reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja odhaczam w czwartki🙂🙂 I tak najpierw odliczałam do 12 tygodnia, bo wiadomo, potem do 22, bo przed 22 wg procedur nie ratuje się dziecka, potem do 26, bo wtedy gwałtownie wzrasta przeżywalność, teraz to już byle dłużej i, tak jak wyżej pisałam, trzymamy się planu, żeby dobić do terminu🙂
myślałam, że tylko ja mam tak zrtyty beret...🤣

reklama
Ja odhaczam w czwartki🙂🙂 I tak najpierw odliczałam do 12 tygodnia, bo wiadomo, potem do 22, bo przed 22 wg procedur nie ratuje się dziecka, potem do 26, bo wtedy gwałtownie wzrasta przeżywalność, teraz to już byle dłużej i, tak jak wyżej pisałam, trzymamy się planu, żeby dobić do terminu🙂
Ja też czwartki zaznaczam :) w czwartki mam zawsze skończone dany tydzień

ja to niestety rozumiem, bo różne nasze przejścia i doświadczenia to w Nas uruchomiły, z niczego się to nie wzięło... smutne to jest, ale prawdziwe ☹️ zawsze zazdrościłam wszystkim kobietom, które tak beztrosko podchodzą do ciąży, po pozytywnym teście chwalą się całemu światu i nie zakładają nic złego. cały pierwszy trymestr miałam łzy w oczach jak tylko o tym pomyślałam jednocześnie mając wyrzuty sumienia, że nie umiem się tak po prostu tym cieszyć...

Ja tez zawsze czekam w sobote do pplnocy bo mi się zmienia tydzien i czytam w apce co nowego w kolejnym :)
U mnie wczoraj wizyta, mała ma 1620g 29+5 wiec lekarz mowi ze 3500 to minimum 🙈🙈
Ja jestem ostatnia w kolejce :) termin na 6.11, ale nie słyszałam, żeby ktoś z bliźniaczą ciąża chodził do 40 tyg wiec pewnie się w październiku rozpakuje, ale kiedy to na razie nie wiem. Za 2 tyg mam wizytę u gina to chyba będzie dobry czas, żeby pogadać jak zamierzamy wydobyć ze mnie dzieci i kiedy 😀 na razie z radością witam każda niedzielę, bo wtedy licznik tygodni przesuwa się o jeden i z każdym tygodniem dzieci są coraz bezpieczniejsze 😌

ja to niestety rozumiem, bo różne nasze przejścia i doświadczenia to w Nas uruchomiły, z niczego się to nie wzięło... smutne to jest, ale prawdziwe ☹️ zawsze zazdrościłam wszystkim kobietom, które tak beztrosko podchodzą do ciąży, po pozytywnym teście chwalą się całemu światu i nie zakładają nic złego. cały pierwszy trymestr miałam łzy w oczach jak tylko o tym pomyślałam jednocześnie mając wyrzuty sumienia, że nie umiem się tak po prostu tym cieszyć...
Jak tu się cieszyć gdy cały czas w stresie , ja też odliczam tygodnie mi mijają w piątek, teraz wskoczył 31tyg według miesiączki.

reklama
Tak się zastanawiam czy mój kot nie jest zazdrosny zaczął mi sikać poza kuweta a dziś obsikał mnie jak siedziałam na łóżku,normlanie mnie spryskał😒

Do góry