Jak tu się cieszyć gdy cały czas w stresie , ja też odliczam tygodnie mi mijają w piątek, teraz wskoczył 31tyg według miesiączki.ja to niestety rozumiem, bo różne nasze przejścia i doświadczenia to w Nas uruchomiły, z niczego się to nie wzięło... smutne to jest, ale prawdziwe zawsze zazdrościłam wszystkim kobietom, które tak beztrosko podchodzą do ciąży, po pozytywnym teście chwalą się całemu światu i nie zakładają nic złego. cały pierwszy trymestr miałam łzy w oczach jak tylko o tym pomyślałam jednocześnie mając wyrzuty sumienia, że nie umiem się tak po prostu tym cieszyć...
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Ile tego tardyferonu bierzesz?Slaba jestem jak flak, weszłam na wagę kilogram schudłam
1 tabletkęIle tego tardyferonu bierzesz?
i rodzisz w bizielu?? W miejskim 7dni wcześniej trzeba być i w miejskim z cukrzyca mi zaczęli wywoływać dwa dni przed terminem a urodziłam idealnie w terminie o 2 w nocyNoooo... Ja mam się stawić do szpitala 5 dni przed terminem. Zakładam, że nie na obserwację
aspekt
Jeeeeeju przerażacie mnie tym wywoływaniem przy cukrzycy. @Dzeli93 Ty byłaś na insulinie? Były już jakieś problemy z łożyskiem albo z masą dziecka? Chyba wolę o tym nie gadać z gin na razie, jeszcze dużo czasu. W przyszłym tyg mam kwalifikacje okulistyczna do porodu, też mogą kwiatki wyjsc jakieś :/
crainte
Tak, zdecydowałam się na Biziela. Do szpitala nie dzwoniłam, te 5 dni to informacja od mojego lekarza.i rodzisz w bizielu?? W miejskim 7dni wcześniej trzeba być i w miejskim z cukrzyca mi zaczęli wywoływać dwa dni przed terminem a urodziłam idealnie w terminie o 2 w nocy
crainte
Z tego, co czytam w necie, to wskazanie jest do wywoływania ze względu właśnie na łożysko albo wysoką masę urodzeniową. Ja na razie nie dopytuję za bardzo..Jeeeeeju przerażacie mnie tym wywoływaniem przy cukrzycy. @Dzeli93 Ty byłaś na insulinie? Były już jakieś problemy z łożyskiem albo z masą dziecka? Chyba wolę o tym nie gadać z gin na razie, jeszcze dużo czasu. W przyszłym tyg mam kwalifikacje okulistyczna do porodu, też mogą kwiatki wyjsc jakieś :/
reklama
Allama
Jeeeeeju przerażacie mnie tym wywoływaniem przy cukrzycy. @Dzeli93 Ty byłaś na insulinie? Były już jakieś problemy z łożyskiem albo z masą dziecka? Chyba wolę o tym nie gadać z gin na razie, jeszcze dużo czasu. W przyszłym tyg mam kwalifikacje okulistyczna do porodu, też mogą kwiatki wyjsc jakieś :/
Ja miałam dwa razy wywoływane tydzień po terminie i nie uważam żeby było to o wiele straszniejsze od normalnego, wszystko zależy od kobiety.
Z tego, co czytam w necie, to wskazanie jest do wywoływania ze względu właśnie na łożysko albo wysoką masę urodzeniową. Ja na razie nie dopytuję za bardzo..
Jak w lipcu leżałam na patologi to tam wskazaniem do cc akurat w tym szpitalu była masa dziecka powyżej 4300 a zawsze myślałam że już 4000 jest wskazaniem.