U mnie rożek w ogóle się nie sprawdził miałam jeden w spadku i ani razu nie użyłam, na początku córka lubiła być ciasno owinięta i najlepiej się czuła zawinięta w zwykły bawełniany kocyk. Później spała w spiworku.Dziewczyny, które mają już dzieci. Sprawdziły się u Was rożki? aktualnie mam 3, śpiworków też kilka ale wszystkie w spadku i mają sprane albo ucięte metki i nie wiem niestety jakie rozmiary, a rożki to mają podobne przeznaczenie prawda? plus można jem potem używać jako maty... czy głupio gadam, bo nie mam doświadczenia?
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Ale tej grzybicy już chyba nie masz? Taka różnica w szyjce to raczej nic groźnego. Dobrze, że łożysko wygląda w porządku. Oby już do 40tc był spokój u Ciebie z wydzielinami wszelkimiNie, zrobił USG i dopochwowo mówił że łożysko nie widzi by się odklejalo ,szyjka też jest ok choć była ostatnio prawie 4 a teraz 3,7 ale to wiadomo jak mu się ręką machnie do mierzenia.
aspekt
Czyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.U mnie rożek w ogóle się nie sprawdził miałam jeden w spadku i ani razu nie użyłam, na początku córka lubiła być ciasno owinięta i najlepiej się czuła zawinięta w zwykły bawełniany kocyk. Później spała w spiworku.
olala25
no właśnie, u Ciebie to pewnie przez te krwawienia się anemia robiByłam u gina powiedział że anemia zapisał taryferon-fol i wrazie nawet jednego krwawienie to odrazu do szpitala 2referecji.
Koniczynka93
Dla nas na początek na te pierwsze miesiące chyba taki grubszy śpiworek potrzebny? 2,5tog?hehe, kino to może przesada, teraz rozrywką będzie wyjście do Biedry albo do lekarza na godzinę a i na tą godzinę czasem żal jak się pomyśli o tym płaczącym bobasku
Ja rożków nie używałam, śpiworki przy maluchach za to uwielbiam
Wtedy mi na podstawie majtek wypisał recepte , to dziś mi z tego stresu już wyleciało,na dopochwowym nic nie wyciągnął na condonie, ogólnie słabo się ostatnio czuje.Ale tej grzybicy już chyba nie masz? Taka różnica w szyjce to raczej nic groźnego. Dobrze, że łożysko wygląda w porządku. Oby już do 40tc był spokój u Ciebie z wydzielinami wszelkimi
aspekt
Odpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.Wtedy mi na podstawie majtek wypisał recepte , to dziś mi z tego stresu już wyleciało,na dopochwowym nic nie wyciągnął na condonie, ogólnie słabo się ostatnio czuje.
Miałam profesjonalny otulacz, też w spadku dostałam, ale właśnie też się nie sprawdził, jakoś córka go nie lubiła, tylko zwykły cienki bawełniany kocyk był najlepszy. Ciekawa jestem jak będzie teraz, jak na razie ciąża zupełnie inna niż pierwsza i zastanawiam się czy moje sprawdzone sposoby w ogóle przy drugiej córce się przydadzą.Czyli to samo co u nas - ten rożek nie dawał możliwości zawinięcia. Też używaliśmy bawełnianego kocyka a teraz jeszcze kupiłam m.in. w tym celu pieluchę "tetrowa" 120x120. Kusiły mnie te profesjonalne otulacze, ale ostatecznie nigdy nie używalam.
Pytałam się położnej o ktg to mówi że na zlecenie lekarza robią i przy takich szkrabach to rzadko bo się kręcą, ogólnie tak po 37tyg.
Czytałam ulotkę że połknąć przed albo podczas posiłku "jak stosować "odczekałam ponad 2h od branego magnezu. Zjadłam sobie z 4kromki chleba żytniego i po chwili polknelam tabletkę i teraz sobie czytam na przedniej stronie lek z jedzeniem itd... że z pełnoziarnistymi produktami, mlekiem itd się nie przyjmuje no trudno ... po każdym jedzeniu odczekam ja biorąc najlepiej to z samego rana ja machnąć naczczo wtedy odstęp od jedzenia murowany będzieOdpoczywaj keidy mozesz - już jesteś wysoko w ciąży, masz anemię, to zrozumiałe, że potrzebujesz się podregenerowac. Poczytaj w necie zalecenia z czym brać zelazo, bo zdaje się, że warto z witaminą C (może być z jedzenia, soku) a nie wolno z magnezem itp.
reklama