reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dziś wstawiłam pralke z pierwszymi ciuchami i program ubranek dziecięcych trwa prawie 4h :o
Dobrze, że takiego nie mam😁 Wstawiam taki z podwójnym płukniem i wychodzi jakoś 1,5h😁 Ale, jak u Ciebie 4, to może dobrze... Moje na dworzu właśnie tyle schnie w tej pogodzie🙂

reklama
Jaka temp mają te wasze programy dziecięce? Ja też taki mam, ale nie używam.

@kaha216 Mam nadzieję, że się uspokoiłas? A z tymi plecami to widać potwierdza się, że jednak to nie jakieś gusła naszych prababek ;) Mam nadzieję, że ta endo się jakoś ogarnie i już następnym razem będzie milsza i da Ci konstruktywne zalecenia!

Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️
Ja mam jedną radę. Rozważ zmianę endokrynologa😁 Może być najlepszym specjalistą w swoim fachu, ale stresowanie kobiety w ciąży nie jest profesjonalne..

Dziewczyny a tak poza tematem ciazy, macie moze jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie zapachu drewna z nowych mebli?
Maz zlozyl juz lozeczko i komode i nie jestesmy w stanie pozbyc sie z niej zapachu drewna. Jak do niej wloze swiezo wyprane i wyprasowane ubranka to zaraz przejda tym zapachem 😣
Ale to jest zapach drewna, czy sklejki, kleju i innych paskudztw? Jak drewna, to bym zostawiła.. Jak inne paskudztwa, to po prostu musi się utlenić.

Wybrałam komode malm z 6 szufladami z ikei i szafe pax. Są super, do tego kilka polek kubelkowych eket i mam już gdzie pochować niezmierzone góry dzieciecych rzeczy :)
I tak mieszczą mi się tylko ciuchy w rozmiarze 50,56,62 i 68 😂 reszta musi zaczekac aż się zwolni miejsce.
Też własnie oglądam tą MALM z 6 szufladami, na szafę to już nie mam miejsca. :) będę musiała chyba często wymieniać rozmiary i chyba zaopatrzeć się w worki do pakowania próżniowego, żeby te za małe gdzieś upychać.

Też własnie oglądam tą MALM z 6 szufladami, na szafę to już nie mam miejsca. :) będę musiała chyba często wymieniać rozmiary i chyba zaopatrzeć się w worki do pakowania próżniowego, żeby te za małe gdzieś upychać.
A ja nie kupuję komody😁 Nie ma na nią miejsca. Maluch dostał pół szafy typu Komandor i będzie musiał to jakoś zaakceptować😁

Dziewczyny a jakie macie łóżeczka? Ja szukam takiego z możliwością dostawki do naszego łóżka bo mało miejsca mamy. Najlepiej takie zgrabne i z przewijakiem na górze (chociaż ten przewijak nie jest wymagany)
I my tez się decydujemy na komodę z Ikei Malm :)

reklama
Do góry