Ja miałam ostatnio 5kg na plusie ale to już było z tydzień temu, a obecnie 25t3d. Zaczynałam z 74-75kg przy 176cm. Nie wydaje mi się, żebym sama gdzieś przytyła, to chyba brzuch swoje musi ważyć. Inna sprawa, że byłam na diecie z niskim ig, a jak się okazało, że nie mam cukrzycy... to niestety codziennie zjadam coś słodkiego straciłam motywacjęCześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ?
Chciałam zapytać o Wasze wagi jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Ja zaczynałam z wagą 62, wzrost 1,6. Teraz waga mi pokazuje 65,5 więc tylko 3,5 na plusie a jutro kończę 30 tydzień., więc chyba 3 tyg więcej mam niż Ty. Pytam o to lekarza i położną na każdej wizycie. Za każdym razem odpowiadają, że tak mam i już. Dziecko rośnie i nie ma się czym przejmować. Konsultuje się z dietetykiem, jem teraz 2400 kalorii od początku trzeciego trymestru a i tak waga stoi, więc już się tym nie przejmuje w ogóle. Dzidzia miała tydzień temu 1400 gr, więc w normie.Cześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ?
Chciałam zapytać o Wasze wagi jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
kaha216
Moderator
mnie co jakiś czas bolą pachwiny tak bardzo głęboko... a potem mam wrażenie, że brzuch sie powieksza. no i miewam takie prądy w kroczu jakby, czasem krótkie rwanie, wydaje mi się, że to mała mnie kopie i tak to odczuwamCzy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
kaha216
Moderator
ja mam na 28.10O! Czyli mamy ten sam termin na 27.10?
Mam wizytę za tydzień to zapytam.Ja zaczynałam z wagą 62, wzrost 1,6. Teraz waga mi pokazuje 65,5 więc tylko 3,5 na plusie a jutro kończę 30 tydzień., więc chyba 3 tyg więcej mam niż Ty. Pytam o to lekarza i położną na każdej wizycie. Za każdym razem odpowiadają, że tak mam i już. Dziecko rośnie i nie ma się czym przejmować. Konsultuje się z dietetykiem, jem teraz 2400 kalorii od początku trzeciego trymestru a i tak waga stoi, więc już się tym nie przejmuje w ogóle. Dzidzia miała tydzień temu 1400 gr, więc w normie.
Tak samo muszę pogadać o Cukrzycy bo wyszedł mi cukier na czczo 93 a moja lekarka nie widzi w tym problemu.
Ale to masz zupełnie normalny przyrost wagi. Zresztą jak sprawdzalam, to jak na mój tydzień ja też całkiem dobrze ważę.Naprawdę tak mało przytyłyście? ja kończę 27tc, zaczynałam 59kg przy 171cm a teraz mam już 8kg na plusie, może trochę więcej...
Tez mam te bóle, na ostatniej wizycie moja ginekolog stwierdziła, że być może mała mi naciska tak niefortunnie i stąd ten ból, na usg było widać że jest mocno główką wciśnięta tak na dół. Kazała mi więcej odpoczywać i jak najwięcej leżeć na lewym boku żeby odciążyć trochę to krocze, ale na razie nie widzę poprawy i trochę się boję żeby to nie były początki rozejscia spojenia.Czy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
Kwestia z jakiego poziomu zaczynałaś. Ja 78 przy 173 cm wiec na starcie już między nami jest 20 kg roznicyNaprawdę tak mało przytyłyście? ja kończę 27tc, zaczynałam 59kg przy 171cm a teraz mam już 8kg na plusie, może trochę więcej...
reklama
kociamama.
Moderator
U mnie to nie jest bol pachwin tylko taki typowy bol krocza, krotki ale intensywny jak leze czy siedze to nie boliHmm bardziej okreslam, że bolą mnie pachwiny, ale może chodzi nam o to samo. Jak obracam się z boku na bok, jak wstaje i jak jeszcze próbowałam ubierać się na stojąco teraz spodnie, skarpetki zakładam zawsze na siedząco, żeby nie stawać na jednej nodze
Lekarz mówil, że to normalne, bo miednica się przygotowuje do porodu.