reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

@Mama23????? To faktycznie lepiej to sprawdzić. Mam nadzieję że uda ci się dostać wcześniej do jakiegoś lekarza. Często też w poradni przy szpitalu można się dostać bez zapisu, spróbuj.
Co do kalendarza chińskiego, u mnie w poprzednich ciążach się sprawdziło, a teraz wychodzi chłopiec więc zobaczymy jak będzie tym razem 😀

reklama
Obawiam się i to bardzo, ale cóż począć ciąża nie planowana. Dużo rozmawiamy z młodzieżą i wiem, że syn jest bardzo we mnie wpatrzony. Dużo tłumaczymy od samego początku, ale efekty zobaczymy czy będą
U mnie chłopcy mają 14 i 9, co do ich psychiki to się nie obawiam, bo chłopaki się cieszą. Wasze dzieciaczki reż się będą cieszyć, że mogą pomagać, wiem jak z moim starszym przechodziłam miał prawie 6 lat bo młody z listopada i tak strasznie go cieszyła jak mi pomagał przy bracie, wszystkim się chwali, że jest potrzebny, że pilnuje dzidziusia, no dumny starszy brat😍

W ten chiński kalendarz nie wierze ale u mnie się sprawdził i u moich 5 koleżanek także ale to wynika chyba z wysokiego prawdopodobieństwa 50% 😃😃 mam nadzieje że tym razem się nie sprawdzi 😃

Twój nick? Jesteś z Katowic? Czy byłaś na wakacjach?😉

@Celia89 co do chińskiego kalendarza, w dwóch poprzednich mi się zgadzało, dwóch chłopaków mam, teraz ma być dziewczynka, zobaczymy😁.

Co do dolegliwości ciążowych, od końca zeszłego tygodnia czuje się dużo lepiej, mdłości nie mam, brzuch czasami boli, no i cyce, takie ładne pełne, trochę mnie to przeraża, bo moje duże C było dla mnie idealnym rozmiarem a nie wiadomo jak się napompuja 🙈🙈🙈
Jestem z Katowic, a dodatkowo myślami przy lecie 😅🙉

Jeśli chodzi o objawy to nigdy nie sądziłam, że tak szybko będę je miała 😅 boli mnie lekko brzuch, mam mdłości, odbijanie, obolałe piersi + co ciekawe i dziwne, problem ze spaniem 🤣 kolejną noc zakończyłam o godzinie 2:30 😱

Cześć dziewczyny! Miałam zamiar przywitać się z Wami już jakiś czas temu. Jednak w piątek zaczęłam plamić, okazało się, że mam krwiaka. 🥺 nakaz leżenia, luteina, duphaston. Obecnie 6+2 ☺
A jak wyglądały te plamienia? Towarzyszył też ból brzucha? Bo mi już 3 raz zdążył się śluz z krwią i bóle brzucha i zastanawiam się czy to nie przeciążenie organizmu albo coś nie tak

A jak wyglądały te plamienia? Towarzyszył też ból brzucha? Bo mi już 3 raz zdążył się śluz z krwią i bóle brzucha i zastanawiam się czy to nie przeciążenie organizmu albo coś nie tak
Przy podcieraniu żywa krew, panika bo to pierwsza ciąża. Ustało po 30-40 minutach. Żadnego bólu nie miałam przy tym. Jak bylam już u lekarza to w środku byłam prawie "czysta" Później tylko delikatnie brązowy śluz do teraz jest czysto.

@niunia456 dokładnie tak, jednak to 50% szans, ja też nie wierze w ten kalendarz😀
Witamy nowe mamusie 😀
@Olaaa123 krwiaki często występują w ciąży, więc leż tak jak lekarz kazał i będzie dobrze 😉
@Latowkato ja z kolei jak przyłożę tylko głowę do poduszki tak nie wiem kiedy odpływam 😀 na szczęście w ciągu dnia nie męczy mnie na razie senność i mam nadzieję że tak zostanie juz 😀

reklama
Do góry