Też widziałam właśnie ćwiczenia jak zmienić pozycję dziecka w brzuchu i to niektórym parę tygodni zajmowało i się udało ale w sumie nie wiadomo czy to od tych ćwiczeń czy dziecko samo się przekręciło.Trafilam też na lekarza co obracał dziecko w brzuchu widok normalnie aż sztywnialam.Pierwsze pół roku leżał poprzecznie. Teraz od miesiąca mam wizyty co tydzien i co tydzień zmiana z miednicowej na główkową
reklama
kaha216
Moderator
nie wiem czy to widzicie? po lewej stronie nosek od dołu i usta przed chwilą mojemu mężowi tłumaczyłam, oczy mu się zaszkliły i zwiał do pokoju pod pretekstem pilnego call'a w pracySuper! Pochwal sie zdjeciem jesli masz ochote
Co do ulozenia to nie mam pojecia, moja praktycznie od poczatku jest ulozona glowka do dolu i licze na to, ze nic sie juz nie zmieni.
Ale tydzien temu na szkole rodzenia Pani fizjoterapeutka opowiadala, ze czesto przychodza do niej kobiety kiedy dzidzia jest w polozeniu miednicowym i chwalila sie, ze nieraz juz udalo jej sie je przekrecic mimo, ze kobiety nastawialy sie na cesarke bo dlugo nic sie nie zmienialo. Moze poczytaj o tym?
szczerze mówiąc wizja cesarki mnie, aż tak nie przeraża, nie nastawiam się na żadna opcję, ale wieczorem zacznę zgłębiać temat!
Załączniki
A to nawet wczoraj użyłam, bo zostało po sciaganiu kamienia. Tylko, że doczytałam że w ciąży się nie powinno używać. Ale prawda, że wczoraj wieczorem przepuklalam a dziś już jest już prawie prawie dobrzeEludril Classic, poleca żona dentysty na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą
Jak mi spuchły pierwszy raz to potem miałam z tydzień spokój a teraz już codziennie. Mój mąż ma taką zabawę, że co chwile je ogląda i stwierdza czy w miarę normlane czy już paróweczkiOficjalnie pierwszy raz spuchły mi stopy Miło z ich strony, bo po pół godzinie leżenia na płasko wróciły do normy
Anulka4247
Fanka BB :)
No właśnie mi też, pierwszy raz w ciąży. Aż mi się cały wzorek od skarpetek odbił bardzo duszno dziś i nie rusza się w ogóle powietrze l. To chyba dlatego.Oficjalnie pierwszy raz spuchły mi stopy Miło z ich strony, bo po pół godzinie leżenia na płasko wróciły do normy
Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Ja kupiłam jałowe do pępka. Tak też położna u nas mówiła na szkole rodzenia, że się nie dezynfekuje pępka tylko na sucho gazikiem jałowym zbiera wydzieline. Nic więcej. Chyba że wydzieliny pojawia się dużo to można jałowym gazikiem z wodą z szarym mydłem i potem samą wodą. Jałowe również do przemywania oczek solą fizjologiczną gdyby ropiały. Do reszty nie jałowe.A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo