reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ale miałam fuksa z tym przeziębieniem teraz... Właśnie się dowiedziałam, że grupa dzieciaczków, z którą pracuję stacjonarnie, została wysłana na kwarantannę, bo dwa przypadki covidowe u dzieci wykryto. Wszyscy są teraz uziemieni.

A ja w piątek jadę z Młodą do Trójmiasta na kontrolę po styczniowej operacji... Gdybym musiała przekładać i szukać nowego terminu, to nie wiem co bym zrobiła. Czyli... nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i jednak wolę mój katar ;)

reklama
Ale miałam fuksa z tym przeziębieniem teraz... Właśnie się dowiedziałam, że grupa dzieciaczków, z którą pracuję stacjonarnie, została wysłana na kwarantannę, bo dwa przypadki covidowe u dzieci wykryto. Wszyscy są teraz uziemieni.
Haha! Ja to samo! Kiepsko się czułam więc byłam na zwolnieniu poprzedni tydzień, a w sob info., że dziecko ma covid. Od dzisiaj idziemy na onlajny (fuj, nie lubię z takimi maluchami olnajnów), ale fakt że farta miałyśmy wielkiego!!!

A ja se tak patrze w moje liczytdla i za 40 dni koncze pierwszy trymestr, a ze za oknem juz marzec i zapowiadaja ciepelko na weekendo :p no takie bez szalensw 10 st z przelotnymi opadami :D ale na + To teraz mi zleci. Byle gin mi pozwolil funcjonowac normalnie i sie zaczna spacery, place zabaw, grille, baseny, zanim sie obejrze to bedzie czerwiec a ja bede miec swoj basen w ogrodzie w ktorym bede uczyc sie nie utopic moja pierworodna, a ona zaraz zacznie chodzic to tez nie bede sie nudzic. Narazie spontanicznie przechodzi pol pokoju, a potem zapomina ze ma nogi wiec lata na kolanach.

Super! Marzy mi się taki pakiet... rozważałam nawet te Medicovery i inne cuda, ale mi się nie opłacały raczej. Zwłaszcza, że aby mieć wszystkie potrzebne mi badania w cenie, musiałabym wybrać najdroższy pakiet.
Zastanów się jeszcze.. medi wcale tak drogo nie wychodzi, biorąc pod uwagę, że będziesz z tego korzystała ty w ciąży, więc szybko Ci się zwróci, ale i twoja cóka.. a później drugie maleństwo. Na prawdę warto. Ja mam teraz allianz, ale jak urodzę, pewnie przejdziemy całą rodziną do medi.

Dziewczyny ze Śląska, które nie zapisywały się jeszcze na prenatalne- mamy darmowe z programu unijnego. W Bielsku gdzie nie zadzwoniłam tam już brak miejsc. Przyjmują w gyncentrum w Katowicach w galerii libero. USG+Pappa. Jak będziecie dzwonić to zróbcie sobie herbatkę albo najlepiej dwie bo dodzwonienie się do pięciu miejsc zajęło mi trzy godziny.

I powiedzcie mi, bo ja nie wiem jak oni to liczą... skoro ostatnią miesiączkę miałam 28 grudnia 2020 (w poniedziałek) to 22 marca (w poniedziałek) powinnam mieć... 12+0? Babka mi wyliczyła 12+4 i cały czas myślę jak.... Mam teorię, że dni świąteczne liczy się jako dwa i to by mi pasowało bo: Trzech Króli, Walentynki, Środa Popielcowa i Dzień Kobiet. Chociaż jeszcze był Sylwester więc pięć świąt ale może w ciąży Sylwestra nie liczą bo wtedy się przecież pije alkohol.

Jakoś mam uraz do darmowych rzeczy i mam wrażenie, że oni ten termin ustalają byle jak...

reklama
Do góry