....ja już kiedyś pisałam ale to chyba będzie cud dotrwać do początku października ...ja mam na 28.10 więc jestem chyba ostatnia?
reklama
Allama
Fanka BB :)
Cześć, czy to pierwsza ciąża? Mam nadzieję, że dotrwasz z tą szyjka do bezpiecznego terminu. Nie proponowali pessara? Wiem jak to jest z tym przymusowym odpoczynkiem, pisz sobie z nami, będzie Ci raźniej
@Alicja070707 Ja nie umiem się odnieść do Twoich medycznych niepokojów, ale jak masz ochotę, to Ty też z nami pisz
Hej to Twoja pierwsza ciąża ?
Moja 3 ciaza mam dwóch synów 9 i 8 lat teraz będzie dziewczynka.
Niestety nie proponowali mi pesser mimo że byłam w polowie lipcu tydzień na patologi ciazy ale z lekarzami tak jak nie jedna z was w tej ciazy mam kiepskie wspomnienia. Wszyscy są super dopóki wszystko jest ok a jeśli są jakieś kaplikacje to już gorzej.
Krwawienia miałaś że na patologie lezalas ?Moja 3 ciaza mam dwóch synów 9 i 8 lat teraz będzie dziewczynka.
Niestety nie proponowali mi pesser mimo że byłam w polowie lipcu tydzień na patologi ciazy ale z lekarzami tak jak nie jedna z was w tej ciazy mam kiepskie wspomnienia. Wszyscy są super dopóki wszystko jest ok a jeśli są jakieś kaplikacje to już gorzej.
Allama
Nie, krwawień nie miałam.Krwawienia miałaś że na patologie lezalas ?
Trafiłam tam z powodu silnych bólów podbrzusza i właśnie skróconej szyjki. Myślę że moja gin wysłałam mnie tam z takiego powodu jak same wspominałyśmy ostatnio żeby mieć pozadek w papierach żeby nie było w razie "W " że nic nie zrobila.
crainte
Jak urodzisz we wrześniu, to i tak Cię zobowiążemy do odwiedzania nas conajmniej do ostatniego poroduNo chyba ja... Bo wg niektórych kółek 30.09, wg innych 01.10 a wg USG 27-29.09. I u mnie szansa, że przenoszę jest raczej mała. Ale nie piszę na wrzesniowkach, bo one przeszły na zamknięte forum zanim ja byłam na silach czytać o cudzych ciążowych wzlotach i upadkach. A tu wątek żyje
ja dzień przed Tobą 27pazdziernik z @, z pierwszych prenatalnych 23ja mam na 28.10 więc jestem chyba ostatnia?
Ja z szyjka leżałam parę razy, nie miałam ani boli podbrzusza a jedynie że się skraca na USG po moich namowach wkoncu się dopatrzył. Też luteinę brałam dopochwowo.Nie, krwawień nie miałam.
Trafiłam tam z powodu silnych bólów podbrzusza i właśnie skróconej szyjki. Myślę że moja gin wysłałam mnie tam z takiego powodu jak same wspominałyśmy ostatnio żeby mieć pozadek w papierach żeby nie było w razie "W " że nic nie zrobila.
Teraz biorę doustnie bensis i nie wiem czy nie lepiej by działał ten progesteron dopochwowo.a Dużo Ci się skróciła między pomiarami ? w poprzednich ciążach też miałaś taki problem ?
Allama
Ja z szyjka leżałam parę razy, nie miałam ani boli podbrzusza a jedynie że się skraca na USG po moich namowach wkoncu się dopatrzył. Też luteinę brałam dopochwowo.
Teraz biorę doustnie bensis i nie wiem czy nie lepiej by działał ten progesteron dopochwowo.a Dużo Ci się skróciła między pomiarami ? w poprzednich ciążach też miałaś taki problem ?
W pierwszej ciąży w 32 tyg miała 23 mm potem systematycznie się skraca w 36 tyg miałam już rozwarcie na 2 cm a skończyło się i tak wywolywaniem tydzien po terminie w drugiej zaraz na początku gin stwierdziła że ona jakaś taka miękka ale ogólnie cała ciążę się dobrze trzymała.
Moja gin na ostatniej wizycie zbadała mnie na fotelu i powiedziała że szyjka wygląda tak samo jak na ostatnim badaniu ( kobita ma usg w oczach normalnie ) i że ona nie będzie jej mierzyć bo woli jej nie ruszać, zostałam bez słowa z wrażenia nawet nie wiedziałam co jej odpowiedzieć. Więc ostatni pomiar mam z 11 lipca ze szpitala. W poniedziałek idę na prenatalne do innej i poproszę ja żeby mi ją zmierzyła mam nadzieję że zmierzy a jak nie to we wtorek wbijam do mojej beż umówionej wizyty i zmusze ja zeby mi ja zmierzyla.
Najbardziej boję się że się zrobi rozwarcie, wtedy już tylko leżenie plackiem.
kociamama.
Moderator
Ja poczatkowo 31.10 a potem nawet blizej 3.11 wiec ciekawa jestem czy w ogole zdaze w pazdziernikuja mam na 28.10 więc jestem chyba ostatnia?
reklama
olala25
Ja też mam wczesne terminy, bo z OM 20.09 a z USG 3.10 podejrzewam, że ten 3.10 to już będą mi wywoływać jeśli nie urodzę wcześniej, bo wg OM to będzie już 42 tygodnie i takie są procedury. Niby gin liczył mi wg USG najpierw tygodnie, ale ostatnio już wpisał w karcie tydzień dalej, bo wymiary już większe, ale ja wiem, że ten z USG termin jest "prawdziwy"No chyba ja... Bo wg niektórych kółek 30.09, wg innych 01.10 a wg USG 27-29.09. I u mnie szansa, że przenoszę jest raczej mała. Ale nie piszę na wrzesniowkach, bo one przeszły na zamknięte forum zanim ja byłam na silach czytać o cudzych ciążowych wzlotach i upadkach. A tu wątek żyje
W pierwszej ciąży byłam na czerwcówkach to pierwsze dziecko było z kwietnia, kilka z maja, także teraz tak naprawdę musimy się z tym liczyć, że niedługo któraś z nas może urodzić.
Ja też pamiętam, że wejście w trzeci trymestr to był wyraźny spadek sił, teraz dni są czasem lepsze, czasem gorsze a u mnie 33. tydzień