reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

W kolejce w sklepie osiedlowym stałam 10min to już uf puf robiłam a gdzie tu autobusem i jeszcze dreptanie 🙈
Ja się ostatnio wepchnęłam w Biedronce. Miałam tylko jedna rzecz, byłam z najmlodzym dzieckiem. Najlepierw próbowałam w samoobsługowej, ale była spora kolejka a pierwsza kobieta jak mnie zobaczyła (a miała całkiem sporo w koszyku) to się rzuciła do zwalniającej się kasy. Więc podeszlam do kasjerki, akurat skończyła obsługiwać klienta, więc wypielam brzuch i spytałam, czy mnie obsłuży skoro mam jedną rzecz. Na szczęście ten klient co już miał rzeczy na taśmie to był jakiś facet z naprawdę dużymi zakupami, zgrzewkami itd. - nic nie powiedział. Ale kasjerka nic nie mruknęła, może nie była super uśmiechnięta, ale ogólnie chyba już ciężka zmianę miała, ludzi było ful. Za to wczoraj stałam w długiej kolejce do WC, córka już krzyżowała nogi i tańcowała w miejscu, żeby się nie posikać. Ale były w tej kolejce też inne kobiety z dziećmi, więc nie robiłam afery tylko czekalysmy. W pewnym momencie kobiety uznały, że będą też korzystać z WC dla inwalidów, bo tak wolno szło w damskim. Więc jak się zwolniło to spytałam panie przede mną, czy będą szły do inwalidów, czy czekają do damskiego. Powiedziały, żebym szła do inwalidów. I już chwytam za klamkę a tam... ręka jakiejś kobiety, która najwyraźniej właśnie przyszła albo podleciała z dalszej kolejki. Nie miałam nawet czasu powiedzieć, że ja w ciąży i z dzieckiem które ledwie trzyma. Weszła. Jak wychodziła to zauważyłam, że ona też z brzuchem, ale trochę poczułam się jak kretynka, że stałam w tej kolejce dobrych kilka minut a inne babki się od razu rzucają do WC dla inwalidów. Na dodatek deska WC była mocno ubrudzona, pompka do płynu dezynfekcyjnego nie działala (a ja dziecka nie podnoszę i w locie nie utrzymam nad deska), więc jeszcze robiłam akcje z otwieraniem dystrybutora plynu i czyszczeniem deski, żeby mała mogla usiąść. Dobrze, że się nie posikala w spodnie, bo bym tam na kolanach po niej sprzątała a przy okazji ten syf. A toaleta płatna :/

reklama
A mi moja stomatolog powiedziala, zeby na czas ciazy odstawic eludrill :( i tak sobie stoi na poleczce i sie na mnie patrzy, uwielbiam go, w razie jakis stanow zapalnych to moj nr 1!
Ja miałam jakoś w II trymestrze porpzedniej ciąży przygodę dentystyczna i zarówno gin, internista i stomatolog radzili eludril - mimo że to nie było żadne szycie dziąsła itp (w ogóle to nie były zęby a zatoki jak to się później okazało).

