reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No właśnie sama im to zaproponowałam, że poczekam albo pozniej wroce na drugie ktg, ale nie lepiej od razu do szpitala, posiedzieć 5 godzin w poczekalni, ech szkoda gadać
Ja w pierwszej ciąży coś koło 34 tygodnia też wylądowałam w szpitalu bo mała miała tętno prawie 190 ale wtedy do lekarza czekałam chyba z 1,5 godziny bo było opóźnienie i mega gorąco a mała w brzuchu dyskotekę robiła, poleżałam tydzień, na ktg coś tam skurczy się pisało ale ich kompletnie nie czułam a tętno tylko jednorazowo takie wysokie miała...
A zalecenia dostałam żeby więcej odpoczywać 🤔🤔

reklama
Może zadzwoń do pracodawcy czy wszystkie formalności dopełnili, mi teraz za lipiec zus też nie zapłacił za zwolnienie a jak do nich napisalam to okazało się że jakiegoś druku pracodawca im nie wysłał.
Ale jak się ma umowę o pracę to ZUS przez pracodawcę płaci ,ja tak dostaje ZUS im przesyła a oni mi potrącają jeszcze ubezpieczenia i przelewają. Nic jako od bezpośrednio zusu nie dostaje

Tak, możesz obejrzeć całe zwolnienie włącznie z tym jaki pracodawca jest tam wpisany. Ale skoro szefowa widzi, to znaczy że dobry. Może księgowa się z czymś nie wyrobiła i jest to kwestia jakiejś korekty z jej strony.
Coś nowego się nauczyłam :) weszłam na swoj profil w ZUSie, a właściwie musiałam go zalozyc i rzeczywiście wszystko ładnie widać. Lekarz zadbał o kontynuacje zwolnienia co do dnia. Chyba jedyna opcja jaka została, to że księgowa czegos niedopatrzyla. Zobaczymy co ona powie. Ale jakby nie było to i tak ja będę musiała pisać pisma i latać do ZUSu żeby to teraz odkręcić... O to właśnie chodzi w zwolnieniu w ciazy, relaks, odpoczynek i ZUS 😠

Jak jest mniej niż 20 pracowników w firmie to przelewy robi bezpośrednio zus.
A widzisz zapomniałam,pamiętam jedynie że na swojej działalności to są druki dodatkowe do wypełnienia jak chodziłam na reh to rehabilitantka mówiła w lutym że za listopad jeszcze jej nie zapłacili bo na swojej działalności jest i mają waty.

Od 1.07 i za cały lipiec szefowa normalnie wypalcila mi pensje. A co ciekawe w tym piśmie co dostałam jest napisane, że odmawiają mi zasiłku chorobowego za okres od 26.07 do 19.08. To są dokładne daty ostatniego zwolnienia lekarskiego.
Odmawiaja jak to możliwe że odmawiają 🤦czyli trafiło do nich pismo z pracy ale czemu odmawiają jak masz umowę o pracę ,dziwne rzeczy.

reklama
Od 1.07 i za cały lipiec szefowa normalnie wypalcila mi pensje. A co ciekawe w tym piśmie co dostałam jest napisane, że odmawiają mi zasiłku chorobowego za okres od 26.07 do 19.08. To są dokładne daty ostatniego zwolnienia lekarskiego.
Nie przekroczyłas więc 182dni jedyne co to księgowa spóźniła się z wysłaniem druku,przeleciałem internet szybko mają 7dni od dnia wpłynięcia zwolnienia żeby do zusu przekazać papiery .

Do góry