reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

12lat ,ale jest wybiórcza w jedzeniu niestety...za małego jadła a potem rytmicznie to nie to nie..a koleżanki też nie wszystko jedzą niestety ..
Ja brałam dzień przed a w dniu badania nie brałam żelaza.
Ja dorabiałam jako opiekunka na koloniach i obozach dla młodzieży na studiach i zawsze wszystkom mówiłam, jeśli miałam okazje wcześniej spotkać te dzieci albo rodziców, żeby każdy wziął tyle ile jest w stanie sam unieść. Ja jestem jedna a was piętnaścioro. Ale tak jak piszesz, jak sama się przekona, że połowy rzeczy nie założy to się nie nauczy. A co do jedzenia, jak to obóz sportowy i będą mieli dużo zajęć to w końcu zaczną jeść 😀

reklama
A można wiedzieć ile córka ma lat? Na pewno da sobie radę, a jak będzie widziała ze koleżanki jedzą to też będzie gorzej jak koleżanki też niejadki.

Jeśli ktoś bierze zelazo to czy przed samym badaniem krwi też może wziasc czy na 2 - 3 dni przed trzeba odstawić? Bo spotkałam się z taką opinia w necie ale dziwne to mi się wydaje.
Ja brałam normalnie dzień przed badaniem.
Co do obozu to mój mąż do tej pory wspomina, że jak pojechał w czwartej klasie na obóz sportowy to nauczył się jeść warzywa, bo nie miał wyjścia, żeby głodny nie chodzić 😏 także w tym wieku to już jakieś racjonalne myślenie wchodzi, bo mój 4-latek to woli głodny chodzić niż zjeść to czego nie lubi

Dziewczyny czy jest cos co mozna bezpiecznie zastosowac w ciazy na reakcje alergiczna/ podraznienie skory?
Zrobilam sobie maseczke z zielonej glinki, nigdy nie dopuszczam do tego, zeby wyschla na twarzy i tym razem tez co chwile spryskiwalam ja woda ale mimo wszystko dookola twarzy i w kilku miejscach zdazyla sie lekko podsuszyc. Teraz mam jedna wielka czerwona plame wzdluz linii wlosow i kilka pojedynczych plam na twarzy i dekolcie(tam nie bylo maseczki, jedyne co to mogla splynac przy splukiwaniu)
Dodatkowo niedawno sie poplakalam(nie z powodu maseczki)i oprocz tego mam cale czerwone i spuchniete oczy..pomocy😔zaraz musze wyjsc z domu a wygladam jak potwor..

Ja brałam normalnie dzień przed badaniem.
Co do obozu to mój mąż do tej pory wspomina, że jak pojechał w czwartej klasie na obóz sportowy to nauczył się jeść warzywa, bo nie miał wyjścia, żeby głodny nie chodzić 😏 także w tym wieku to już jakieś racjonalne myślenie wchodzi, bo mój 4-latek to woli głodny chodzić niż zjeść to czego nie lubi
Moja więcej jadła właśnie w takim wieku a z roku na rok coraz mniejsze menu ma, koleżanki jak nocują to też to sera nie to szynki nie to ketchupu nie to herbaty nie ,niektóre wogole mięsa,nie jedzą nie wiem za dobrze mają też dzieci i każda co innego nie tknie.Ja się modlę by nauczyła się jeść bo dwa obiady gotować tyle czasu nie mając zmywarki to pol dnia w pracy potem w garach i jeszcze z lekcjami bo po treningach zaganiać trzeba bo zmęczona,a dojdzie teraz maleństwo to już wtedy padałam na twarz więc sobie nie wyobrażam..

Dziewczyny czy jest cos co mozna bezpiecznie zastosowac w ciazy na reakcje alergiczna/ podraznienie skory?
Zrobilam sobie maseczke z zielonej glinki, nigdy nie dopuszczam do tego, zeby wyschla na twarzy i tym razem tez co chwile spryskiwalam ja woda ale mimo wszystko dookola twarzy i w kilku miejscach zdazyla sie lekko podsuszyc. Teraz mam jedna wielka czerwona plame wzdluz linii wlosow i kilka pojedynczych plam na twarzy i dekolcie(tam nie bylo maseczki, jedyne co to mogla splynac przy splukiwaniu)
Dodatkowo niedawno sie poplakalam(nie z powodu maseczki)i oprocz tego mam cale czerwone i spuchniete oczy..pomocy😔zaraz musze wyjsc z domu a wygladam jak potwor..
A wapno rozpuścić ?

reklama
Do góry