reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja koszulę do poprzedniego porodu kupiłam w lumpie zwykłą, kilka rozmiarów za dużą, jak jej jeszcze nie wyrzuciłam to wezmę i teraz 😏 tylko że nie zdążyłam się przebrać, więc dostałam tylko komendę "zdejmij wszystko od pasa w dół" i rodziłam w koszulce na ramiączkach, potem mi ją położna wyjęła. Ona nie musi być taka typowa do karmienia, bo i tak raczej się ją podwija fo góry jak dają dzidziusia, chociaż moja miała u góry jakieś guziki w razie co. Do karmienia mam koszule zapinane na napy

reklama
ja przy pierwszym dziecku nie miałam niani i z perspektywy czasu trochę żałuję ;) mieszkalismy w mieszkaniu 70 m z rodzicami, jak syn szedł spać wieczorem to wychodzilismy i zamykaliśmy drzwi. No i jak był włączony TV to nie zawsze było go słychać jak się obudził, więc chodziliśmy do pokoju co jakiś czas i sprawdzaliśmy czy śpi a czasem się budził na otwieranie drzwi 🙈 przy córce już mieszkaliśmy w domu, więc trzeba było kupić i było już dużo bardziej komfortowo, no i na wyjazdy super 😉 czasem dziecko jeszcze nie płacze, ale już widać na kamerce, że się kręci i jak się przytulić w odpowiednim momencie to jeszcze uśnie dalej. Ale to taki zakup na spokojnie, może ktoś będzie się zastanawiał co kupić na prezent to można podpowiedzieć jak budżet pozwoli, bo przy pierwszym dziecku to i tak na początku się dużo sprawdza czy wszystko ok 🙂
Też tak myślę, ze w razie czego sobie dokupimy. My mieszkamy sami i nie mamy telewizora :D (wiem, wiem dziwne, ale oboje nie znosimy telewizji, reklamy, wiadomości, programy typu trudne sprawy doprowadzają mnie do szalenstwa). Tak sobie myślę, że u nas jest aż za cicho, bo głównie czytamy książki, czasem jakiś serial na komputerze. Haha niebawem dzieci zaburza nasza ciszę 😂
No ale myślałam w przyszłości o takiej niani z kamerą. Czytalam, że może się przydać jakbyśmy chcieli wprowadzić trening snu.

@Kocka @crainte ja czytałam, że dobry jest taki Visiofocus 6400, ale cena wysoka bo około 270 zł. ale może warto raz zainwestować 🤔 a aspirator do noska ponoć dobry jest taki do odkurzacza. Ja właśnie listę mam zrobiona ale muszę właśnie porównanie zrobić w aptekach. Ja do pupy kupuje Linomag zielony w tubce, siostra stosowała, nie jest to czysta lanolina ale też ponoć ok.
Ja mam taki termometr ale kupowałam w promocji chyba 230 kosztował wtedy z jakimś kodem że stronki... Jest naprawdę fajny i jak do tej pory nie zawiódł ani razu mamy go w sumie ponad dwa lata... Do starszych dzieciaków też jest fajny, jednorazowa inwestycja na dłuższy czas... Wcześniej miałam jakiś z Nuk to była porażka 😅

Wczoraj miałam gości ,posiedzialam z 2h i normalnie już aż widzieli że zmęczona jestem.Potem się położyłam to jak mnie w dole brzucha w pachwinie prawej ból złapał myślałam że zwariuje, młody tak się ułożył wypiął i niechcial wrócić do normy że już nie wiedziałam co robić czy to już jakieś skurcze czy co ,ale wkoncu usnęłam,już się bałam że znowu na WC coś wypłynie...masakra.Moj kręgosłup nie jest już w stanie do siadu dłużej niż 15 min...wstałam rano brzuch twardy ale jak się potem położyłam to delikatnie się tam ruszał jakby już mu mało miejsca było. 😒

Co do termometrów miałam dwa elektryczne szału z nimi dostawałam. Potem już jak się udało mierzyłam starodawnym pod pachą i teraz jak pomyślę że znowu mam kupić elektryka bo wiadomo takiemu małemu ciężko zmierzyc pod pachą to mnie nerwica bierze..

Czy znacie jakiś preparat na zapalenie dziąsła, który można używać w III trymestrze? Bo znów ósemka mi idzie i boliii dziąsło i jest czerwone :(

reklama
Dopiero Ci wychodzi ulala to masz pewnie żeby jak mur 😁
E tam, rowne, niestety wcale nie idealnie białe i już mam masę plomb :( a nawet dwa zeby mam martwe (umarły nie wiem kiedy, nic mnie nie bolaly). A ósemki mam takie częściowo już na zewnątrz a częściowo w dziasle i raz na pół roku któraś podejmuje próbę wyjścia w całości :D nigdy nieskuteczna

Do góry