Ja się ostatnio wepchnęłam w Biedronce. Miałam tylko jedna rzecz, byłam z najmlodzym dzieckiem. Najlepierw próbowałam w samoobsługowej, ale była spora kolejka a pierwsza kobieta jak mnie zobaczyła (a miała całkiem sporo w koszyku) to się rzuciła do zwalniającej się kasy. Więc podeszlam do kasjerki, akurat skończyła obsługiwać klienta, więc wypielam brzuch i spytałam, czy mnie obsłuży skoro mam jedną rzecz. Na szczęście ten klient co już miał rzeczy na taśmie to był jakiś facet z naprawdę dużymi zakupami, zgrzewkami itd. - nic nie powiedział. Ale kasjerka nic nie mruknęła, może nie była super uśmiechnięta, ale ogólnie chyba już ciężka zmianę miała, ludzi było ful. Za to wczoraj stałam w długiej kolejce do WC, córka już krzyżowała nogi i tańcowała w miejscu, żeby się nie posikać. Ale były w tej kolejce też inne kobiety z dziećmi, więc nie robiłam afery tylko czekalysmy. W pewnym momencie kobiety uznały, że będą też korzystać z WC dla inwalidów, bo tak wolno szło w damskim. Więc jak się zwolniło to spytałam panie przede mną, czy będą szły do inwalidów, czy czekają do damskiego. Powiedziały, żebym szła do inwalidów. I już chwytam za klamkę a tam... ręka jakiejś kobiety, która najwyraźniej właśnie przyszła albo podleciała z dalszej kolejki. Nie miałam nawet czasu powiedzieć, że ja w ciąży i z dzieckiem które ledwie trzyma. Weszła. Jak wychodziła to zauważyłam, że ona też z brzuchem, ale trochę poczułam się jak kretynka, że stałam w tej kolejce dobrych kilka minut a inne babki się od razu rzucają do WC dla inwalidów. Na dodatek deska WC była mocno ubrudzona, pompka do płynu dezynfekcyjnego nie działala (a ja dziecka nie podnoszę i w locie nie utrzymam nad deska), więc jeszcze robiłam akcje z otwieraniem dystrybutora plynu i czyszczeniem deski, żeby mała mogla usiąść. Dobrze, że się nie posikala w spodnie, bo bym tam na kolanach po niej sprzątała a przy okazji ten syf. A toaleta płatna :/
Ostatnio czekalam grzecznie w kolejce w piekarni(przede mna byl tylko jeden facet i kobieta ktora juz placila) Pani ekspedientka jak zobaczyla moj brzuch zaprosila mnie przed Pana za mna, mimo, ze kupowalam tylko chleb wiec trwalo to doslownie pol minuty to facet mial moocno niezadowolona mine, najlepsze jest to, ze juz wczesniej widzial, ze jestem w ciazy ale co z tego, udawal, ze nie widzi.
Przykro mi jak spotykaja mnie takie akcje bo jestem osoba, ktora zawsze przepuszczala kobiety w ciazy i zawsze zylam w przekonaniu, ze wszyscy tak robia. Nie mowie, ze trafiam na samych burakow bo mimo wszystko niektorzy mnie przepuszczaja ale jak juz to przewaznie sa to mezczyzni, kobiety czesto udaja, ze nie widza. Ekspedientki w sklepie tez nieraz patrzyly mi sie na brzuch i mimo tego nie zapraszaly przed kolejke, a ciezko nie zauwazyc po mnie ze jestem w ciazy bo nawet jak mam luzna sukienke to chodze i stoje jak pingwin😂 smiac mi sie z siebie chce jak przechodze obok jakiejs witryny i widze swoje odbicie, chociaz z drugiej strony jak widze inne kobiety ktore tak chodza to jest to calkiem urocze😂

Patrzę na pieluchy tetrowe nawet nad tym mi się myśleć niechce
Dlaczego zajęcia w Twojej szkole rodzenia są aż tak długie? U mnie to godzinka co tydzień. Nie wytrzymałabym 3h, a już na pewno bym nie była w stanie tyle słuchać
Masakra 3h ja bym już nie wstała z krzesła, nawet już bym nie poszła na takie maratony wczorajsze 2h na kanapie a bez wyłożonych nóg to już widzieli że coraz gorzej wyglądam i pojechali.Ale ja to w dodatku mam kręgosłup chory to też dla niego obciążenie za duże.

No to tez ciekawie🙈
A jak tam wizyta? Juz po czy jeszcze czekasz?
już po 🙂 dziś 29+4 mała waży 1460g, sYjka długa, wszystko dobrze 🥰 mam takie słodkie zdjęcie gdzie widać usteczka i nos ❤ jedyne co to caaały czas jest w położeniu miednicowym dupskiem w dół i jak to się nie zmieni to cesarka... ona cały czas jest w takim położeniu, miałyście tak że dzidziuś był ciągle tak samo a potem nagle się przekręcił?

