reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Na mocne odparzenia nie pomoże. Raczej zapobiegawczo. W składzie jest lanolina, także pewnie fajniej jest stosować czysta, aczkolwiek mi się dużo lepiej jednak smarowal bepanthen niż lanolina.
No ja jak miałam bratanka pod opieką to trochę zlorzeczylam na ta czysta lanoline, bo ciężko było ja rozsmarowac, ale ponoć to kwestia praktyki ;)

No ja jak miałam bratanka pod opieką to trochę zlorzeczylam na ta czysta lanoline, bo ciężko było ja rozsmarowac, ale ponoć to kwestia praktyki ;)
Nie miałam samozaparcia ;)

Olejek/oliwkę można jeszcze dodawać do wanienki, bo tak naprawdę z tym oliwkowaniem suchej skory to powinno się robić na mokro, żeby tłuszcz trzymał wodę. Osobiście nie przepadam i używam jak już coś mi mocno nie pasi ze skóra (albo na ciemieniuche)

Edit 2: zdaje się że olej z migdalow do masowania krocza przed porodem się nadaje

Ostatnia edycja:

Olejek/oliwkę można jeszcze dodawać do wanienki, bo tak naprawdę z tym oliwkowaniem suchej skory to powinno się robić na mokro, żeby tłuszcz trzymał wodę. Osobiście nie przepadam i używam jak już coś mi mocno nie pasi ze skóra (albo na ciemieniuche)

Edit 2: zdaje się że olej z migdalow do masowania krocza przed porodem się nadaje
No olej z migdałów to w składzie ma tylko olej z migdałów🙂🙂 Z tym masowaniem krocza też mi się cos kojarzy... No ale, jak Maluch nie zużyje, to nawet ja zużyję do nawilżania samej siebie🙂

Lanoliną podobno dobrze smarować sobie usta, gdy są spierzchnięte🙂

Lanoliną podobno dobrze smarować sobie usta, gdy są spierzchnięte🙂
Próbowałam, dla mnie niesmaczne. W ogole ta lanolina jest w takich małych opakowaniach a ja tego nie umiem zużyć. Policzki można też smarować przed zimnem lanolina. Ale czytałam też kiedyś o takim patencie, że Altera ma pomadkę do ust, która jest dobra na policzki dziecka. Przy którymś tak robilam, bo mnie zabijały zapachy tych kremów na wiatr i zimno.

reklama
Na mocne odparzenia nie pomoże. Raczej zapobiegawczo. W składzie jest lanolina, także pewnie fajniej jest stosować czysta, aczkolwiek mi się dużo lepiej jednak smarowal bepanthen niż lanolina.
zależy od dziecka 😉 moje nie miały skłonności do odparzeń, wiec zazwyczaj tylko raz dziennie, wieczorem używałam kremu z Hippa czy Babydream, takiego lekkiego. A Bepanthen albo maść nagietkowa i mąka ziemniaczana to już był "zestaw ratunkowy", nic mocniejszego nigdy nie potrzebowałam. Tylko mam zasadę, że nie stosuję chusteczek nawilżanych, tylko waciki z wodą, bo po chusteczkach od razu tyłki czerwone

Do góry