Ja jestem ostatnia w kolejce termin na 6.11, ale nie słyszałam, żeby ktoś z bliźniaczą ciąża chodził do 40 tyg wiec pewnie się w październiku rozpakuje, ale kiedy to na razie nie wiem. Za 2 tyg mam wizytę u gina to chyba będzie dobry czas, żeby pogadać jak zamierzamy wydobyć ze mnie dzieci i kiedy na razie z radością witam każda niedzielę, bo wtedy licznik tygodni przesuwa się o jeden i z każdym tygodniem dzieci są coraz bezpieczniejsze
reklama
crainte
Fanka BB :)
Trzymamy się planu, że każda rodzi o czasie!Ja też mam wczesne terminy, bo z OM 20.09 a z USG 3.10 podejrzewam, że ten 3.10 to już będą mi wywoływać jeśli nie urodzę wcześniej, bo wg OM to będzie już 42 tygodnie i takie są procedury. Niby gin liczył mi wg USG najpierw tygodnie, ale ostatnio już wpisał w karcie tydzień dalej, bo wymiary już większe, ale ja wiem, że ten z USG termin jest "prawdziwy"
W pierwszej ciąży byłam na czerwcówkach to pierwsze dziecko było z kwietnia, kilka z maja, także teraz tak naprawdę musimy się z tym liczyć, że niedługo któraś z nas może urodzić.
Ja też pamiętam, że wejście w trzeci trymestr to był wyraźny spadek sił, teraz dni są czasem lepsze, czasem gorsze a u mnie 33. tydzień
crainte
Ja odhaczam w czwartki I tak najpierw odliczałam do 12 tygodnia, bo wiadomo, potem do 22, bo przed 22 wg procedur nie ratuje się dziecka, potem do 26, bo wtedy gwałtownie wzrasta przeżywalność, teraz to już byle dłużej i, tak jak wyżej pisałam, trzymamy się planu, żeby dobić do terminuJa jestem ostatnia w kolejce termin na 6.11, ale nie słyszałam, żeby ktoś z bliźniaczą ciąża chodził do 40 tyg wiec pewnie się w październiku rozpakuje, ale kiedy to na razie nie wiem. Za 2 tyg mam wizytę u gina to chyba będzie dobry czas, żeby pogadać jak zamierzamy wydobyć ze mnie dzieci i kiedy na razie z radością witam każda niedzielę, bo wtedy licznik tygodni przesuwa się o jeden i z każdym tygodniem dzieci są coraz bezpieczniejsze
kaha216
Moderator
myślałam, że tylko ja mam tak zrtyty beret...Ja odhaczam w czwartki I tak najpierw odliczałam do 12 tygodnia, bo wiadomo, potem do 22, bo przed 22 wg procedur nie ratuje się dziecka, potem do 26, bo wtedy gwałtownie wzrasta przeżywalność, teraz to już byle dłużej i, tak jak wyżej pisałam, trzymamy się planu, żeby dobić do terminu
Allama
myślałam, że tylko ja mam tak zrtyty beret...
Ja z moją szyjka codziennie wieczorem dziękuję że dzien mi minoł w dwupaku a rano że noc ....
więc że mną jeszcze gorzej i celebruje codziennie jedna cyferkę więcej po plusie.
Dziś 29+4
Anulka4247
Ja też czwartki zaznaczam w czwartki mam zawsze skończone dany tydzieńJa odhaczam w czwartki I tak najpierw odliczałam do 12 tygodnia, bo wiadomo, potem do 22, bo przed 22 wg procedur nie ratuje się dziecka, potem do 26, bo wtedy gwałtownie wzrasta przeżywalność, teraz to już byle dłużej i, tak jak wyżej pisałam, trzymamy się planu, żeby dobić do terminu
kaha216
Moderator
ja to niestety rozumiem, bo różne nasze przejścia i doświadczenia to w Nas uruchomiły, z niczego się to nie wzięło... smutne to jest, ale prawdziwe zawsze zazdrościłam wszystkim kobietom, które tak beztrosko podchodzą do ciąży, po pozytywnym teście chwalą się całemu światu i nie zakładają nic złego. cały pierwszy trymestr miałam łzy w oczach jak tylko o tym pomyślałam jednocześnie mając wyrzuty sumienia, że nie umiem się tak po prostu tym cieszyć...
M8uui8Czyli ja mam jeszcze szansę ..?jest nadzieja ,że mimo wszystko będzie na dobrej drodze o ey
Dziękuję Ci za słowa otuchy !u68
reklama
crainte
Noooo... Ja mam się stawić do szpitala 5 dni przed terminem. Zakładam, że nie na obserwacjęJa na 18.10 jak nic się nie będzie działo to pewnie bliżej terminu czekam mnie wywoływanie ze względu na cukrzycę