytałam też badania dotyczące wpływu płci dziecka na przyrost dobowy beta hcg i ponoć wynika z tego że duże przyrosty świadczą o dziewczynce. U mnie przyrosty duże, więc ostatecznie nie wiadomo
Nawet nie wiedziałam o istnieniu takiego kalendarza, wychodzi dziewczynka - a na to po cichutku liczę :D

reklama
Ja też marzę o takim ragdollu albo o Maine coonie 😍 narazie mam kotkę rasa Pospolitus Śmietnikus 10 lat i Yorka 11 lat i boję się że moja kotka by nie zaakceptowała nowego kota bo do Yorka nic nie ma ale jak już się pojawiają inne zwierzaki w gościach to z końca mieszkania syczy 🤣 kocham ją tak mocno to moja mała córeczka i niech żyje jak najdłużej. Ale jak się kiedyś coś jej stanie to będę wybierała pomiędzy tymi 2 rasami właśnie. 😍
A jak dziewczynki u was z kuwetami ? Niby piszą że na początku ciąży nie powinno się sprzątać bo ten amoniak wyczuwalny w szczochach jest szkodliwy
Toksoplazmoza w kocich kupach i kuwetach jest znacznie bardziej niebezpieczna

Do góry