crainte
Fanka BB :)
To samo pomyslałam Moje wyszły jakoś z 16 lat temuDopiero Ci wychodzi ulala to masz pewnie żeby jak mur
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To samo pomyslałam Moje wyszły jakoś z 16 lat temuDopiero Ci wychodzi ulala to masz pewnie żeby jak mur
My mamy dwa telewizory, ale od 1,5 roku nie mamy telewizjiTeż tak myślę, ze w razie czego sobie dokupimy. My mieszkamy sami i nie mamy telewizora (wiem, wiem dziwne, ale oboje nie znosimy telewizji, reklamy, wiadomości, programy typu trudne sprawy doprowadzają mnie do szalenstwa). Tak sobie myślę, że u nas jest aż za cicho, bo głównie czytamy książki, czasem jakiś serial na komputerze. Haha niebawem dzieci zaburza nasza ciszę
No ale myślałam w przyszłości o takiej niani z kamerą. Czytalam, że może się przydać jakbyśmy chcieli wprowadzić trening snu.
Nawet myslelismy, żeby kupić telewizor jako ekran jak oglądamy coś na kompie, ale nie pasuje nam do wnętrzaMy mamy dwa telewizory, ale od 1,5 roku nie mamy telewizji
My przeprowadziśmy się 1,5 roku temu i najpierw nie było czasu się tym zająć, a potem się okazało, że nie ma już potrzebyNawet myslelismy, żeby kupić telewizor jako ekran jak oglądamy coś na kompie, ale nie pasuje nam do wnętrza
Mnie już bardzo skurcze męczą i farfocle szyjkowe wychodzą, ale wiem, że to może nic nie oznaczać. Trochę stresu mi to dodaje, bo jak te skurcze są już takie na porządku dziennym to mniej czuje ruchy, ale może też dziecko większe jest i tak nie szaleje. Ech, nie wiem... Do tego chyba głowa nisko bardzo, bo mam problemy z sikaniem, ale polegające na tym, że nagle strumień moczu mi się przerywa po czym trochę ruszę biodrami i dalej sikam. Staram się jak najwięcej leżeć z pupa do góry.Wczoraj miałam gości ,posiedzialam z 2h i normalnie już aż widzieli że zmęczona jestem.Potem się położyłam to jak mnie w dole brzucha w pachwinie prawej ból złapał myślałam że zwariuje, młody tak się ułożył wypiął i niechcial wrócić do normy że już nie wiedziałam co robić czy to już jakieś skurcze czy co ,ale wkoncu usnęłam,już się bałam że znowu na WC coś wypłynie...masakra.Moj kręgosłup nie jest już w stanie do siadu dłużej niż 15 min...wstałam rano brzuch twardy ale jak się potem położyłam to delikatnie się tam ruszał jakby już mu mało miejsca było.
No z sikaniem mam podobnie ale myślałam że to bardziej sama tak że strachu sikam wolniej i oszczędniejMnie już bardzo skurcze męczą i farfocle szyjkowe wychodzą, ale wiem, że to może nic nie oznaczać. Trochę stresu mi to dodaje, bo jak te skurcze są już takie na porządku dziennym to mniej czuje ruchy, ale może też dziecko większe jest i tak nie szaleje. Ech, nie wiem... Do tego chyba głowa nisko bardzo, bo mam problemy z sikaniem, ale polegające na tym, że nagle strumień moczu mi się przerywa po czym trochę ruszę biodrami i dalej sikam. Staram się jak najwięcej leżeć z pupa do góry.
Do tego nastrój mam płaczliwo-zlosliwy.
Ajj wspolczuje, meczylam sie z taka jedna kilka lat, co jakis czas sie odpalala i nie dawala mi zyc, pol twarzy spuchniete, nie bylam w stanie nic jesc, bolalo niesamowicie i kazda jej proba wyrosniecia konczyla sie antybiotykiem, potem chwile spokoj i powtorka. Jak postanowilam zaczac starac sie o dziecko to stwierdzilam, ze czas najwyzszy, zeby ja usunac, zdazylam miesiac przed zajsciem w ciaze i ciesze sie niesamowicie bo nie wiem co bym zrobila jakby teraz zaczela wyrastac, zadnego antybiotyku czy plynow do plukania..Czy znacie jakiś preparat na zapalenie dziąsła, który można używać w III trymestrze? Bo znów ósemka mi idzie i boliii dziąsło i jest czerwone
Jesteś jakoś miesiąc dalej ode mnie, więc jedyne co mam, to nastrój płaczliwo-złośliwy na przemian ze złośliwo-płaczliwym. Ja u siebie zauważyłam, że Maluch w upały jest generalnie mniej aktywny w dzień, za to bardziej aktywny w nocy. Ale u Ciebie może też być, że Mały Człowiek ma coraz ciaśniej. A skurcze jak odczuwasz? Jako napinanie, bóle miesiączkowe, czy jedno i drugie?Mnie już bardzo skurcze męczą i farfocle szyjkowe wychodzą, ale wiem, że to może nic nie oznaczać. Trochę stresu mi to dodaje, bo jak te skurcze są już takie na porządku dziennym to mniej czuje ruchy, ale może też dziecko większe jest i tak nie szaleje. Ech, nie wiem... Do tego chyba głowa nisko bardzo, bo mam problemy z sikaniem, ale polegające na tym, że nagle strumień moczu mi się przerywa po czym trochę ruszę biodrami i dalej sikam. Staram się jak najwięcej leżeć z pupa do góry.
Do tego nastrój mam płaczliwo-zlosliwy.