reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Oni mają tego kuriera Poltraf to temp jest gwarantowana. A inpostem tez pewnie nic nie będzie, bo teraz nie ma upałów. Ja właśnie wykrozystalam niższe temp i pozamawialam.

No te sterydy w 36tc to trochę dziwnie, że Ci dali. A czy teraz jest Ci to potrzebne? Sama sobie nie podasz, więc w sumie trochę bez sensu gadanie położnej...
No wtedy mi się szyjka skracała więc dali a teraz mówiła że powinnam dostać skoro krwawienia miałam.
Długo szła przesyłka ??

reklama
Bieżące mamy jakiego sudocremu używacie ,bo za mojej młodej czasów nie było wyboru teraz widzę dwa expert i zwykły

Bieżące mamy jakiego sudocremu używacie ,bo za mojej młodej czasów nie było wyboru teraz widzę dwa expert i zwykły
Trzeba by porównać składy, ale te w pudełku to jest chyba to samo/zmiana substancji dodatkowych, bo na starej paczce widzę ozokeryt (wosk ziemny) a na nowej "expert" wosk mikrokrystaliczny a to chyba nie jest dokładnie to samo. Ale idea składników pielęgnacyjnych jest ta sama: tlenek cynku, lanolina, związki benzylu. Ja tam nie widzę rewolucji. Podejrzewam, że na rynku są nowe i stare partie, ale generalnie te w puszce to klasyczny Sudocrem jak masz już jakiś stan zapalny, który musisz podsuszyć cynkiem. Ja zużywam tego pół łyżeczki przez 5 lat.
Jest taki Sudocrem cafe&protect, on jest bez tlenku cynku i niby bardziej na co dzień, ale w składzie szału nie ma.

Trzeba by porównać składy, ale te w pudełku to jest chyba to samo/zmiana substancji dodatkowych, bo na starej paczce widzę ozokeryt (wosk ziemny) a na nowej "expert" wosk mikrokrystaliczny a to chyba nie jest dokładnie to samo. Ale idea składników pielęgnacyjnych jest ta sama: tlenek cynku, lanolina, związki benzylu. Ja tam nie widzę rewolucji. Podejrzewam, że na rynku są nowe i stare partie, ale generalnie te w puszce to klasyczny Sudocrem jak masz już jakiś stan zapalny, który musisz podsuszyć cynkiem. Ja zużywam tego pół łyżeczki przez 5 lat.
Jest taki Sudocrem cafe&protect, on jest bez tlenku cynku i niby bardziej na co dzień, ale w składzie szału nie ma.
Ja używałam młoda delikatna skórkę ma ale nie dawałam warstw kremu a tak delikatnie,tylko pampersa firmy mogła mieć zakładane ,raz Dada jej założyłam to po chwili wysypkę miała ,tak samo chusteczki też aut.z tej firmy.

Za mna jakis dziwny weekend dziewczyny, mimo, ze sie ochlodzilo to brzuch stawial mi sie jak szalony przez kilka dni(wczesniej to mi sie zdarzalo w te ogromne upaly jak juz). Staralam sie pic jak najwiecej muszynianki, bralam magne b6 forte a mialam wrazenie, ze co chwile mi twardnieje, takie dziwne uczucie.. jeszcze jak mloda zaczynala kopac to juz w ogole, jakby mi brakowalo skory.. najgorzej bylo jak sie kladlam do spania wiec w nocy ciagle sie budzilam. Dzis pierwszy dzien jak odpusilo, czasem jeszcze stwardnieje ale nie ma porownania do tego sie dzialo przez ostatnie dni. Mam nadzieje, ze to normalne na tym etapie bo troche sobie glowe tym nabilam. Dzis w koncu troche odsapnelam jak sie uspokoilo

żadnego :) przy zwykłej zmianie pieluchy nie smaruję niczym, na wieczór albo czasem po kupie przy maluszku jakiś łagodny krem z Babydream a przy podrażnieniach maść nagietkowa albo mąka ziemniaczana. Jak już było gorzej to Bepanthen. Miałam próbki Sudocremu i nie miałam potrzeby ich użyć, dla mnie za duży kaliber na dziecięce pupy. Chusteczek też nie używam, tylko waciki z wodą. W ogóle przy córce używałam do pół roku wielopielo i praktycznie nie miała podrażnień. Teraz nie wiem czy dam radę się za to zabrać, musiałabym dokupić pieluch, bo część sprzedałam.

Ja mam 176 ,mąż też jak Twój wysoki i moja mialam56cm i 3650g, za to koleżanka ma niecale 160 i jej mąż taki jak ja i młoda mialam 62cm i ponad 4kg ,więc to loteria.
W sumie tak, nie ma co na zapas panikować.

Kiedy skręcacie łóżeczka? Mnie korci zeby jutro skręcić (z nudow oczywiście) 😄

Za mna jakis dziwny weekend dziewczyny, mimo, ze sie ochlodzilo to brzuch stawial mi sie jak szalony przez kilka dni(wczesniej to mi sie zdarzalo w te ogromne upaly jak juz). Staralam sie pic jak najwiecej muszynianki, bralam magne b6 forte a mialam wrazenie, ze co chwile mi twardnieje, takie dziwne uczucie.. jeszcze jak mloda zaczynala kopac to juz w ogole, jakby mi brakowalo skory.. najgorzej bylo jak sie kladlam do spania wiec w nocy ciagle sie budzilam. Dzis pierwszy dzien jak odpusilo, czasem jeszcze stwardnieje ale nie ma porownania do tego sie dzialo przez ostatnie dni. Mam nadzieje, ze to normalne na tym etapie bo troche sobie glowe tym nabilam. Dzis w koncu troche odsapnelam jak sie uspokoilo
Jak sie uspokoiło to raczej nic groźnego, też kilka razy w ten weekend miałam spięty brzuch, a wcześniej mi się to nie zdarzało raczej... tak już chyba może być 🤷🏻‍♀️kiedy masz kolejna wizytę?
W sumie tak, nie ma co na zapas panikować.

Kiedy skręcacie łóżeczka? Mnie korci zeby jutro skręcić (z nudow oczywiście) 😄
Dostawka jest z nami już jakiś czas, bo trzeba było przeorganizować sypialnie i sprawdzić czy się zmieści wgle i już tak zostało 🙂 łóżeczko w pokoju małej nawet jeszcze nie kupione, przewijak i komoda też, więc wszystko w kartonach 🙊

Wy też macie ciężkie noce? Już wcześniej niektóre z Was pisały, że wstajecie na siku, że się budzicie, ale u mnie, jak dotąd nie narzekałam to teraz jest jakiś dramat....
Każdy przewrót z boku na bok, wiąże się z pobudka, cała jedna stronę zesztywniała, obolała, mięśnie spięte, zanim się przewroce na drugą stronę, poukładam tak żeby było wygodnie i powtykam poduszki gdzie trzeba to już jestem rozbudzona 🙁 mam kryzys! dla mnie spanie to najprostsza rzecz w życiu, wszędzie, o każdej godzinie w i każdej pozycji. a teraz... ☹️ a lepiej nie będzie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry