reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

nie znam innego sposobu jak odstanie :( My mamy oczyszczscz powietrza i on pomaga wytrzymać
Jak narazie codziennie myjemy szuflady i caly czas zostawiamy je otwarte, zeby sie ten zapach nie kisil w srodku. Oczyszczacz tez non stop wlaczony ale niestety niewiele to zmienia. Pomyslalam jeszcze o takich pochlaniaczach zapachow jak do lodowki, ciekawe czy to by cos dalo 🤔

reklama
Jak narazie codziennie myjemy szuflady i caly czas zostawiamy je otwarte, zeby sie ten zapach nie kisil w srodku. Oczyszczacz tez non stop wlaczony ale niestety niewiele to zmienia. Pomyslalam jeszcze o takich pochlaniaczach zapachow jak do lodowki, ciekawe czy to by cos dalo 🤔
taki pochlaniacz to tez może być miseczka z sodą oczyszczoną, ale czy to tę chemię wciągnie to nie wiem

To może ubranka na razie do worka🙂 Ja planuje przemyć wodą z mydłem, ale nasze ewidentnie nie wydziela zapachu🙂
Wlasnie narazie przed praniem leza sobie grzecznie w workach podzielone na rozmiary i kolory. Po wypraniu i wyprasowaniu chcialam juz je ladnie ukladac w szufladach, zeby bylo tak pieknie instagramowo😂 zobaczymy na jak dlugo😂
Chyba poczekam jeszcze z tydzien-dwa i zaczne sobie wszystko na spokojnie prac, moze do tej pory i zapach drewna juz bedzie mniej wyczuwalny

A w temacie komód, jakie kupiliście? Ja się zastanawiam jeszcze, oglądam i oglądam, ale tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. Pewnie się skończy na czymś z Ikei

A w temacie komód, jakie kupiliście? Ja się zastanawiam jeszcze, oglądam i oglądam, ale tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. Pewnie się skończy na czymś z Ikei
Wybrałam komode malm z 6 szufladami z ikei i szafe pax. Są super, do tego kilka polek kubelkowych eket i mam już gdzie pochować niezmierzone góry dzieciecych rzeczy :)
I tak mieszczą mi się tylko ciuchy w rozmiarze 50,56,62 i 68 😂 reszta musi zaczekac aż się zwolni miejsce.

Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry