W takim razie 7 dni lutego i 26 dni lipca powinien opłacić pracodawca. I od 27.07.2022 do 19.08.2022 płatność przechodzi na ZUS. Z tego wynika ze czepiają się o ten jeden dzień, który został zdublowany, czyli 26.07O bardzo dziękuję z tym, że ja brałam w lutym już 7 dni L4 po transferze zarodka. Nie wiem czy to coś zmienia.
reklama
O kurczaki... Tyle kłopotów przez jeden dzieńW takim razie 7 dni lutego i 26 dni lipca powinien opłacić pracodawca. I od 27.07.2022 do 19.08.2022 płatność przechodzi na ZUS. Z tego wynika ze czepiają się o ten jeden dzień, który został zdublowany, czyli 26.07
Z tego wynika, że dostałam za duze wynagrodzenie za lipiec, bo dostałam całość, a powinnam tylko za okres do 26.07.
Jeszcze raz dziękuję jestem już spokojniejsza
Niestety ZUS nigdy w pismach nie pisze konkretnie o co chodzi i brzmi to zawsze groźnie a zazwyczaj chodzi o jakaś głupotęO kurczaki... Tyle kłopotów przez jeden dzień
Z tego wynika, że dostałam za duze wynagrodzenie za lipiec, bo dostałam całość, a powinnam tylko za okres do 26.07.
Jeszcze raz dziękuję jestem już spokojniejsza
Spotkałam się z przypadkiem odmowy wydania zaswiadczenia o niezaleganiu w składkach ZUS - bez podania przyczyny. Po analizie okazało się, ze widniało zadłużenie na całe - 0,04 zł ale o tym w piśmie już nikt nie poinformował.
Także zdecydowanie uderzyć do pracodawcy - chociaż tutaj mysle ze szefowa dostała gotowa listę płac do wypłaty i nie wnikała w poprawność kwot. Wiec temat zdecydowanie dla księgowej/kadrowej i wszystko spokojnie do odkręcenia, ale to już z jej strony
Nie ma sprawy, jak czytam i widzę ze moge w czyms pomoc to aż szkoda by było nie napisać
Anulka4247
Fanka BB :)
Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.Dziś to chyba ta pogoda do dupy nie ma czym oddychać na tym dworze,też jakąś sflaczala jestem a młody tam mi daje popalić że mi się aż twarz wygina. I też liczyłam że spakuje się w tą mniejsza walizkę ale córka bierze obie
Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.
Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.
Walizki są na kółkach potem mam nadzieję że trenerzy pomogą wnieść bo większość tak się spakowała z koleżanek.Na raty będzie latać i wnosić najwyżej , jak sobie nie dała przegadać to będzie musiała sobie radzić obóz sportowy na 10dni.Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.
crainte
Ja bym na trenerów nie liczyła Ale z drugim zdaniem się zgadzam. Raz doświadczy, to więcej nie weźmie dwóchWalizki są na kółkach potem mam nadzieję że trenerzy pomogą wnieść bo większość tak się spakowała z koleżanek.Na raty będzie latać i wnosić najwyżej , jak sobie nie dała przegadać to będzie musiała sobie radzić obóz sportowy na 10dni.
olala25
no pewnie, zawsze trzeba było samemu wnosić walizy ale może łatwiej 2 mniej wypakowane niż jedną większąJa bym na trenerów nie liczyła Ale z drugim zdaniem się zgadzam. Raz doświadczy, to więcej nie weźmie dwóch
To nie masz wyjścia @JM* , przez najbliższe 10 dni żadnych wizyt w szpitalu
No akurat w jej pobycie będą dwa tygodnie od ostatniego więc zobaczymyno pewnie, zawsze trzeba było samemu wnosić walizy ale może łatwiej 2 mniej wypakowane niż jedną większą
To nie masz wyjścia @JM* , przez najbliższe 10 dni żadnych wizyt w szpitalu
Jej jdzenie mnie martwi mam nadzieję że trochę się nauczy jeść bo nie będzie miała wyjscia
Allama
Walizki są na kółkach potem mam nadzieję że trenerzy pomogą wnieść bo większość tak się spakowała z koleżanek.Na raty będzie latać i wnosić najwyżej , jak sobie nie dała przegadać to będzie musiała sobie radzić obóz sportowy na 10dni.
A można wiedzieć ile córka ma lat? Na pewno da sobie radę, a jak będzie widziała ze koleżanki jedzą to też będzie gorzej jak koleżanki też niejadki.
Jeśli ktoś bierze zelazo to czy przed samym badaniem krwi też może wziasc czy na 2 - 3 dni przed trzeba odstawić? Bo spotkałam się z taką opinia w necie ale dziwne to mi się wydaje.
reklama
12lat ,ale jest wybiórcza w jedzeniu niestety...za małego jadła a potem rytmicznie to nie to nie..a koleżanki też nie wszystko jedzą niestety ..A można wiedzieć ile córka ma lat? Na pewno da sobie radę, a jak będzie widziała ze koleżanki jedzą to też będzie gorzej jak koleżanki też niejadki.
Jeśli ktoś bierze zelazo to czy przed samym badaniem krwi też może wziasc czy na 2 - 3 dni przed trzeba odstawić? Bo spotkałam się z taką opinia w necie ale dziwne to mi się wydaje.
Ja brałam dzień przed a w dniu badania nie brałam żelaza.