Ostatnio czekalam grzecznie w kolejce w piekarni(przede mna byl tylko jeden facet i kobieta ktora juz placila) Pani ekspedientka jak zobaczyla moj brzuch zaprosila mnie przed Pana za mna, mimo, ze kupowalam tylko chleb wiec trwalo to doslownie pol minuty to facet mial moocno niezadowolona mine, najlepsze jest to, ze juz wczesniej widzial, ze jestem w ciazy ale co z tego, udawal, ze nie widzi.
Przykro mi jak spotykaja mnie takie akcje bo jestem osoba, ktora zawsze przepuszczala kobiety w ciazy i zawsze zylam w przekonaniu, ze wszyscy tak robia. Nie mowie, ze trafiam na samych burakow bo mimo wszystko niektorzy mnie przepuszczaja ale jak juz to przewaznie sa to mezczyzni, kobiety czesto udaja, ze nie widza. Ekspedientki w sklepie tez nieraz patrzyly mi sie na brzuch i mimo tego nie zapraszaly przed kolejke, a ciezko nie zauwazyc po mnie ze jestem w ciazy bo nawet jak mam luzna sukienke to chodze i stoje jak pingwin😂 smiac mi sie z siebie chce jak przechodze obok jakiejs witryny i widze swoje odbicie, chociaz z drugiej strony jak widze inne kobiety ktore tak chodza to jest to calkiem urocze😂
Ja jestem wzrokowcem i te wszystkie osoby które zapamiętam, jak kiedyś będą chciały z jedną rzeczą się wślizgnąć to im przypomnę i pokaże jeszcze środkowy palec 🤣

już po 🙂 dziś 29+4 mała waży 1460g, sYjka długa, wszystko dobrze 🥰 mam takie słodkie zdjęcie gdzie widać usteczka i nos ❤ jedyne co to caaały czas jest w położeniu miednicowym dupskiem w dół i jak to się nie zmieni to cesarka... ona cały czas jest w takim położeniu, miałyście tak że dzidziuś był ciągle tak samo a potem nagle się przekręcił?
Nie wiem mój ostatnio był główka w dół mam nadzieję że mimo tej kalibracji która odprawia się nie przekręcił ,choć przy moim niskoschodzacym lozysku to ponoć dzieci rzadko głowka w dół są no ale to tylko tak wyczytałam.

Super! Pochwal sie zdjeciem jesli masz ochote🥰
Co do ulozenia to nie mam pojecia, moja praktycznie od poczatku jest ulozona glowka do dolu i licze na to, ze nic sie juz nie zmieni.
Ale tydzien temu na szkole rodzenia Pani fizjoterapeutka opowiadala, ze czesto przychodza do niej kobiety kiedy dzidzia jest w polozeniu miednicowym i chwalila sie, ze nieraz juz udalo jej sie je przekrecic mimo, ze kobiety nastawialy sie na cesarke bo dlugo nic sie nie zmienialo. Moze poczytaj o tym?

No ciezki dzis dzien😔 w dodatku coraz czesciej twardnieje mi brzuch, i o ile jak w ciagu dnia sobie odpoczywam i tak w pol leze na plecach to jeszcze jest ok to jak troche wiecej pochodze czy klade sie w nocy do spania na boku to z mocniejszymi ruchami mlodej tak mi sie mocno napina, nieprzyjemne uczucie, od razu mam mysli czy wszystko jest ok. Do tej pory ginekolog mowila, ze z szyjka wszystko jest ok, nie skraca sie wiec mam sie nie martwic tylko brac magnez i pic duzo wody. Pije ta muszynianke, biore 2x magne b6 forte ale nadal sie to pojawia, sa dni kiedy nic sie nie dzieje ale przy upalach i intensywnym dniu dosc czesto mnie to lapie. W czwartek mam wizyte, pogadam z nia czy moze nie zwiekszyc tej dawki magnezu
Moja położna mówiła dodatkowo, żeby w upały pilnować tych 2 litrów wody. I druga rzecz, że u mnie te twardnienia były dw razy w takiej dużej ilości jak Młody zmieniał pozycję o 180 stopni. Martwilam się tym po raz pierwszy ponad dwa miesiące temu, potem się uspokoiło, potem wróciło, a teraz różnie... Szyjka cały czas tak samo ok 3 cm.

reklama
Pierwsze pół roku leżał poprzecznie. Teraz od miesiąca mam wizyty co tydzien i co tydzień zmiana z miednicowej na główkową😁

Do góry