Dopisuje linomag do listyJa w sumie podobnie, kupilam żel sylveco do mycia, alantan f na odparzenia i sól fizjologiczną. U mnie położna jeszcze mówiła, że jakiś krem na wiatr też można. Kupilam Linomag bobo.
reklama
A na co oliwka migdalowa?Maść do pupy Bo rozumiem, ze lanolina dla Ciebie? Ja kupiłam jeszcze oliwkę z migdałów, ale to już niekoniecznie
aspekt
Fanka BB :)
Na mocne odparzenia nie pomoże. Raczej zapobiegawczo. W składzie jest lanolina, także pewnie fajniej jest stosować czysta, aczkolwiek mi się dużo lepiej jednak smarowal bepanthen niż lanolina.A na co bepanthen? Już na odparzenia czy zapobiegawczo?
No ja jak miałam bratanka pod opieką to trochę zlorzeczylam na ta czysta lanoline, bo ciężko było ja rozsmarowac, ale ponoć to kwestia praktykiNa mocne odparzenia nie pomoże. Raczej zapobiegawczo. W składzie jest lanolina, także pewnie fajniej jest stosować czysta, aczkolwiek mi się dużo lepiej jednak smarowal bepanthen niż lanolina.
crainte
Olej ze słodkich migdałów. Babydream Natur. Do nawilżania, jakby była potrzeba, do masażyków, jakby byla ochota, na ciemieniuchę, jakby się zdarzyłaA na co oliwka migdalowa?
aspekt
Nie miałam samozaparciaNo ja jak miałam bratanka pod opieką to trochę zlorzeczylam na ta czysta lanoline, bo ciężko było ja rozsmarowac, ale ponoć to kwestia praktyki
Olejek/oliwkę można jeszcze dodawać do wanienki, bo tak naprawdę z tym oliwkowaniem suchej skory to powinno się robić na mokro, żeby tłuszcz trzymał wodę. Osobiście nie przepadam i używam jak już coś mi mocno nie pasi ze skóra (albo na ciemieniuche)
Edit 2: zdaje się że olej z migdalow do masowania krocza przed porodem się nadaje
Ostatnia edycja:
crainte
No olej z migdałów to w składzie ma tylko olej z migdałów Z tym masowaniem krocza też mi się cos kojarzy... No ale, jak Maluch nie zużyje, to nawet ja zużyję do nawilżania samej siebieNie miałam samozaparcia
Olejek/oliwkę można jeszcze dodawać do wanienki, bo tak naprawdę z tym oliwkowaniem suchej skory to powinno się robić na mokro, żeby tłuszcz trzymał wodę. Osobiście nie przepadam i używam jak już coś mi mocno nie pasi ze skóra (albo na ciemieniuche)
Edit 2: zdaje się że olej z migdalow do masowania krocza przed porodem się nadaje
crainte
Lanoliną podobno dobrze smarować sobie usta, gdy są spierzchnięteNie miałam samozaparcia
aspekt
Próbowałam, dla mnie niesmaczne. W ogole ta lanolina jest w takich małych opakowaniach a ja tego nie umiem zużyć. Policzki można też smarować przed zimnem lanolina. Ale czytałam też kiedyś o takim patencie, że Altera ma pomadkę do ust, która jest dobra na policzki dziecka. Przy którymś tak robilam, bo mnie zabijały zapachy tych kremów na wiatr i zimno.Lanoliną podobno dobrze smarować sobie usta, gdy są spierzchnięte
reklama
olala25
zależy od dziecka moje nie miały skłonności do odparzeń, wiec zazwyczaj tylko raz dziennie, wieczorem używałam kremu z Hippa czy Babydream, takiego lekkiego. A Bepanthen albo maść nagietkowa i mąka ziemniaczana to już był "zestaw ratunkowy", nic mocniejszego nigdy nie potrzebowałam. Tylko mam zasadę, że nie stosuję chusteczek nawilżanych, tylko waciki z wodą, bo po chusteczkach od razu tyłki czerwoneNa mocne odparzenia nie pomoże. Raczej zapobiegawczo. W składzie jest lanolina, także pewnie fajniej jest stosować czysta, aczkolwiek mi się dużo lepiej jednak smarowal bepanthen niż lanolina.