Miałam rożek to mnie tak wkurzało bo się te rzepy odpinaly i teraz w sumie nie wiem co kupić,kocyk mam, ale nigdy tak nie ścisnęłam córki po powrocie do domu jak to w szpitalu jak mumie zrobiąCzyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.
reklama
kaha216
Moderator
tak, z witaminą C się poleca i najlepiej przed posiłkiem, jak Twój żołądek będzie tolerował to najlepiej na czczoOdpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.
Anulka4247
Fanka BB :)
W ogóle to stronie fundacji rodzic po ludzku jest taki ranking porodówek, według ankiet od kobiet które tam rodziły. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Np jak często kobiety mają podawane znieczulenie, ilu nacinają krocze itd.@JM* A w tym lokalnym szpitalu jest spoko czy i tak nie chcesz tam rodzic?
Szpitale – Gdzierodzic.info
gdzierodzic.info
No nie jest źle pierwszą tu rodziłam i koleżanki w większości też tu, wiadomo że Gdańsk lepiej wyposażony, i standard lepszy.Ale jechać 100km że skurczami to wiadomo lepiej już na miejscu rodzic niż możliwe że w aucie na autostradzie...@JM* A w tym lokalnym szpitalu jest spoko czy i tak nie chcesz tam rodzic?
Znajoma miała termin umówiony bo insulinę brała to 10dni wcześniej ustalają termin do szpitala. To dzień przed jechaniem do szpitala pędzili w nocy i dobrze że w nocy jak pusta autostrada bo w szpitalu 7min i już młody był na zewnatrz.No nie jest źle pierwszą tu rodziłam i koleżanki w większości też tu, wiadomo że Gdańsk lepiej wyposażony, i standard lepszy.Ale jechać 100km że skurczami to wiadomo lepiej już na miejscu rodzic niż możliwe że w aucie na autostradzie...
olala25
ja to jakieś z ciucha głównie miałam, ale jak pamiętam to na początek takie jakby kolderkowe, więc może i grubsze, też zależy ile się ma stopni w domu, u mnie raczej chłodnoDla nas na początek na te pierwsze miesiące chyba taki grubszy śpiworek potrzebny? 2,5tog?
crainte
I jak daleko masz do Twójmiasta? Ja mam to szczęście, że mam szpital 15 km od domu, ale bywa, że kobiety jadą po kilkadziesiąt kilometrów i tego już sobie za bardzo nie mogę wyobrazić...@JM* A w tym lokalnym szpitalu jest spoko czy i tak nie chcesz tam rodzic?
reklama
No 100 km z groszemI jak daleko masz do Twójmiasta? Ja mam to szczęście, że mam szpital 15 km od domu, ale bywa, że kobiety jadą po kilkadziesiąt kilometrów i tego już sobie za bardzo nie mogę wyobrazić...