reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka 🤔🤔
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.
Muszę dopisać do listy gaziki jałowe

reklama
nie wiem czy to widzicie? po lewej stronie nosek od dołu i usta 🙂 przed chwilą mojemu mężowi tłumaczyłam, oczy mu się zaszkliły i zwiał do pokoju pod pretekstem pilnego call'a w pracy 🙈
szczerze mówiąc wizja cesarki mnie, aż tak nie przeraża, nie nastawiam się na żadna opcję, ale wieczorem zacznę zgłębiać temat!
Rozczulaja mnie takie zdjecia😍
Na kazdej wizycie licze na jakies nowe foteczki chociaz moja Pani Doktor zawsze sprawdza tylko wymiary itp itd a na wygladzie mlodej sie wcale nie skupia😅
Za tydzien z kolei mam usg 3 trym i tam juz Pan Doktor zawsze odpala 4D i daje mi nacieszyc oko, juz nie moge sie doczekac❤️

Wczoraj w nocy zaczelam sie zaglebiac w wyprawke kosmetyczna i juz tez nie wiem czy wszystko jest ok, podpowiedzcie mi. Jak narazie mam zapisane:
-krem do pupy: Linomag masc lub Bepanthen baby
-krem do buzki: Linomag bobo
-na odparzenia: polecacie cos?
-emolient do kapieli: jaki?
-olej ze slodkich migdalow
-sol fizjologiczna
-mokre chusteczki: jakie?
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

Pominelam cos? Albo cos jest moze waszym zdaniem zbedne?

Wczoraj w nocy zaczelam sie zaglebiac w wyprawke kosmetyczna i juz tez nie wiem czy wszystko jest ok, podpowiedzcie mi. Jak narazie mam zapisane:
-sol fizjologiczna
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

Chusteczki water wipes, ale w domu będę używać większych wacików i przegotowanej wody🙂 tradycyjne chusteczki nawilżane służą mi do wszystkiego, łącznie ze spieraniem czerwonego wina z jasnej tapicerki😁👍

-sol fizjologiczna
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

Chusteczki mam sprawdzone z babydream zielone, ale też głównie będę używać przegotowanej wody i wacików takich większych, emolient do kąpieli tym razem kupilam z babydream, zobaczymy czy się sprawdzi, ostatnio mialam z hip ale z powodu azs musieliśmy zmienić na lipikar i tak już zostało, więc w razie czego lipikar w domu tez mam. Warto też mieć octenisept w razie jakby się coś z pępkiem działo to się przydaje i na wszelkiego rodzaju rany. Do pupy mi się sprawdzał zwykły alantan plus, ale córka nie miała nigdy większych odparzeń.

Ostatnio czekalam grzecznie w kolejce w piekarni(przede mna byl tylko jeden facet i kobieta ktora juz placila) Pani ekspedientka jak zobaczyla moj brzuch zaprosila mnie przed Pana za mna, mimo, ze kupowalam tylko chleb wiec trwalo to doslownie pol minuty to facet mial moocno niezadowolona mine, najlepsze jest to, ze juz wczesniej widzial, ze jestem w ciazy ale co z tego, udawal, ze nie widzi.
Przykro mi jak spotykaja mnie takie akcje bo jestem osoba, ktora zawsze przepuszczala kobiety w ciazy i zawsze zylam w przekonaniu, ze wszyscy tak robia. Nie mowie, ze trafiam na samych burakow bo mimo wszystko niektorzy mnie przepuszczaja ale jak juz to przewaznie sa to mezczyzni, kobiety czesto udaja, ze nie widza. Ekspedientki w sklepie tez nieraz patrzyly mi sie na brzuch i mimo tego nie zapraszaly przed kolejke, a ciezko nie zauwazyc po mnie ze jestem w ciazy bo nawet jak mam luzna sukienke to chodze i stoje jak pingwin😂 smiac mi sie z siebie chce jak przechodze obok jakiejs witryny i widze swoje odbicie, chociaz z drugiej strony jak widze inne kobiety ktore tak chodza to jest to calkiem urocze😂
tez mnie drażni to ze nikt nie widzi.. w moim sklepie wiedza doskonale bo ciekawskie ekspedientki wypytują zawsze ile jeszcze a czy dziewczynka a jakie imię .. a nigdy mnie nie zawołały żebym przeszła do przodu.. i fakt jak przepuszcza to w
90% facet .. jakby te kobiety nie pamiętały jaki helikopter się robi w upał
W sklepie jak się stoi w kolejce..
ostatnio w Mili poprosiłam o
Otwarcie drugiej kasy to
Pani sprzedająca prawie mnie wzrokiem zabiła 😂😂😂

