reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Pierwsze pół roku leżał poprzecznie. Teraz od miesiąca mam wizyty co tydzien i co tydzień zmiana z miednicowej na główkową😁
Też widziałam właśnie ćwiczenia jak zmienić pozycję dziecka w brzuchu i to niektórym parę tygodni zajmowało i się udało ale w sumie nie wiadomo czy to od tych ćwiczeń czy dziecko samo się przekręciło.Trafilam też na lekarza co obracał dziecko w brzuchu widok normalnie aż sztywnialam.

reklama
Super! Pochwal sie zdjeciem jesli masz ochote🥰
Co do ulozenia to nie mam pojecia, moja praktycznie od poczatku jest ulozona glowka do dolu i licze na to, ze nic sie juz nie zmieni.
Ale tydzien temu na szkole rodzenia Pani fizjoterapeutka opowiadala, ze czesto przychodza do niej kobiety kiedy dzidzia jest w polozeniu miednicowym i chwalila sie, ze nieraz juz udalo jej sie je przekrecic mimo, ze kobiety nastawialy sie na cesarke bo dlugo nic sie nie zmienialo. Moze poczytaj o tym?
nie wiem czy to widzicie? po lewej stronie nosek od dołu i usta 🙂 przed chwilą mojemu mężowi tłumaczyłam, oczy mu się zaszkliły i zwiał do pokoju pod pretekstem pilnego call'a w pracy 🙈
szczerze mówiąc wizja cesarki mnie, aż tak nie przeraża, nie nastawiam się na żadna opcję, ale wieczorem zacznę zgłębiać temat!

Załączniki

• IMG_20220816_150512.jpg
    IMG_20220816_150512.jpg
    641,1 KB · Wyświetleń: 77
Eludril Classic, poleca żona dentysty 😃 na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą
A to nawet wczoraj użyłam, bo zostało po sciaganiu kamienia. Tylko, że doczytałam że w ciąży się nie powinno używać. Ale prawda, że wczoraj wieczorem przepuklalam a dziś już jest już prawie prawie dobrze

Ja czekam aż burza przejdzie bo właśnie się na nią zaczęło zbierać i wtedy się trochę schłodzi ...wkoncu ten płyn muszę kupić do prania bo pisałam wam o promocji ,promocja minęła a ja dalej bez płynu ... 🤦

A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo

Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka 🤔🤔
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.

reklama
A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo
Ja kupiłam jałowe do pępka. Tak też położna u nas mówiła na szkole rodzenia, że się nie dezynfekuje pępka tylko na sucho gazikiem jałowym zbiera wydzieline. Nic więcej. Chyba że wydzieliny pojawia się dużo to można jałowym gazikiem z wodą z szarym mydłem i potem samą wodą. Jałowe również do przemywania oczek solą fizjologiczną gdyby ropiały. Do reszty nie jałowe.

Do góry