reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Czyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.
Miałam rożek to mnie tak wkurzało bo się te rzepy odpinaly i teraz w sumie nie wiem co kupić,kocyk mam, ale nigdy tak nie ścisnęłam córki po powrocie do domu jak to w szpitalu jak mumie zrobią 🤣

reklama
Odpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.
tak, z witaminą C się poleca i najlepiej przed posiłkiem, jak Twój żołądek będzie tolerował to najlepiej na czczo 🙃

@JM* A w tym lokalnym szpitalu jest spoko czy i tak nie chcesz tam rodzic?
W ogóle to stronie fundacji rodzic po ludzku jest taki ranking porodówek, według ankiet od kobiet które tam rodziły. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Np jak często kobiety mają podawane znieczulenie, ilu nacinają krocze itd.

@JM* A w tym lokalnym szpitalu jest spoko czy i tak nie chcesz tam rodzic?
No nie jest źle pierwszą tu rodziłam i koleżanki w większości też tu, wiadomo że Gdańsk lepiej wyposażony, i standard lepszy.Ale jechać 100km że skurczami to wiadomo lepiej już na miejscu rodzic niż możliwe że w aucie na autostradzie...

No nie jest źle pierwszą tu rodziłam i koleżanki w większości też tu, wiadomo że Gdańsk lepiej wyposażony, i standard lepszy.Ale jechać 100km że skurczami to wiadomo lepiej już na miejscu rodzic niż możliwe że w aucie na autostradzie...
Znajoma miała termin umówiony bo insulinę brała to 10dni wcześniej ustalają termin do szpitala. To dzień przed jechaniem do szpitala pędzili w nocy i dobrze że w nocy jak pusta autostrada bo w szpitalu 7min i już młody był na zewnatrz.

Z położna zaś inna gadałam że na plecach śpię to mówi że dzieci lubią na plecach i jak nie fika to znaczy że mu dobrze.No ale on fika w każdej pozycji przecież ruszać się jeszcze ma gdzie to ciężko ocenić czy mu źle czy dobrze ..😶

reklama
Do góry