Umówiłam się na usg 3 trymestru na wtorek na 12.. to będzie 31 tydzień 🙈
W czwartek mam wizytę u gin na NFZ ale tam to ciężko
Stwierdzić gdzie głowa a gdzie pupa wiec przynajmniej dowiem się jakie mam wyniki krwi 🙈😜

Takie przeszywające twardnienie. Czasem z krzyża coś tam też zaboli, ale ja generalnie słabo czuje skurcze macicy, mój słaby punkt w brzuchu to jelita.

@olala25 Jaki masz patent na chustki do pupy? Wielorazowe bawełniane ścinki? Ja miałam kiedyś zapas niemieckich takich jakby fizolinowo-bawelnianyxh jednorazowych i używałam, ale jak mi się skończyły to już widziałam w drogeriach tylko tzw ręczniczki jednorazowe w dość kosmicznej cenie.
ja kiedyś robiłam z takich starych wkładów wielopielo z frotte, tylko że pralka mi je zjadała 😬 wiem, że wystarczyło je wkładać do worka takiego siatkowego, ale nie miałam wtedy, potem córa podrosła i w ogóle wielopielo zarzuciłam, bo już mi nie starczało czasu. Teraz używamy jednorazowych wacików takich kwadratowych, np. Tami z Rossmanna (nawet nie dziecięce, tylko normalne) i maczamy je w wodzie.
Ja też mam te skurcze Braxtony często i gęsto, jak mi lekarz powiedział, że jak nie bolą to jest ok to przestałam się nimi przejmować. Macica ćwiczy i to jest normalne 🙂 Ale rozumiem, że Ty po porodach przedwczesnych to masz większy stres. Najgorzej jak mi się skurcze nałożą właśnie z bólem z krocza czy z jelit i do końca nie wiadomo co boli i czy to na pewno nie bolesne skurcze.

Nasze dzisiejsze odkrycie: w naszym aucie nie da się zamontować fotelika na isofix na przednim fotelu... Czyli czy tego chcemy czy nie dzieci będa musiały jeździć na tylnej kanapie razem. Miałam nadzieję, że ja będę siedziała z tyłu i w razie wycia będę ogarniać stamtąd oboje, a tu psikus.
z przodu lepiej unikać w ogóle montowania fotelika, a nie zmieści się na środkowej kanapie? To najbezpieczniejsze miejsce. Ja tak woziłam dzieci, że starszy tyłem z boku a nosidełko na środku i ja jeszcze obok siadałam, tylko ja nosidełko montowałem na pasy.

-sol fizjologiczna
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

U mnie pod względem kosmetyków bardzo kiepsko z wiedzę ale chusteczki na początek kupie takie z 99% wody a później pewnie zacznę używać dostępnych w każdym sklepie, nie mam pojęcia co kupić do pupy gdyby zaczęło pojawiac się jakieś zaczerwienie i jaki emolient do kąpieli.

Stwierdzić gdzie głowa a gdzie pupa wiec przynajmniej dowiem się jakie mam wyniki krwi 🙈😜

🤣🤣🤣 choćbym czytała o moich wizytach na NFZ masakra na prawdę moja gin w przyszpitalanej poradni ma taki sprzęt że sama ostatnio pomyliła pupę z głową. Bardzo żałuję swoje decyzji z początku ciazy ze poszłam do niej na NFZ a nie prywatnie (w gabinecie prywatnym na super sprzęt).

reklama
tez mnie drażni to ze nikt nie widzi.. w moim sklepie wiedza doskonale bo ciekawskie ekspedientki wypytują zawsze ile jeszcze a czy dziewczynka a jakie imię .. a nigdy mnie nie zawołały żebym przeszła do przodu.. i fakt jak przepuszcza to w
90% facet .. jakby te kobiety nie pamiętały jaki helikopter się robi w upał
W sklepie jak się stoi w kolejce..
ostatnio w Mili poprosiłam o
Otwarcie drugiej kasy to
Pani sprzedająca prawie mnie wzrokiem zabiła 😂😂😂

Umówiłam się na usg 3 trymestru na wtorek na 12.. to będzie 31 tydzień 🙈
my mamy ostatnie prenatalne w przyszły piątek, więc też czekam na 3D 🙂

Do góry