reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, które mają już dzieci. Sprawdziły się u Was rożki? aktualnie mam 3, śpiworków też kilka ale wszystkie w spadku i mają sprane albo ucięte metki i nie wiem niestety jakie rozmiary, a rożki to mają podobne przeznaczenie prawda? plus można jem potem używać jako maty... czy głupio gadam, bo nie mam doświadczenia? 😅
U mnie rożek w ogóle się nie sprawdził miałam jeden w spadku i ani razu nie użyłam, na początku córka lubiła być ciasno owinięta i najlepiej się czuła zawinięta w zwykły bawełniany kocyk. Później spała w spiworku.

reklama
Nie, zrobił USG i dopochwowo mówił że łożysko nie widzi by się odklejalo ,szyjka też jest ok choć była ostatnio prawie 4 a teraz 3,7 ale to wiadomo jak mu się ręką machnie do mierzenia.
Ale tej grzybicy już chyba nie masz? Taka różnica w szyjce to raczej nic groźnego. Dobrze, że łożysko wygląda w porządku. Oby już do 40tc był spokój u Ciebie z wydzielinami wszelkimi ;)

U mnie rożek w ogóle się nie sprawdził miałam jeden w spadku i ani razu nie użyłam, na początku córka lubiła być ciasno owinięta i najlepiej się czuła zawinięta w zwykły bawełniany kocyk. Później spała w spiworku.
Czyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.

hehe, kino to może przesada, teraz rozrywką będzie wyjście do Biedry albo do lekarza na godzinę 🤣 a i na tą godzinę czasem żal jak się pomyśli o tym płaczącym bobasku 🥹
Ja rożków nie używałam, śpiworki przy maluchach za to uwielbiam 🙂
Dla nas na początek na te pierwsze miesiące chyba taki grubszy śpiworek potrzebny? 2,5tog? 🤔😉

Ale tej grzybicy już chyba nie masz? Taka różnica w szyjce to raczej nic groźnego. Dobrze, że łożysko wygląda w porządku. Oby już do 40tc był spokój u Ciebie z wydzielinami wszelkimi ;)
Wtedy mi na podstawie majtek wypisał recepte , to dziś mi z tego stresu już wyleciało,na dopochwowym nic nie wyciągnął na condonie, ogólnie słabo się ostatnio czuje.

Wtedy mi na podstawie majtek wypisał recepte , to dziś mi z tego stresu już wyleciało,na dopochwowym nic nie wyciągnął na condonie, ogólnie słabo się ostatnio czuje.
Odpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.

Czyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.
Miałam profesjonalny otulacz, też w spadku dostałam, ale właśnie też się nie sprawdził, jakoś córka go nie lubiła, tylko zwykły cienki bawełniany kocyk był najlepszy. Ciekawa jestem jak będzie teraz, jak na razie ciąża zupełnie inna niż pierwsza i zastanawiam się czy moje sprawdzone sposoby w ogóle przy drugiej córce się przydadzą.

Pytałam się położnej o ktg to mówi że na zlecenie lekarza robią i przy takich szkrabach to rzadko bo się kręcą, ogólnie tak po 37tyg.

Odpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.
Czytałam ulotkę że połknąć przed albo podczas posiłku "jak stosować "odczekałam ponad 2h od branego magnezu. Zjadłam sobie z 4kromki chleba żytniego i po chwili polknelam tabletkę i teraz sobie czytam na przedniej stronie lek z jedzeniem itd... że z pełnoziarnistymi produktami, mlekiem itd się nie przyjmuje😐 no trudno ... po każdym jedzeniu odczekam ja biorąc najlepiej to z samego rana ja machnąć naczczo wtedy odstęp od jedzenia murowany będzie 😁

reklama
Do góry