reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A sprawdzałaś odpływ? To na dole pralki... O ile takie masz:-) No i zdarza się, że dozowniki na płyny trzeba konkretnie wyszorować.
Czyściłam taki filtr na dole z prawej strony, nic tam nie było i raczej nie czułam nieprzyjemnego zapachu stamtąd... Chyba trzeba będzie ją wystawić z szafy i posprawdzać też te rurki odpływowe z tyłu.

reklama
Czy macie jakiś sposób na pozbycie się smrodu z pralki. Nie miałam żadnych problemów z tą pralką przez 5 lat, a akurat teraz jak mam prać górę rzeczy dla dziecka coś z niej śmierdzi, nawet nie z samej pralki tylko ciuchy po upraniu dają stęchlizną. Użyłam już dwa razy specjalnego płynu - raz z bryzy a teraz z Heitmana, i zrobiłam raz czyszczenie z domestosem - nic to nie dało, nadal czuć..... Przecież nie upiorę dziecięcych ciuszków póki się tego smrodu nie pozbędę..... Pomóżcie :(

Lekarz kazał mi wczoraj zacząć liczyć ruchy dziecka. Kazał zaczynać codziennie o 9:00 i zapisać godzinę do której poczuję 10 mocnych ruchów, jak do 14/15 nie poczuję 10 ruchów to pojechać na ktg do szpitala. Jakaś dziwna ta metoda o takiej nie czytałam. Dziś akurat 9:09 już było 10 heheh.
a próbowałaś wybielacza? Chociaż może domestos działa podobnie... u mnie w instrukcji pralki jest żeby wlać wybielacz albo ten specjalny płyn

O... to ja bym była codziennie. Łożysko z przodu. O 9 to mój Maluch ma głęboką drzemkę, a ja hiperaktywność, więc ruchy dziecka słabsze, a ja w ruchu słabo czuję. Wariuje za to całą noc, właśnie do 9 :D
Ja mam nisko łożysko i nawet jak chodzę mi się kręci może mam aż za nisko dlatego tak czuję ruchy.

a próbowałaś wybielacza? Chociaż może domestos działa podobnie... u mnie w instrukcji pralki jest żeby wlać wybielacz albo ten specjalny płyn
Ja miałam tak w poprzedniej i ja odkamienilam, dużo w rurze było zaległości ale mimo męczenia nic nie dało aż w końcu pralka padla.

Ja mam nisko łożysko i nawet jak chodzę mi się kręci może mam aż za nisko dlatego tak czuję ruchy.
Ja mam na przedniej ścianie, więc czasami bardziej czuję uderzenia w pęcherz albo takie jakby dudnienie.. Często też widzę ruchy brzucha, a nie czuję tych ruchów, Poza tym Mały jest mały i ma jeszcze sporo miejsca,

Ja mam na przedniej ścianie, więc czasami bardziej czuję uderzenia w pęcherz albo takie jakby dudnienie.. Często też widzę ruchy brzucha, a nie czuję tych ruchów, Poza tym Mały jest mały i ma jeszcze sporo miejsca,
Ja jak widzę jak brzuch się rusza to mam uczucie jakby dzieci chciały przez brzuch wyjść, takie naciąganie, rozpieranie, a też mam łożyska z przodu

Podobno wszystko OK, ale było jak zwykle... :( Poproszę męża, żeby przełożył sobie pracę i ze mną usiadł, bo trzeba coś postanowić z tymi oczami.

Niestety dostalam skierowanie do szpitala, mała ma za wysokie tętno😭 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo to dopiero 31 tydzień...

Daj znać w wolnej chwili. Na pewno wszystko się unormuje i będzie ok.

Jak Maluch zacznie jeździć autkami, to mojej żelazkowej dziury już nikt nie znajdzie :D

Dokładnie, mój straszy ostatnio fiknął na kreślę obrotowym i też dziura w podłodze 🤷‍♀️ ważne że dziecko całe.

Podobno wszystko OK, ale było jak zwykle... :( Poproszę męża, żeby przełożył sobie pracę i ze mną usiadł, bo trzeba coś postanowić z tymi oczami.

Brak słów na temat lekarzy. Człowiek ze wszystkim zostaje sam.

reklama
Do góry