reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ja jeszcze do pierwszej wizyty mam 3 tygodnie i zanim nie zobaczę serduszka i czy w ogóle nie jest pęcherzyk pusty to zwariuje 🤯
Niestety mój lekarz nie chce mnie zapisać na wizytę wcześniej niż 9tc a w mojej okolicy innego nie ma 😔
Looo no to Cię brzydko urządził A do innego miasta jak masz daleko? bo ja tak się bałam mojego że 100 km do wawy wydawalo mi się spacerkiem:p Ale już mój mózg ochłonął

reklama
Bo u mnie cała masa idzie w brzuch. Mi po pół roku ustąpywali ludzie pierwszenatwa w kolejce bo Pani w ciąży Xd jakie to bywa frustrujace
Kochana moja córka miala rok jak pojechaliśmy na taki bazarek moj mąż miał małą w wózku a ja buszowałam po straganach w UK angielka miala super ciuszki po swoim synku a ze moja kumpela na dniach miała rodzic to znalazłam dla niej parę fajnych gadżetów dla małego . Wszystko bylo super dopóki kobitka nie zapytała się mnie na kiedy mam termin 😖😖 nie muszę wam mówić że odechciało mi się zakupów już

Kochana moja córka miala rok jak pojechaliśmy na taki bazarek moj mąż miał małą w wózku a ja buszowałam po straganach w UK angielka miala super ciuszki po swoim synku a ze moja kumpela na dniach miała rodzic to znalazłam dla niej parę fajnych gadżetów dla małego . Wszystko bylo super dopóki kobitka nie zapytała się mnie na kiedy mam termin 😖😖 nie muszę wam mówić że odechciało mi się zakupów już
Znam to Xd albo przed ciąża weszło mi w brzuch A Jeszce kiecka mi się zawinela i klienci mi gratulacje od wejścia składali 😂

@Celia89 pięknie wyglądałaś w ciąży 😍
@n1k43et a robisz sobie fotki z rana czy wieczorem? Bo ja rano to mam płaski brzuch, dopiero wieczorem lekko wzdęty ale tak nie ma tragedii 😂
Jedynie widzę że ciut wiecej wody trzymam i całe moje ciało straciło taki sportowy wygląd 😂😂😂
Ja robię fotki rano, bo pierwszą zrobiłam rano. Obudziłam się i wymyśliłam, że skoro już wiem, że jestem w ciąży to chcę takie fajne zdjęcia pokazujące progres przybywania brzuszka 😁 i od tego wyszłam z założenia, że muszę zawsze robić rano, bo inaczej będzie niemiarodajne. Ale, tak jak wspominałam, zawiodłam się na tych dzisiejszych :p bo widać po prostu, że to nie brzuch ciążowy, tylko jakbym balona połknęła. Chyba poczekam z kolejną sesją aż to wzdęcie sobie pójdzie i może kolejne w 12 tc, jak wspomniała @Celia89.

@niunia456 - zazdroszczę takiego porodu! I poproszę o przepis, co zrobić żeby taki był 😁

@Latowkato - mam tak samo 😄 byłam pewna, że wymiana garderoby to tak no nie wiem, 20 tc? A tu już jest ciężko 🙈 choć z tego co mówiły dziewczyny to póki co zbiera aię głównie woda i brzuch jest wzdęty. To co nam odstaje to raczej nie jest jeszcze brzuszek ciążowy. Choć czytałam, że to też kwestia indywidualna, u jednych widać szybciej, u innych później

Pytam z ciekawości, czy tylko mój lekarz każe powtarzać. W pierwszej ciąży chciałam być mądra i iść na krzywą tego dnia, którego się dobrze czułam. Jakoś tak wyszło, że poszłam po 22 tygodniu. Wyniki wyszły ok, ale lekarz stwierdził, że zrobiłam za wcześnie i muszę powtórzyć za dwa tygodnie. No i faktycznie jak zrobiłam ponownie to drugi i trzeci wynik wyszedł minimalnie za wysoko, ale wystarczyła sama dieta. Teraz przynajmniej wiem, żeby nie iść za wcześnie 😁
Dziwne, słyszałam że to bardzo obciążające badanie i nie powinno się robić częściej niż co pół roku :o
Moja urodziła się 18 dni po terminie bez cc 😃😃w trybie tak szybkim ze gdyby nie moj mąż to pewnie w aucie odebrał by porod . Wody odeszły dwa parcia i mała mialam w rękach 😃
O kurde, zazdroszczę! Żeby wszystkie porody tak wyglądały to bym była spokojniejsza :D

Dziewczyny zazdroszczę juz niektórym Wam ze macie spokojną głowę, u mnie nie dość że beta słabo przyrasta to jeszcze wczoraj dostalam plamienia, z dnia miesiączki wychodzi 7+6 dzis pojechałam na usg pokazal się zarodek(uff), ale nie ma serca, z usg wyszlo 6+1, zarodek 4.5mm, tydzien temu był tylko pęcherzyk ciążowy 6.4mm i ciałko żółtkowe ledwo widoczne. Wiec jest postęp ale to serce... mam wizytę w środę, dr powiedzuala ze jak nie będzie serca to daje mi od razu skierowanie na zabieg do szpitala :(

Dziwne, słyszałam że to bardzo obciążające badanie i nie powinno się robić częściej niż co pół roku :o

O kurde, zazdroszczę! Żeby wszystkie porody tak wyglądały to bym była spokojniejsza :D
:D to ja pamietam laske ze stycznia z fotum bellybestfirend. Tylko 3 porod. Rano jej polozna dala jakis magiczny kokltaj na rozwarcie bo liala 2 cm. po 4 h leciala z lamentem ze m 4 cm rozwarcia i sie boi okolo 19stej :D o 20 ze juz ma 8 o 20:05 napisala ze urodzila XD praktycznie nie zdazyla sie wylogowac z forum tak dlugo porod trwal haha

reklama
Dziewczyny zazdroszczę juz niektórym Wam ze macie spokojną głowę, u mnie nie dość że beta słabo przyrasta to jeszcze wczoraj dostalam plamienia, z dnia miesiączki wychodzi 7+6 dzis pojechałam na usg pokazal się zarodek(uff), ale nie ma serca, z usg wyszlo 6+1, zarodek 4.5mm, tydzien temu był tylko pęcherzyk ciążowy 6.4mm i ciałko żółtkowe ledwo widoczne. Wiec jest postęp ale to serce... mam wizytę w środę, dr powiedzuala ze jak nie będzie serca to daje mi od razu skierowanie na zabieg do szpitala :(
Trzymamy kciuki za serduszko ✊✊✊ Dlatego chyba jednak lepiej od razu pojechac na wizyte serduszkowa. U mnie bylo widac jak bije, ale da odmiany ten krwiak. Nie wiem jak sie zachowac bo dla mnie oszczedny tryb zycia to 6 km zamiast 15stu, ok zero seksu i podnoszenia corki i mycia okien XD a sport? a basen? Dla mnie to relaks a nie wysilek fizyczny. Ja potrafie pol rony ekogroszku zrzucic do piwnicy w pol godziny XD no to juz jest wysilek. Co oznacza ten enigmatyczny zwiazek frazeologiczny "oszczedny tryb zycia" XD mam lezec? Bylam dzis na zakupach i cale kilometry sie glowilam XD czy wolno mi isc jeszcze do riservd czy to zbyt forsowne...

Do góry