reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Pamiętajcie, że na dzieci urodzone w 2021 też przysługuje bon, czyli w październiku dostaniecie kolejny 😃

@Olaala - zaloguj się do PUE, musisz być ustawiona na profilu ogólnym (po prawej o góry), wtedy po lewej stronie w zakładkach jest „Polski bon turystyczny” - tak raczej z dołu. Jeżeli nie ma to prawdopodobnie dziecko jest podpięte pod ubezpieczenie drugiego rodzica. Wtedy trzeba wejść na PUE drugiego rodzica i tam poszukać tej zakładki.

reklama
Pamiętajcie, że na dzieci urodzone w 2021 też przysługuje bon, czyli w październiku dostaniecie kolejny 😃

@Olaala - zaloguj się do PUE, musisz być ustawiona na profilu ogólnym (po prawej o góry), wtedy po lewej stronie w zakładkach jest „Polski bon turystyczny” - tak raczej z dołu. Jeżeli nie ma to prawdopodobnie dziecko jest podpięte pod ubezpieczenie drugiego rodzica. Wtedy trzeba wejść na PUE drugiego rodzica i tam poszukać tej zakładki.
Serio? :o myślałam, że były przyznane dla poszczególnych roczników, tylko wykorzystać można do 2022. Zaraz muszę doczytać :)

dziękuję, spróbuję to dziś ogarnąć 😁

@mokka123 super to opisałaś, właśnie miałam to samo pisać 😀 u mnie dzieci są podpięte pod ubezpieczenie męża a u mnie na profilu widoczne mam dzieci do tego bonu. Ja też jeszcze nie aktywowałam go, ale myślę że to szybciutko się robi. Naprawdę na dzieci urodzone w tym roku też przysługuje ten bon? To mnie zaskoczylas, nie wiedziałam o tym 😀

@mokka123 super to opisałaś, właśnie miałam to samo pisać 😀 u mnie dzieci są podpięte pod ubezpieczenie męża a u mnie na profilu widoczne mam dzieci do tego bonu. Ja też jeszcze nie aktywowałam go, ale myślę że to szybciutko się robi. Naprawdę na dzieci urodzone w tym roku też przysługuje ten bon? To mnie zaskoczylas, nie wiedziałam o tym 😀
Tak :D Doczytałam, sprawdziłam, męża zdziwiłam :D ale wszystko się zgadza. Będzie dodatkowy 500-secik ;)

@anio0 to ja męża też napewno tym zaskoczę 😀 myslalam ze to tylko na dzieci już urodzone na moment wejścia tego w zycie, a to ci niespodzianka 😀
ja już zaraz koncze pracę, jutro wolne i wkoncu dlugooo wyczekiwana wizyta, już doczekać się nie mogę😀

reklama
@anio0 to ja męża też napewno tym zaskoczę 😀 myslalam ze to tylko na dzieci już urodzone na moment wejścia tego w zycie, a to ci niespodzianka 😀
ja już zaraz koncze pracę, jutro wolne i wkoncu dlugooo wyczekiwana wizyta, już doczekać się nie mogę😀
O której wizytujesz? :) Dawaj znać koniecznie jak tylko wyjdziesz ;)

Do góry