reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A mi moja stomatolog powiedziala, zeby na czas ciazy odstawic eludrill :( i tak sobie stoi na poleczce i sie na mnie patrzy, uwielbiam go, w razie jakis stanow zapalnych to moj nr 1!
bo zwykłego nie można, bo ma alkohol, ale ten można na pewno.

@Kocka Eludril Extra, nie Classic, pomyliłam nazwy 🙈

Załączniki

• 31a3eb80-49ac-4378-8bc8-d1705eaaae3c.jpeg
    31a3eb80-49ac-4378-8bc8-d1705eaaae3c.jpeg
    36,8 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Musiałam kupić proszek do kolorów bo płynu w dwóch sklepach nie bylo ,dobrze że płyn był do płukania. Jutro wstawię wkoncu pranie, choć i tak chyba w worki powkladam bo mój sprytny kot otwiera szafę w zabudowie i się wyleguje na każdym piętrze😅

bo zwykłego nie można, bo ma alkohol, ale ten można na pewno.

@Kocka Eludril Extra, nie Classic, pomyliłam nazwy 🙈
Jak dobrze mieć dentystę w rodzinie a już tymbardziej męża w tych czasach drożyzny i braku stomatologi na NFZ. Napewno w większych miastach jest więcej NFZ stomatologów do których nie trzeba przed wizytą odmawiać modlitwy by zdrowego zęba nie leczyła 🤣

ja kiedyś robiłam z takich starych wkładów wielopielo z frotte, tylko że pralka mi je zjadała 😬 wiem, że wystarczyło je wkładać do worka takiego siatkowego, ale nie miałam wtedy, potem córa podrosła i w ogóle wielopielo zarzuciłam, bo już mi nie starczało czasu. Teraz używamy jednorazowych wacików takich kwadratowych, np. Tami z Rossmanna (nawet nie dziecięce, tylko normalne) i maczamy je w wodzie.
Ja też mam te skurcze Braxtony często i gęsto, jak mi lekarz powiedział, że jak nie bolą to jest ok to przestałam się nimi przejmować. Macica ćwiczy i to jest normalne 🙂 Ale rozumiem, że Ty po porodach przedwczesnych to masz większy stres. Najgorzej jak mi się skurcze nałożą właśnie z bólem z krocza czy z jelit i do końca nie wiadomo co boli i czy to na pewno nie bolesne skurcze.
Znam te ręczniczki, szukam tańszej alternatywy, ale.chyba jednak jednorazowej, bo nie mam siły do zapierania kupy. Przy drugim dziecku miałam wielorazowe pieluchy i nieźle to wszystko szło, ale trzecie miało odparzenia po wielorazowkach, nie miało to już dla mnie większego sensu (a i ogólnie roboty w domu było moc).

Znam te ręczniczki, szukam tańszej alternatywy, ale.chyba jednak jednorazowej, bo nie mam siły do zapierania kupy. Przy drugim dziecku miałam wielorazowe pieluchy i nieźle to wszystko szło, ale trzecie miało odparzenia po wielorazowkach, nie miało to już dla mnie większego sensu (a i ogólnie roboty w domu było moc).
no to moje miały właśnie super pupki przy wielopielo a i przecieków nie było, tetra wszystko łapała a jednorazówki niekoniecznie. Ale argument ogromu roboty w domu niestety jest mi bliski, jako że też niedługo będę mogła się starać o Kartę Dużej Rodziny 😅
Moją młodą w nocy dręczyła gorączka, i się przytulała, więc nie dość że i tak mi duszno to jeszcze miałam termoforek dodatkowy. Efekt był taki, że od 2 nie mogłam spać, dopiero nad ranem przysnęłam. Byłam z nią rano u lekarza (bo już piąty dzień gorączki 😔) i potwierdził bostonkę a potem jeszcze pojechałam do pracy na 6 godzin. To był baaardzo męczący dzień 😏 jeszcze 2 dni pracy i koniec na najbliższe pewnie 2 lata, chyba że nie wytrzymam tyle i zacznę coś wcześniej, planuję kolejny raz zmienić branżę 😁

no to moje miały właśnie super pupki przy wielopielo a i przecieków nie było, tetra wszystko łapała a jednorazówki niekoniecznie. Ale argument ogromu roboty w domu niestety jest mi bliski, jako że też niedługo będę mogła się starać o Kartę Dużej Rodziny 😅
Moją młodą w nocy dręczyła gorączka, i się przytulała, więc nie dość że i tak mi duszno to jeszcze miałam termoforek dodatkowy. Efekt był taki, że od 2 nie mogłam spać, dopiero nad ranem przysnęłam. Byłam z nią rano u lekarza (bo już piąty dzień gorączki 😔) i potwierdził bostonkę a potem jeszcze pojechałam do pracy na 6 godzin. To był baaardzo męczący dzień 😏 jeszcze 2 dni pracy i koniec na najbliższe pewnie 2 lata, chyba że nie wytrzymam tyle i zacznę coś wcześniej, planuję kolejny raz zmienić branżę 😁
Długo ją trzyma :( a drugie dziecko już zdrowe? Mam nadzieję, że się nie zarazisz i nie rozpoczniesz w ten sposób przerwy w pracy zawodowej.

z przodu lepiej unikać w ogóle montowania fotelika, a nie zmieści się na środkowej kanapie? To najbezpieczniejsze miejsce. Ja tak woziłam dzieci, że starszy tyłem z boku a nosidełko na środku i ja jeszcze obok siadałam, tylko ja nosidełko montowałem na pasy.
Na upartego by się zmieścił, ale kupujemy na bazach obrotowych no i wtedy już nie ma opcji żeby obrócić fotelik. Ale też myslelismy, zeby na dłuższe trasy tak robić, a na codzień z tyłu każde na bocznym miejscu. Z przodu Pan od fotelików nam wybił z glowy- mówił, że dużo bardziej niebezpiecznie.

Ach no i wyniki morfologii mi się pogorszyły :( hemoglobiną już tylko 11.2 (a była ostatnio 11.7), hct też spadł 33.7. I mam cukier w moczu, niedużo bo tylko 50, ale nigdy wcześniej nie miałam. Czytam w necie że w ciąży można tyle mieć, ale chyba czas ograniczyć lody :(

reklama
Miala ktoras z Was obnizone eozynocyty w ciazy? Mi dzis wyszlo 0,7% (normy 1,0-6,0)
Z tego co czytam czesciej zdarza sie, ze wynik jest podwyzszony niz zanizony. Czekam na wizyte w czwartek, zobaczymy co powie gin.
Dodatkowo od poczatku ciazy zawsze mialam ph moczu 5,5 a dzis wyszlo 6,5. Niby nadal w normie ale jakos mnie zmartwilo. Zjadlam dzis troche suszonej zurawiny, brokuly i bede sie starala wlaczyc wiecej wit C do diety, moze znowu spadnie na 5,5

Do góry