reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
a na wcześniej wizycie łożysko było ok czy już były jakieś info ze wapnieje? Ja właśnie o tym dzisiaj myślę i czytam, czy można jakoś zauważyć że łożysko zaczyna się starzec...
Ostatnią wizytę miałam 27 lipca to wtedy jeszcze nic się nie działo z łożyskiem bo za każdym razem wszystko sprawdza dokładnie. Dopiero dzisiaj to wyszło, ale zlecił aby to ktg dwa razy w tygodniu żeby kontrolować i zobaczymy na następnej wizycie jak to będzie wyglądało

Te upały są teraz najgorsze.. ja się ledwo dzisiaj doczłapałam na tą wizytę 🥵
Mówi że mała bardzo ładnie rośnie i moje spadki wagi nie mają żadnego wpływu na szczęście
Moja diabetolog się krzywi, że tyję, mówi, że powinnam tracić. A ja mam plus 6, z czego przez ostatnie 1,5 miesiąca, od diagnozy cukrzycy, plus 1😁

My tez dzisiaj już po wizycie. 33 tc mała waży 2400 gram 🥰 ładnie się rozwija, dalej leży główka w dół, aby łożysko jest już zwapniałe 😏 ktg teraz dwa razy w tygodniu będę musiała robić przez to łożysko i cukrzyce. I waga mi bardzo zeszła chociaż jem normalnie to mam 3 kg na minusie od ostatniej wizyty. Od początku ciąży obecnie mam 0,5 kg na plusie 🙈
To też masz zmartwienie 😔

Moja diabetolog się krzywi, że tyję, mówi, że powinnam tracić. A ja mam plus 6, z czego przez ostatnie 1,5 miesiąca, od diagnozy cukrzycy, plus 1😁
Moja tez na pierwszej wizycie mi mówiła ze najlepiej jak waga stanie w miejscu, a nie żeby szła w górę 😅 po pierwszej wizycie zakończyłam chodzenie, bo ceny prywatnie to jak z kosmosu, a sama dieta dawała radę, ale jutro niestety muszę wrócić bo znowu mi zaczął cukier skakać dość wysoko i lekarz dzisiaj kazał zacząć brać jednak insulinę 😏

Im bliżej końca to coraz więcej tych zmartwień się pojawia, już się nie mogę doczekać rozwiązania..
Wiesz że ja wiem że dni leca a co chwilę w apke patrzę i odliczam byle by jak najdłużej wytrzymać i żeby już wszystko skończyło się dobrze. Zmęczona jestem tymi ekscesami ,ja mam w piątek 33tyg. A ktg to gdzie będziesz chodzić do przychodni ? Bo nie wiem czy prywatnie chodzisz czy na NFZ, ciekawa jestem czy ten prywatnie czy jak stwierdzi żeby ktg robić czy mnie wyśle do przychodni w której przyjmuje też na NFZ.

Moja tez na pierwszej wizycie mi mówiła ze najlepiej jak waga stanie w miejscu, a nie żeby szła w górę 😅 po pierwszej wizycie zakończyłam chodzenie, bo ceny prywatnie to jak z kosmosu, a sama dieta dawała radę, ale jutro niestety muszę wrócić bo znowu mi zaczął cukier skakać dość wysoko i lekarz dzisiaj kazał zacząć brać jednak insulinę 😏
To ja mam ze swoją fajną umowę. Mam receptę na Insulinę, mam wskazowki kiedy zacząć brać i mam się pojawić, jak przestanę wiedzieć, co mam robić😁

reklama
No właśnie też jestem ciekawa co z ktg, bo u mnie położne mówiły że na NFZ raz w tygodniu przysługuje
Ja 2tyg temu co czekałam na wizytę to w tym czasie wiedząc , że krawiwlam mogły mi zrobić ktg ale nie one bez nakazu od lekarza nie podłącza.A ktg to chyba od 38 tyg raz w tyg właśnie coś mówiły.

Do góry