reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja magnezu na szczęście nie łykam, bo też mam na czczo Euthyrox, potem przed obiadem żelazo, to jak mnie nie ma w domu to wychodzi mi przed kolacją dopiero. Chociaż ja i tak biorę co drugi dzień tylko póki mam w miarę tą hemoglobinę, bo skutkuje u mnie zaparciami niestety i fizjoterapeutka kazała mi odstawić a i sama widzę, że kiepsko na mnie działa

Ja magnezu na szczęście nie łykam, bo też mam na czczo Euthyrox, potem przed obiadem żelazo, to jak mnie nie ma w domu to wychodzi mi przed kolacją dopiero. Chociaż ja i tak biorę co drugi dzień tylko póki mam w miarę tą hemoglobinę, bo skutkuje u mnie zaparciami niestety i fizjoterapeutka kazała mi odstawić a i sama widzę, że kiepsko na mnie działa
Ja mam ostatnio zaparcia a od wczoraj biorę żelazo więc nie wiem zatkam się na amen🤐

ja zmieniłam preparat żelaza na taki do picia od wtorku in od tej pory nie byłam w toalecie, także... trochę się boję 🙊
😱Od wtorku nie miałaś posiedzenia .. to ja nie wiem po tylu dniach, chyba że wcześniej też się często nie załatwiałas.Ja przed ciążą nie miałam z tym problemu.Teraz to strach po ostatnim krwawieniu wogole nawet zaczynać siadać na kibelek..

😱Od wtorku nie miałaś posiedzenia .. to ja nie wiem po tylu dniach, chyba że wcześniej też się często nie załatwiałas.Ja przed ciążą nie miałam z tym problemu.Teraz to strach po ostatnim krwawieniu wogole nawet zaczynać siadać na kibelek..
cały pierwszy trymestr tak miałam, jelita mi się rozleniwiły, ale jak już się zacznie akcja to idzie bez problemu 🙂 potem było spoko i teraz widzę, że znowu powrót do korzeni, także zobaczymy.... przed ciąża było bezproblemowo i regularnie 🙃

Ogólnie myślę żeby się zabrać za wózek bo to dupa wie, ale ostatnio jak do niego zaglądałam to na drugi dzień krwawilam.W sumie naliczyłam 5razy już ,i wychodzi praktycznie co 2tyg raz się zdążyło że wciągu tyg.dwa razy i aż strach na kibel siadać.. a co dopiero spojrzeć na papier ...mówię do lekarza że szyjka mi się skracała to nie krwawilam,a teraz się nie skraca i dodał i krwawisz. Ale aż w kartę zajrzal jak mu mówię piąty raz ale ze swoich hieroglifów nawet nie mógł się doszukać bo pewnie z jego leniwcem nie zapisał.

To i tak że zapisał Ci żelazo jak wyniki masz w normie, bo jakoś się nie kwapią żeby zapisywać.

reklama
Hey Dziewczyny. Widzę ze przygotowania pełna parą :) ja początek 28 tygodnia a czuje się coraz słabiej…
Wczoraj się tak zaczęłam zastanawiać, gdzie czujecie najczęściej swoje dziecko? Ja na wysokości pomiędzy pachwinami a pępkiem. Nigdy wyżej i tak się zastanawiam czy rośnie dobrze i czy w porządku wszystko… (bo cały czas mówią ze z tych drobniejszych) 03.08 mam na szczęście wizytę u swojej ginekolog, ale z chęcią posłucham…

Powiem Wam ze byłam w czwartek na podaniu immunoglobuliny i siedziałam w ginekologicznej izbie przyjęć… co prawda nie było żadnej Pani z akcja porodową ale jak widziałam te, które przyjeżdżały z walizkami (nie mam walizki sic!) to nagle ten poród wydał sie wcale nie takie odległy…

Jestem tez przed porządkowaniem szafy.
Chciałabym zacząć kupować wyprawkę ale czekam na szkole rodzenia, może tam coś podpowiedzą… ale jak tak czytam to w sumie niewiadomo co dziecko polubi a co nie wiec robi sie to jeszcze bardziej skomplikowanie.

Do góry