U mnie nie jest tak źle. Boli właściwie tylko jak jem i jedzonko wpadnie w tamta stronę. Ale wode z sodą i solą zaraz zrobię i przeplucze.Ajj wspolczuje, meczylam sie z taka jedna kilka lat, co jakis czas sie odpalala i nie dawala mi zyc, pol twarzy spuchniete, nie bylam w stanie nic jesc, bolalo niesamowicie i kazda jej proba wyrosniecia konczyla sie antybiotykiem, potem chwile spokoj i powtorka. Jak postanowilam zaczac starac sie o dziecko to stwierdzilam, ze czas najwyzszy, zeby ja usunac, zdazylam miesiac przed zajsciem w ciaze i ciesze sie niesamowicie bo nie wiem co bym zrobila jakby teraz zaczela wyrastac, zadnego antybiotyku czy plynow do plukania..
Mozesz sprobowac z mascia dla niemowlat na rosnace zabki, pamietam ze na samym poczatku mojej przygody z osemkami calkiem mi to pomagalo ale potem juz niestety tylko antybiotyk sobie z nimi radzil. Mimo wszystko, warto sprobowac, moze akurat pomoze. Mozesz tez poplukac buzie woda z sola i soda, zeby sciagnac opuchniecie i stan zapalny
reklama
Zobaczę jeszcze do jutra, bo dziś już jest dużo lepiej niż wczoraj. Byłam z tym już wiele razy u stomatologa, bo na początku myślałam, że mnie ząb boli a to się okazywalo że ósemka się pcha. Zawsze męczy mnie z 3 dni i mija.Moja ósemka odezwała się pod koniec w pierwszego trymestru, nie obyło się bez wizyty u stomatologa. Okazał się że przy zębie w dziąsle zrobiła się "kieszeń" i wchodziły w nią resztki pokarmowe. Stomatolog ja wyczyścił czymś posmarował i było po problemie. Radzę konsultacje z stomatologiem bo zęby to zęby...
aspekt
Fanka BB :)
Takie przeszywające twardnienie. Czasem z krzyża coś tam też zaboli, ale ja generalnie słabo czuje skurcze macicy, mój słaby punkt w brzuchu to jelita.Jesteś jakoś miesiąc dalej ode mnie, więc jedyne co mam, to nastrój płaczliwo-złośliwy na przemian ze złośliwo-płaczliwym. Ja u siebie zauważyłam, że Maluch w upały jest generalnie mniej aktywny w dzień, za to bardziej aktywny w nocy. Ale u Ciebie może też być, że Mały Człowiek ma coraz ciaśniej. A skurcze jak odczuwasz? Jako napinanie, bóle miesiączkowe, czy jedno i drugie?
@olala25 Jaki masz patent na chustki do pupy? Wielorazowe bawełniane ścinki? Ja miałam kiedyś zapas niemieckich takich jakby fizolinowo-bawelnianyxh jednorazowych i używałam, ale jak mi się skończyły to już widziałam w drogeriach tylko tzw ręczniczki jednorazowe w dość kosmicznej cenie.
kociamama.
Moderator
Pozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal
kaha216
Moderator
oj dobrze, że już leżysz i przeżyłaś, zbieraj siły na wieczór!Pozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal
U mnie dzisiaj też ciekawie, godzinę przed wizytą dostałam SMS od mojej ginekolog, że nie ma prądu w gabinecie i nie wiadomo czy wizyta się odbędzie... 20min przed, kolejnego że jednak aktualne. Normalnie doszłam bym bez problemu, ale w obecnym stanie człapałam o wiele dłużej aż smartwatch pokazał tętno 118 jeszcze mała nie współpracowała, bo wierciła się tak, że musiałam przystawać... spóźniłam się 7min z jęzorem po pas wchodzę, a tu jeszcze jedna pacjentka przede mną... mogłam tak nie lecieć
kociamama.
Moderator
No to tez ciekawieoj dobrze, że już leżysz i przeżyłaś, zbieraj siły na wieczór!
U mnie dzisiaj też ciekawie, godzinę przed wizytą dostałam SMS od mojej ginekolog, że nie ma prądu w gabinecie i nie wiadomo czy wizyta się odbędzie... 20min przed, kolejnego że jednak aktualne. Normalnie doszłam bym bez problemu, ale w obecnym stanie człapałam o wiele dłużej aż smartwatch pokazał tętno 118 jeszcze mała nie współpracowała, bo wierciła się tak, że musiałam przystawać... spóźniłam się 7min z jęzorem po pas wchodzę, a tu jeszcze jedna pacjentka przede mną... mogłam tak nie lecieć
A jak tam wizyta? Juz po czy jeszcze czekasz?
Upał normalnie że się żyć odechciewa.Ja też dziś do młodego mówię że spać powinnien jak idę ale to krótki dystans kuchnia pokój łazienka no i do sklepu tip topem poszłam po chleb hehe ale powinnien się ukołysać a nie tam sztuki walki odprawiać .oj dobrze, że już leżysz i przeżyłaś, zbieraj siły na wieczór!
W kolejce w sklepie osiedlowym stałam 10min to już uf puf robiłam a gdzie tu autobusem i jeszcze dreptaniePozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal
kociamama.
Moderator
No ciezki dzis dzien w dodatku coraz czesciej twardnieje mi brzuch, i o ile jak w ciagu dnia sobie odpoczywam i tak w pol leze na plecach to jeszcze jest ok to jak troche wiecej pochodze czy klade sie w nocy do spania na boku to z mocniejszymi ruchami mlodej tak mi sie mocno napina, nieprzyjemne uczucie, od razu mam mysli czy wszystko jest ok. Do tej pory ginekolog mowila, ze z szyjka wszystko jest ok, nie skraca sie wiec mam sie nie martwic tylko brac magnez i pic duzo wody. Pije ta muszynianke, biore 2x magne b6 forte ale nadal sie to pojawia, sa dni kiedy nic sie nie dzieje ale przy upalach i intensywnym dniu dosc czesto mnie to lapie. W czwartek mam wizyte, pogadam z nia czy moze nie zwiekszyc tej dawki magnezuW kolejce w sklepie osiedlowym stałam 10min to już uf puf robiłam a gdzie tu autobusem i jeszcze dreptanie
reklama
Odważna jestes, że na takie eskapady się sama wybierasz. Ja jak mam dobry dzień to jeszcze na spacer do lasu się przejdę, ale to góra na godzinke i idę noga za noga. A jak dzień słaby to po 30min siedzenia na krześle mam parówki zamiast palców. Chyba juz czas się z tym pogodzić, że sił brak.Pozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal